Web Toolbar by Wibiya Σιχ Τσου ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σιχ Τσου

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ: 5 - 7 κιλά

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΨΟΣ: 25 - 27 εκατοστά

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ: Όλα τα χρώματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Κανονική

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αναγνωριζόταν από τους κινέζους βασιλείς ως το πλέον βραβευθέν κατοικίδιο ζώο για πάνω από χίλια χρόνια, πιστεύεται ότι κατάγονται από την πρόσμηξη  των φυλών Λάσα Aπσο, Θιβετιανου Σπάνιελ και Πεκινουά. Το Σιχ Τσου ήταν το κατοικίδιο ζώο για το μεγαλύτερο μέρος της δυναστείας των Μινγκ και ανακαλύφθηκε, από τους στρατιώτες στην Αγγλία, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Το Σιχ Τσου είναι ένα εύρωστο, ζωηρό, σε συναγερμό σκυλί τόυ με μακρύ ίσιο διπλό τρίχωμα, που αρμόζει στην ευγενή κινεζική καταγωγή του ως υψηλής αξίας, βραβευθείς σύντροφος και το κατεξοχήν  κατοικίδιο ζώο του παλατιού. Το Σιχ Τσου είναι υπερήφανο σκυλίπου και έχει μία χαρακτηριστική αλαζονική μορφή και στάση με το κεφάλι καθώς και την ουρά πάνω από την πλάτη. Παρά το γεγονός ότι πάντα υπήρχε σημαντική διακύμανση του μεγέθους, τα Σιχ Τσου πρέπει να είναι συμπαγή, σταθερά, να αντιπροσωπεύουν την φυλή σε εμφάνιση και χαρακτήρα.
 Ακόμα κι αν είναι ένα σκυλί τόυ, το Σιχ Τσου πρέπει να υπόκεινται στις ίδιες απαιτήσεις της ορθότητας και της δομής που προβλέπονται για όλες τις φυλές, και οποιαδήποτε απόκλιση από το ιδανικό, όπως αυτή περιγράφεται στο πρότυπο, πρέπει να τιμωρείται με την έκταση της απόκλισης. Διαρθρωτικά ελαττώματα κοινά για όλες τις φυλές είναι οι ανεπιθύμητες στο Σιχ Τσου, όπως σε κάθε άλλη φυλή, ανεξάρτητα από το εάν ή όχι τα εν λόγω ελαττώματα αναφέρονται ρητά στο πρότυπο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:  Δεδομένου ότι ο μοναδικός σκοπός της δημιουργίας του Σιχ Τσου είναι ένα κατοικίδιο ζώο συντροφιάς για το σπίτι, είναι σημαντικό ο χαρακτήρας του να είναι εξωστρεφής, χαρούμενος, στοργικός, φιλικός και να μπορεί να δείχνει εμπιστοσύνη προς όλους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ομάδα τόυ
Αναγνωρισμένο από τον A.K.C το 1969.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: Σκύλος συντροφιάς.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Το Σιχ Τσου απαιτεί ελάχιστη άσκηση, αλλά το μακρύ μεταξένιο τρίχωμα του χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα και καθάρισμα.

petlife.gr