Web Toolbar by Wibiya Αμαλιάδα: Πέταξαν νεογέννητα κουτάβια σε κάδο απορριμμάτων (video) ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αμαλιάδα: Πέταξαν νεογέννητα κουτάβια σε κάδο απορριμμάτων (video)


Έξι κουταβάκια λίγων μόλις ωρών βρήκε ένας κάτοικος της Αμαλιάδας, μέσα σε κάδο απορριμμάτων σε γειτονιά της πόλης. Στο απάνθρωπο αυτό γεγονός βρήκε στήριξη από τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Πύργου που φιλοξενεί από προχθές στις εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο δήμος Πύργου δίπλα στα φυτώριά του.
Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (14/8) ο Γιάννης Τραγουστής από την Αμαλιάδα, έφερε και παρέδωσεστα μέλη και τους εθελοντές του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου τα έξι κουταβάκια που τα μετέφερε και τα τάισε με πολύ μεγάλη προσοχή και φροντίδα.
Αν και είναι αμφίβολο αν τα έξι κουτάβια καταφέρουν να επιζήσουν χωρίς τη στήριξη της μητέρας τους ή έστω ενός θηλυκού σκύλου, παρόλα αυτά από τη στιγμή που εντοπίστηκαν δεν αφέθηκαν στην τύχη τους. Ο κ. Τραγουστής τα τάισε με μπιμπερό και τα μετέφερε για να τα παραδώσει στο Φιλοζωϊκό Σύλλογο.
Ο ίδιος τόνισε πως τέτοιες πράξεις είναι απαράδεκτες και προσβάλουν τον πολιτισμό μας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του Φιλοζωικού κα Μαστρογιαννοπούλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο σύλλογος και ζήτησε περισσότερη ευαισθησία από τους πολίτες σε φιλοζωϊκά θέματα, επισημαίνοντας ότι ο νέος νόμος για τα ζώα είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους δράστες κακοποιήσεων.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
Πηγή: ilialive