Web Toolbar by Wibiya Ξάνθη: Ο αντιδήμαρχος προτρέπει τους δημότες να μην ταΐζουν τ’ αδέσποτα; ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Ξάνθη: Ο αντιδήμαρχος προτρέπει τους δημότες να μην ταΐζουν τ’ αδέσποτα;

Στην ιστοσελίδα www.radio899.gr του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη» διαβάζουμε για τα παράπονα, που έκαναν κάτοικοι της πόλης για τα σκυλιά, τα οποία παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά στην περιοχή του Κ.Τ.Ε.Λ.. Διαβάζουμε στο www.radio899.gr, ότι ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, Παναγιώτης Ταρενίδης, απάντησε κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής «Τα νέα της Πόλης» την περασμένη Παρασκευή, ότι ήταν ενήμερος για τα περιστατικά αυτά.
Είπε, όπως διαβάζουμε, ότι «ήδη η υπηρεσία επιλήφθηκε της κατάστασης, δεσμεύοντας στην ευρύτερη περιοχή ζώα, που παρουσίαζαν επιθετική συμπεριφορά, διευκρινίζοντας, ότι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι καθημερινά στους δρόμους, για τον εντοπισμό επιθετικών αδέσποτων σκύλων.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε, ότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και στην Ξάνθη, όπως και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί, ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν στους δρόμους τα ζώα τους, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην συντήρησή τους, με αρνητικό βέβαια αποτέλεσμα στο κοινωνικό σύνολο.
Το 2011 ο Παναγιώτης Ταρενίδης μας ενημέρωσε, ότι έγιναν από την Υπηρεσία του Δήμου με τις συμβάσεις που είχε με κτηνιάτρους, 248 στειρώσεις, 30 θανατώσεις και 80 περιθάλψεις αδέσποτων σκύλων στην Ξάνθη, τα οποία και επανατοποθετήθηκαν στο περιβάλλον, που ζούσαν, όπως η νομοθεσία ορίζει.
Για το 2012 ο αντιδήμαρχος ελπίζει να γίνουν νέες συμβάσεις με τους κτηνιάτρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος».
Ο αντιδήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών, ώστε να εντοπίζει η υπηρεσία ευκολότερα επιθετικά αδέσποτα στην πόλη και από την άλλη επισήμανε, ότι οι άνθρωποι , που από καθαρά φιλοζωικά αισθήματα, σε κάποιες γειτονιές ταΐζουν τα αδέσποτα, προσελκύουν μεγαλύτερο αριθμό σκύλων, οι οποίοι στην συνέχεια λειτουργούν ως αγέλη».
Γιατί ο δήμος δεν ταΐζει και δεν ποτίζει τ’ αδέσποτα;
Ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Ταρενίδη, ορθώς νοιάζεται για την υγεία των δημοτών, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι εκείνοι που ταΐζουν τα αδέσποτά, κάνουν αυτό, που δεν κάνει ο Δήμος Ξάνθης, αν και οφείλει να το πράξει σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012.
Ο αντιδήμαρχος εκτός από τις ευχές θα πρέπει να δείξει έργο. Το 2012 βρίσκεται ήδη στο μέσο του και ακόμα δεν έχουν γίνει στειρώσεις. Αυτό σημαίνει, ότι τα αδέσποτα ανεξέλεγκτα αναπαράγονται. Ανεξέλεγκτα πεινούν και διψούν και τα ζώα που εγκαταλείπονται, ενώ έμαθαν, να ζουν σε σπίτι.
Κανείς δεν φροντίζει για να απαλλάξει αυτά τα πλάσματα, που είναι συναισθανόμενα όντα, γι’ αυτό και όπως είναι επόμενο, όταν γίνονται αγέλες μπορεί και να λειτουργούν και επιθετικά.
Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, επικαλείται την υπηρεσία στην οποία μπορούν, να απευθύνονται όσοι βρίσκουν επιθετικά ζώα. Όμως δεν αναφέρθηκε σε καμιά υπηρεσία, η οποία να ταΐζει και να ποτίζει ζώα ή να τα στειρώνει… Εκεί έμεινε στις ευχές!
Φταίνε τα ζώα και όχι εμείς;
Είναι βολικό, να παρουσιάζουμε εξαθλιωμένα πλάσματα ως «τέρατα», γιατί κάνει πιο εύκολη την επιδίωξη μας να απαλλαγούμε από αυτά. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ένα ζώο, που φαίνεται, ότι είναι επιθετικό, μπορεί, να αμύνεται βλέποντας τους ανθρώπους, αφού δεν είναι διόλου απίθανο να έχει περάσει πολλά στα χέρια τους (κλωτσιές, χτυπήματα, κακοποιήσεις κάθε είδους).
Ένα ζώο, που φαίνεται επιθετικό, μπορεί απλά να προστατεύει τα μικρά του.
Ένα ζώο φαίνεται στα δικά μας μάτια επιθετικό, γιατί εμείς το φοβόμαστε και όχι γιατί είναι.
Ένα ζώο φαίνεται επιθετικό, ενώ μπορεί να είναι άρρωστο και να πονάει.
Και ο Δήμος Ξάνθης οφείλει, να δείξει σοβαρότητα στο θέμα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς και να αφήσει τις δικαιολογίες και τους τακτικισμούς, γιατί δεν είναι όλοι οι δημότες του αδαείς.
Επιτρέπουμε, να δημιουργείται χάος με πλάσματα πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα, αστείρωτα, θύματα των ορέξεων των ανθρώπων – που τα κακοποιούν ή τα εγκαταλείπουν – και μετά κατηγορούμε τα ζώα;