Web Toolbar by Wibiya Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ: 5 - 8 κιλά

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΨΟΣ: 31 - 33 εκατοστά

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μπλενχάιμ, τρίχρωμο,
μαύρο και πυρόξανθο,
ενιαίο κόκκινο (ρουμπινί)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Υψηλή

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αιώνες πριν, το Cavalier King Charles Spaniel (συνονόματό του βασιλιά Καρόλου Β 'της Βρετανίας), έχει καταγραφεί σε πίνακες και ταπετσαρίες μαζί με τις αριστοκρατικές οικογένειες της εποχής. Είναι προφανές από αυτά τα έργα τέχνης, ότι τα Cavaliers ήταν ένα είδος πολυτελείας και έζησαν <<την εύκολη ζωή>>, σαν κατοικίδια σκυλιά. Αν και χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς για την ανεύρεση μικρών θηραμάτων, πραγματικός στόχος του Cavalier ήταν πάντα η συντροφικότητα.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Το Cavalier King Charles Spaniel είναι ένα ενεργό, χαριτωμένο, ισορροπημένο σπάνιελ μεγέθους τόυ, πολύ χαρούμενο και ελεύθερο σε αντιδράσεις. Ατρόμητο και αθλητικού χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα ευγενικό και στοργικό. Είναι αυτή η χαρακτηριστική χαρούμενη ιδιοσυγκρασία, σε συνδυασμό με την αληθινή κομψότητα και την βασιλική εμφάνιση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας στη φυλή. Η φυσική εμφάνιση που δεν είναι μόνο εξωτερικό προνόμιο, είναι απαραίτητη για τη συγκεκριμένη φυλή..

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Φιλικό, μη επιθετικό που δεν έχει τάση προς νευρικότητα ή εκδήλωση φοβιών. Κακή  ιδιοσυγκρασία, φοβία και ντροπαλότητα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά και πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότατα, ώστε να απομακρύνονται αποτελεσματικά τέτοιου είδους  συμπεριφορές από την φυλή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ομάδα τόυ
Αναγνωρισμένο από τον A.K.C. το 1995.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: Σκύλος συντροφιάς.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Φιλικό και εύκολο να εκπαιδευθεί, το Cavalier είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος για παιδιά και ευδοκιμεί ως μέλος μιας οικογένειας. Το τρίχωμα του απαιτεί εβδομαδιαίο βούρτσισμα, αλλά δεν χρειάζεται κούρεμα. Η φυλή είναι προσαρμόσιμη στις ανάγκες της για άσκηση, ικανοποιείται είτε όταν κοιμάται στον καναπέ είτε όταν πηγαίνει περιπάτους.

 petlife.gr