Web Toolbar by Wibiya Βόλος: Ένα κοριτσάκι και μια γειτονιά νοιάστηκαν για τη γέρικη σκυλίτσα ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Βόλος: Ένα κοριτσάκι και μια γειτονιά νοιάστηκαν για τη γέρικη σκυλίτσα

Στις 09:00 σήμερα το πρωί η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» απάντησε το τηλέφωνο της και άκουσε μια παιδική κοριτσίστικη φωνή να την ρωτά: «Φιλοζωική;». «Μάλιστα» απάντησε εκείνη… και τότε το κορίτσι της εξήγησε τι συμβαίνει… Διαβάστε τα όσα μας διηγήθηκε η κα Τσιρογιάννη και πάρτε κουράγιο. Άλλωστε τα παιδιά αυτού του τόπου είναι η μόνη ελπίδα.
Η μικρή Γιώτα νοιάστηκε και έσωσε την σκυλίτσα
Η μικρή Γιώτα εξήγησε στην κα Τσιρογιάννη: «“Εδώ στα Παλιά (συνοικία Παλαιά στο δυτικό μέρος του Βόλου) είναι μια σκυλίτσα που έμεινε μόνη γιατί η γιαγιά που την είχε πήγε σε ίδρυμα. Το σκυλάκι κλαίει και δεν έχει κάποιον να το φροντίσει μπορείτε να κάνετε κάτι;”
“Τι απαντάς σε ένα παιδί με τέτοια ευαισθησία και ταυτόχρονα με τέτοια αποφασιστικότητα κάνει αυτό κάτι για το ζώο, που το άφησαν μόνο;”.
Και τελικά της είπε: “Θα έλθω από εκεί και πράγματι, λίγο αργότερα πήγαμε”.
“Μας υποδέχθηκε μία ολόκληρη γειτονιά, ένα τσούρμο παιδιών 5 έως 9 χρονών, οι γειτόνισσες, μία φιλόζωη κοπέλα, που μένει απέναντι.
Εξήγησα πως για το ίδιο το σκυλί, μία σκυλίτσα “αλεπουδέλι”, τόσο γριούλα όσο ίσως και η κυρία της, θα ήταν καλύτερα να μην μετακινηθεί, αν η γειτονιά μπορούσε να την αναλάβει και εμείς να προστρέχουμε.
Τηλεφωνήσαμε στους συγγενείς της κυρίας Ερμιόνης και ζητήσαμε η πόρτα της αυλίτσας να μείνει ανοιχτή πράγμα, που το δέχθηκαν μάλλον με ανακούφιση.
Bέβαια με πολύ ανακούφιση, αφού ξεφορτώνονταν το πρόβλημα και παρέα με τα παιδιά πήγαμε στον κτηνίατρο, που έχει εκεί κοντά το ιατρείο του.
Aγοράσαμε περιλαίμιο και λουράκι για την σκυλίτσα, για να την πηγαίνουν βόλτα, αντικαταθλιπτικά χάπια για να μην κλαίει και ενοχλεί τη γειτονιά, αμπούλα για τα τσιμπούρια και τις σκνίπες, για να είναι προστατευμένη.
Ένα μεγάλο πρόβλημα λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί;
Γιατί μία γειτονιά νοιάστηκε, ένα παιδί - και τι παιδί – ένα κορίτσι 9 χρονών, η Γιώτα, πήρε την υπόθεση στα χέρια του έτρεξε, απείλησε, πως αν δεν δίναμε σημασία θα επέμενε και δεν θα ήταν τόσο ευγενικό, όσο όταν μας πρωτοτηλεφώνησε!
Αυτό το παιδί έκανε το βήμα, που όλοι μας θα έπρεπε, να κάνουμε, γιατί σήμερα η κοινωνία μας αυτό που χρειάζεται είναι αλληλεγγύη.
Ευχαριστούμε την οικογένεια και την γειτονιά, που ανέθρεψε αυτά τα παιδιά!
Ευχαριστούμε τον κτηνίατρο κ. Παγουρτζή, που πάντα μας βοηθάει και ας έχει τόση δουλειά.
Ευχαριστούμε πάνω απ’ όλα την ΓΙΩΤΑ και τους φίλους της για το μάθημα ζωής και την ελπίδα που μας έδωσαν».