Web Toolbar by Wibiya Έβγαλαν την αλυσίδα μέσα από το δέρμα του μετά από 2 χρόνια ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Έβγαλαν την αλυσίδα μέσα από το δέρμα του μετά από 2 χρόνια


Αδιαφορία και παλιανθρωπιά 
Στην περιοχή των νέων Εργατικών Κατοικιών στο Άργος ζούσε υποφέροντας από κουτάβι αυτό το δύστυχο πλάσμα. Ο ιδιοκτήτης του είχε φροντίσει, να κάνει τη ζωή του σκυλιού του μαρτύριο ευθύς εξαρχής.
Όταν ήταν μωρό έχασε το ένα του πόδι άγνωστο πως και όσο μεγάλωνε η θηλιά της αλυσίδας, που του φόρεσε ο «κηδεμόνας», έσφιγγε τόσο τον λαιμό του, και το έπνιγε μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ!
Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Άργους «Λάιζα», που είχαν πληροφορηθεί το δράμα του ζώου, είχαν προμηθεύσει εδώ και έναν χρόνο τους γείτονες, οι οποίοι τάιζαν τον σκύλο, με τα ειδικά χάπια, που μπαίνουν στην τροφή, ώστε το σκυλί να ναρκωθεί και να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο.
Σήμερα τελικά τα κατάφεραν και το σκυλί μεταφέρθηκε αναίσθητο στο κτηνιατρείο – αφού ο κτηνίατρος επιτόπου του έκανε την ένεση – ώστε να προχωρήσει αμέσως στην επέμβαση.
Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες του. Η σκουριασμένη αλυσίδα ήταν το εύρημα. Το ζώο επιζούσε μαρτυρικά με τα σίδερα χωμένα μέσα στο σβέρκο του γύρω από το λαιμό του σε βάθος τριών εκατοστών.
Οι μύγες και τα σκουλήκια στην πληγή, τον μόλυναν ακόμα περισσότερο. Τα τσιμπούρια παντού στο σώμα του.
Πλέον το ζώο μετά την επέμβαση αναρρώνει απαλλαγμένο απ’ όλα τα μαρτύρια του. Όμως πρόκειται για ένα φοβικό πλάσμα. Και ποιος το αδικεί γι’ αυτή του την συμπεριφορά;
Αδίκως δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους;
Οι γείτονες ευτυχώς κάλυψαν όλα τα έξοδα νοσηλείας και απέδειξαν, ότι δεν είμαστε όλοι κτήνη.
Ο ιδιοκτήτης του ζώου γνωστός και στα μέλη του φιλοζωικού και στους γείτονες της περιοχής έμεινε στο απυρόβλητο, αφού άλλοι επωμίστηκαν το βάρος της φροντίδας του ζώου που εκείνος βασάνισε αλύπητα με την αδιαφορία και την παλιανθρωπιά του.