Web Toolbar by Wibiya Τζακ Ράσσελ ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τζακ Ράσσελ

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ: 4 - 7 κιλά

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΨΟΣ: 25 - 30 εκατοστά

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μαύρο με λευκό,
καφέ με λευκό, τρίχρωμο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Μέτρια

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Με σεβασμό στο όνομα του κυνηγιού, ο κυνηγός  αιδεσιμότατος Τζον Ράσελ, δημιούργησε το Πάρσον Ράσσελ Τερριέρ, όπου  ήταν η πρώτη φυλή που εκτράφηκε στο νότο της Αγγλίας, στα μέσα της δεκαετίας του 1800, για το κυνήγι της κόκκινης αλεπούς. Παραδοσιακά, το Πάρσον ακολουθούσε την αλεπού υπόγεια, για να την οδηγήσει έξω, προς τον κυνηγό. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι μετά το θάνατο του αιδεσιμότατου Ράσσελ μερικές από τις γραμμές αίματος, αυτής της φυλής,  διασταυρώθηκαν με το Ουέλς Κόργκι και άλλες φυλές τερριέρ, δημιουργώντας ένα διαφορετικό είδος σκύλου, το "Τζακ Ράσσελ Τερριέρ." Με αυτό ο όμιλος της φυλής ζήτησε την αλλαγή του ονόματος από Τζακ Ράσελ σε Πάρσον Ράσσελ Τερριέρ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ένα τερριέρ πρέπει να είναι γερό και σκληρό. Στέκεται στα πόδια του σχεδόν όλη την ώρα και σπάνια χαλαρώνει. Το μήκος του σώματος, πρέπει να είναι ανάλογο με το ύψος και θα πρέπει να παρουσιάζετε σαν μια συμπαγή, ισορροπημένη εικόνα, πάντα σε στυβαρή και σκληρή κατάσταση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Έντονα και φιλικό. Αθλητικό και έξυπνο. Στη δουλειά είναι ένας σκυλί που ξέρει καλά τον ρόλο του κυνηγού, ισχυρό, θαρραλέό, και πραγματικά έξυπνο και  σκεπτόμενο. Στο σπίτι είναι παιχνιδιάρικο, πληθωρικό και στο σύνολό του στοργικό.
Τα Τερριέρ είναι ανεξάρτητα και ενεργητικα και απαιτούν, την μερίδα τους από την προσοχή σας. Δεν θα πρέπει να είναι εριστικά. Η ντροπαλότητα δεν θα πρέπει να συγχέεται με την υποχωρητικότητα.
Η υποτακτικότητα δεν είναι λάθος.
Η επιθετικότητα δεν είναι αποδεκτή.
Σφάλματα: Ντροπαλότητα.
Αποκλεισμός: Προφανής επιθετικότητα προς ένα άλλο σκυλί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ομάδα Τερριέρ
Αναγνωρισμένο από τον A.K.C το 1997.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: Κυνηγετικός σκύλος. (Κυνήγι αλεπούς).

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ένα σκυλί που λατρεύει τις εξόδους και φιλικό, το Τζακ Ράσσελ Τερριέρ είναι ανυποχώρητο με ότι διεκδικεί και στοργική στο σπίτι. Δεν έχει σημασία ο τόπος, η φυλή είναι γεμάτη με ενέργεια, έτσι απαιτεί την τακτική άσκηση και την προσοχή. Αν και καλό με τα παιδιά, που δεν ανέχεται την σκληρή μεταχείριση από μικρά παιδιά. Το Τζακ Ράσσελ Τερριέρ είναι μια καθαρή φυλή και δεν χρειάζεται συχνό καθάρισμα με μπάνιο, αλλά ίσως χρειαστεί να αφαιρεθούν με  το χέρι όσα κολλήσουν επάνω του κατά την έξοδο.

 petlife.gr