Web Toolbar by Wibiya Δικαίωση για τα φιλοζωϊκά σωματεία και τους φιλόζωους η κατάργηση της εγκυκλίου Κιλτίδη ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δικαίωση για τα φιλοζωϊκά σωματεία και τους φιλόζωους η κατάργηση της εγκυκλίου Κιλτίδη

Επιτέλους η δικαίωση και η αλήθεια έγινε πραγματικότητα για τους φιλόζωους που σώζουν ζώα από τους δρόμους της Ελλάδας. Η παράνομη εγκύκλιος Κιλτίδη , που καταστρατηγούσε κάθε  νόμιμη και ηθική τάξη αποτελεί παρελθόν.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαικής Ενωσης  και οι αγώνες όλων των φιλοζωϊκών συλλόγων που μάχονται καθημερινά για τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας έβαλαν  τέλος σε ενα χρόνιο παράνομο  καθεστώς, σε μια κατάσταση παράνοιας των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ , που σε αγαστή συμφωνία  με  σωματεία - φαντάσματα  με  ψευδεπίγραφους τίτλους μιας δήθεν Συνομοσπονδίας καθύβριζαν και έσυραν στα δικαστήρια χιλιάδες φιλόζωους με την επάισχυντη κατηγορία  του ''εμπορίου ζώων για πειραματόζωα''  και  άλλες παρανοικές φαντασιώσεις, εννοώντας τις υιοθεσίες αδέσποτων σε οικογένειες του εξωτερικού!

Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλοζωικών συλλόγων  της χώρας που δίνουν κάθε μέρα τον αγώνα  στους  δρόμους για την διάσωση των  χιλιάδων αδέσποτων ζώων δικαιώνεται.

Ωρα να μπουν στο χρονοντούλαπο της  ιστορίας αυτοί που  από την ασφάλεια του σπιτιού τους, δεν αγωνίζονταν για την σωτηρία των  ζώων αλλά για το πως θα λασπολογούν κατά των χιλιάδων  φιλόζωων ,προκαλώντας  τεράστια  ζημιά στον αγώνα  για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των αδέποτων  ζώων, αναφέρει η Αναστασία Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωϊκών Σωματείων.

Η Κτηνιατρική του ΥΠΑΑΤ υπέβαλλε σχετικά ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατόπιν διευκρινίσεων της Γεν. Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτών της Ευρ. Επιτροπής ισχύουν τελικώς τα εξής: ότι η μετακίνηση ζώου με σκοπό την υιοθεσία εμπίμπτει στην έννοια του εμπορίου παρόλο που μπορεί να μην είναι εμπορικές (με σκοπό την αλλαγή ιδιοκτήτη(, οπότε εφαρμόζονται οι απαιτήσεις της οδηγίας 92/65/ΕΟΚ (αρ.10 παρ.2) δηλαδή: microchip, διαβατήριο, πιστοποιητικό από επίσημο κτηνίατρο και μήνυμα μέσω του συστήματος TRACES.

Για να μετακινηθεί ζώο απαιτείται υγειονομικό πιστοποιητικό από κτηνίατρο της αρμόδιας τοπικής κτηνιατρικής αρχής με το οποίο βεβαιώνεται η απουσία κλινικών συμπτωμάτων του ζώου.
Η εγκύκλιος του τότε υφυπουργού Κ. Κιλτίδη ήταν μία παράνομη και καταχρηστική οδηγία και απεστάλη στις 24 Ιουνίου 2008 στις υπηρεσίες των αεροδρομίων, των λιμένων και των χερσαίων εξόδων της χώρας, ώστε να ενημερωθούν για την κείμενη νομοθεσία και να είναι σε επιφυλακή για τυχόν .... παράνομες αποστολές αδεσπότων ζώων στο εξωτερικό.

Η εγκύκλιος όμως αποτελούσε και ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ του άρθρου 6 του νόμου 3170/2003, που ανέφερε ότι «Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνον ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων». Βλέπετε η εγκύκλιος Κιλτίδη ανέφερε ότι Ελληνας πολίτης δεν μπορούσε να είναι ιδιοκτήτης άνω των 2 ζώων!!!

Το έγγραφο αυτό, όπως καταγγελόταν τότε, ουσιαστικά συντάχθηκε χωρίς νομική υπόσταση και ίσως επειδή το γνώριζαν, το έστειλαν μόνο ως μορφή εγκυκλίου στις διάφορες υπηρεσίες, ώστε να πάρουν την ευθύνη οι υπάλληλοι αεροδρομίων και λιμανιών που πράγματι απαντούσαν: ''αυτές τις οδηγίες έχουμε, δεν μπορείτε να ταξιδέψετε με τα ζώα σας''!!!

Ένα έγγραφο αποτέλεσμα της άγνοιας του κ Κιλτίδη στη θέση που κατείχε και των πιέσεων φιλόζωων (;) που βλέπουν τις υιοθεσίες στο εξωτερικό ως παράνομες εξαγωγές-πωλήσεις ζώων και όχι ως αφιλοκερδή αγώνα εθελοντών που σώζουν ζώα και δεν βρίσκουν ποτέ οικογένεια στην Ελλάδα. Φυστικά τα φιλοζωϊκά αισθήμα του Κιλτίδη αποδεικνύονται και από την παρακάτω είδηση του 2008:
''Το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού μέχρι ν’αποφασίσει για την προσφυγή των οικολογικών οργανώσεων που ζήτησαν να απαγορευτεί το κυνήγι για φέτος, και μέσα σε λίγες μόνο μέρες ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κιλτίδης εξέδωσε νέα απόφαση που αναιρεί την απόφαση του ΣτΕ και επιτρέπει στους κυνηγούς να συνεχίσουν το σκοτωμό. Ποιός ξανάκουσε τόσο γρήγορη ανταπόκριση από δημόσια υπηρεσία!''


adespoto.gr