Web Toolbar by Wibiya Μαλτέζ ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μαλτέζ

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ: 3 - 4 κιλά

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΨΟΣ: 20 - 25 εκατοστά

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ: Λευκό ή λευκό του ελεφαντόδοντου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Κανονική

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Το Μαλτέζ ήταν κάποτε γνωστό ως «το αρχαίο σκυλί της Μάλτας," γιατί αυτό είναι και πού αναγνωρίζεται για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη χώρα και από εκεί, έλαβε και το όνομά του. Η φυλή ήταν ο αριστοκράτης στον κόσμο των σκύλων για πάνω από 28 αιώνες. Ακόμη και ήδη από το 1500 ισχυρίζονταν πως έπρεπε να πωλούνται έναντι υψηλής αμοιβής. Και ενώ τα άλλα σκυλιά συντροφιάς όπως τα πομεράνιαν, προέρχονται από σκυλιά μεγαλυτέρων μεγεθών, τα πρώιμα σκυλιά της Μάλτας ήταν στο ίδιο μέγεθος, με τα σκυλιά που βλέπουμε σήμερα.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Το Μαλτέζ είναι ένας σκύλος μεγέθους τόυ που καλύπτεται από το κεφάλι μέχρι τα πόδια με ένα μανδύα από μακρύ, μεταξένιο, λευκό τρίχωμα. Είναι ευγενικός, φιλικός και στοργικός. Πρόθυμος και εύθυμος, σχεδόν πάντοτε σε δράση και παρά το μέγεθός του, διακατέχεται από το σθένος που απαιτείται για να αποτελεί έναν ικανοποιητικό σύντροφο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Παρόλο το πολύ μικρό μέγεθος του, το Μαλτέζ φαίνεται να είναι άφοβο και λόγω της εμπιστοσύνης του και της στοργικής του ανταπόκρισης είναι πολύ ελκυστικό. Είναι μεταξύ των πλέον εξεζητημένων από όλες τις μικρόσωμες φυλές. Είναι ένα σκυλί ζωντανό, παιχνιδιάρικο, με έντονο ταμπεραμέντο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
Ομάδα τόυ.
Αναγνωρισμένο από τον A.K.C. από το 1888.
ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: Σκύλος συντροφιάς.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Το Μαλτέζ είναι γεμάτο ενέργεια, πολύ παιχνιδιάρικο και μπορεί, από θέμα ενεργητικότητας, να συγκριθεί σκυλιά που ανήκουν σε μεγαλύτερες φυλές. Το Μαλτέζ θα πρέπει να βουρτσίζεται καθημερινά και να καλλωπίζεται συχνά ώστε να αποτραπούν οι κόμποι στo μεγάλο, λευκό παλτό του.

petlife.gr