Web Toolbar by Wibiya Μύθοι και αλήθειες για τα ζώα στα καταφύγια ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τα ζώα στα καταφύγια


Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα ζώα (σκυλιά και γάτες) που υιοθετούνται από καταφύγια/ φιλοζωϊκές οργανώσεις έχουν 5% ΛΙΓΟΤΕΡΗ πιθανότητα να χρειαστούν κάποια επείγουσα επίσκεψη στο κτηνίατρο, για ασθένεια, σε σχέση με τα ζώα που αγοράζονται από πετ σοπ.

Ο Dr. Τζουλς Μπένσον απαντά:

ΜΥΘΟΣ: ΑΝ ΘΕΣ ΚΟΥΤΑΒΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Κουτάβια υπάρχουν και στα καταφύγια/κυνοκομεία. Εκεί υπάρχουν ζώα όλων των ηλικιών.

ΜΥΘΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ/ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: 25% των σκύλων στα κυνοκομεία/καταφύγια αδέσποτων είναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σκύλων και γατών στα καταφύγια.

ΜΥΘΟΣ: ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Πολλά ζώα σε καταφύγια λαμβάνουν ήδη εκπαίδευση από τους εθελοντές ή μαθαίνουν να περπατούν με λουρί ενώ κοινωνικοποιούνται λόγω της συμβίωσης με άλλα ζωάκια. Έτσι η προσαρμογή στη νέα τους οικογένεια είναι εύκολη.

ΜΥΘΟΣ: ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα περισσότερα καταφύγια στειρώνουν αρσενικά και θηλυκά ζώα ή προσφέρουν χαμηλή τιμή στείρωσης όταν το ζώο φτάσει στην κατάλληλη ηλικία. Ακόμα, όλα τα ζώα έχουν microchip αφού το ορίζει ο νόμος.

ΜΥΘΟΣ: ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 'Η ΣΕ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα ζώα από καταφύγια δεν είναι περισσότερο επιρρεπή σε κακή συμπεριφορά ή προβλήματα υγείας απ ότι τα καθαρόαιμα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ζώα σε καταφύγια λαμβάνουν καλή κτηνιατρική φροντίδα και είναι υγιή ώστε να μπορούν να υιοθετηθούν.

Συμπέρασμα:

adespoto