Web Toolbar by Wibiya Ευρωπαίοι κτηνίατροι και στη Λέσβο για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ευρωπαίοι κτηνίατροι και στη Λέσβο για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων

Πτυχιούχοι κτηνίατροι και όχι φοιτητές, όπως αναφέρουν κάποιοι λανθασμένα, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα μεταβούν τον Ιούλιο στο νησί της Λέσβου προσκεκλημένοι του Συλλόγου Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων «H Κιβωτός», ώστε να προχωρήσουν σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών και σκυλιών.


Οι στειρώσεις αυτές στο εξωτερικό χαρακτηρίζονται ως «χαμηλού κόστους» - αφού ο γιατρός δεν αμοίβεται για την εργασία, που προσφέρει εθελοντικά - όμως το κόστος των φαρμάκων για τις χειρουργικές επεμβάσεις καλύπτεται από δήμους, σωματεία.


Οι κτηνίατροι θα μείνουν στη Λέσβο τρεις μήνες. Συγκεκριμένα θα βρίσκονται γιά έναν μήνα στη Μυτιλήνη, έναν στην Καλλονή και έναν στην Αγία Παρασκευή. Εκεί σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και τους εθελοντές της «Κιβωτού» θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες για τα αδέσποτα θεραπεύοντας και στειρώνοντας τα.


Πριν από έναν περίπου χρόνο, όπως διαβάζουμε στο www.emprosnet.gr, 16 νεαρές Βρετανίδες φοιτήτριες της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ βοήθησαν εθελοντικά στη στείρωση περισσότερων από 50 σκυλιών και γατιών - παρουσία του κτηνιάτρου και αντιδημάρχου, Γιάννη Τσακίρη - ο οποίος τόνιζε την προσοχή και τη μεθοδικότητα, που έδειχναν οι φοιτήτριες σε αυτό που έκαναν.


zoosos.gr