Web Toolbar by Wibiya Παγκ ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Παγκ

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ: 6 - 8 κιλά

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΨΟΣ: 24 - 28 εκατοστά

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μαύρο, ασημί, καφεκίτρινο
με μαύρα σημάδια και προσωπείο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Χαμηλή

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Το Παγκ είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές σκύλων το οποίο ήκμασε πριν από το 400 π.Χ.. Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι η φυλή προέρχεται από την Ασία, λόγω των ομοιοτήτων της προς το Πεκινουά. Η Κίνα είναι η παλαιότερη γνωστή πηγή των Παγκ, όπου τα είχαν σαν κατοικίδια ζώα στα βουδιστικά μοναστήρια του Θιβέτ. Η φυλή έπειτα εμφανίστηκε στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, όπου και έγινε δημοφιλής όταν ο  πρίγκιπας Γουλιέλμος Β έγινε ο βασιλιάς της Αγγλίας. Ήταν ιδιοκτήτης Παγκ και έγινε μια φυλή της μόδας για πολλές γενιές.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Είναι ένα συμμετρικό σκυλί και η γενική του εμφάνιση είναι αναμφισβήτητα πλατειά και γεροδεμένη. Ένα λιτό, μακροπόδαρο Πάγκ ή ένα σκυλί με κοντά πόδια και μεγάλο σώμα είναι εξίσου απαράδεκτα
.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Αυτή είναι μια ακόμη  μετριάζουσα φυλή, που παρουσιάζει σταθερότητα, διάθεση για παιχνίδι, γοητεία, αξιοπρέπεια, εξωστρέφεια, με αγαπησιάρικη διάθεση.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ομάδα τόυ.
Αναγνωρισμένο από τον A.K.C. από το  1885.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: Σκύλος συντροφιάς.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ο λόγος ύπαρξης των Παγκ είναι να είναι κοντά στους ανθρώπους τους και να τους ευχαριστούν, η αντοχή τους τα καθιστά ένα από τα αγαπημένα σκυλιά οικογενείας. Ζουν άνετα σε μικρά διαμερίσματα, επειδή χρειάζονται ελάχιστη άσκηση, αλλά η φυλή μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε όλες τις καταστάσεις. Το κοντό τρίχωμα του Παγκ απαιτεί ελάχιστη περιποίηση.

 petlife.gr