Web Toolbar by Wibiya Σαλαμίνα: «Τακτοποίησαν» εγκαταλείποντας την άρρωστη σκυλίτσα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Σαλαμίνα: «Τακτοποίησαν» εγκαταλείποντας την άρρωστη σκυλίτσα

Στις αρχές Μαΐου μια «φιλεύσπλαχνη» «φιλόζωη» κάλεσε τη Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) και εξήγησε στην πρόεδρο Νάντια Ζόμπολα, ότι είχε ένα θηλυκό καθαρόαιμο Μπόξερ ηλικίας ενάμιση έτους, το οποίο αντιμετώπιζε πρόβλημα με διάρροιες και επειδή το ζώο αιμορραγούσε από τον πρωκτό και της λέρωνε το σπίτι, ήθελε, να απαλλαγεί από αυτό, αφού δεν της έκανε για το σκοπό που το ήθελε, προφανώς την αναπαραγωγή και την πώληση των κουταβιών!
Η κα Ζόμπολα για να μην καταλήξει το ζώο στον δρόμο της εξήγησε, ότι μπορούν να την βοηθήσουν, ώστε το ζώο να μεταφερθεί στον κτηνίατρο και να θεραπευτεί. Η κυρία, που δεν ενθουσιάστηκε με την απάντηση, που έλαβε, είπε «αν ήταν να το πάει στο κτηνίατρο, θα το είχε κάνει και μόνη της» και έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντας, ότι θα ξαναμιλήσουν!
Δύο εβδομάδες μετά μια Κυριακή μια νηπιαγωγός, που είναι μέλος της Ζ.Ο.Ε.Σ. εντόπισε στο Μπατσί σε ορεινή περιοχή δεμένο σ’ ένα δέντρο στη μέση του πουθενά το καθαρόαιμο θηλυκό Μπόξερ, που βλέπετε.
Προφανώς η κυρία, που ήθελε, να ξεφορτωθεί το ζώο της, το «τακτοποίησε» δεόντως! Η σκυλίτσα, η οποία προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σπάνιο νόσημα, μεταφέρθηκε τελικά σε κτηνίατρο στο Περιστέρι, ο οποίο άνοιξε το έντερο της για να γίνει η βιοψία καθώς από τις σχετικές εξετάσεις δεν μπορούσε, να διαπιστώσει σε τι οφείλεται το πρόβλημα της αιμορραγίας.
Τα έξοδα για τη φροντίδα και τη νοσηλεία του άρρωστου σκύλου, τον οποίο οι δικοί του τον εγκατέλειψαν και τον ξεφορτώθηκαν έχουν φτάσει ήδη τα 500 ευρώ, γι’ αυτό και η κα Ζόμπολα κάνει έκκληση ζητώντας μας να ενισχύσουμε το έργο τους καθώς τα περιστατικά, που διαχειρίζονται καθημερινά είναι πάρα πολλά και τα έξοδα τους υπέρογκα.
Ο δε Δήμος Σαλαμίνας είναι παντελώς απών και φυσικά «δεν ιδρώνει το αυτί του», αφού άλλοι έχουν φορτωθεί τις ευθύνες του. Ο αριθμός λογαριασμού της Ζ.Ο.Ε.Σ. στην ALPHA BANK είναι 180 002101 111700 (IBAN GR90 0140 1800 1800 0210 1111 700).
Όμως η κα Ζόμπολα κάνει έκκληση σε εκείνους, που γνωρίζουν ενδεχομένως ποια είναι αυτή η κυρία, η οποία εγκατάλειψε το καθαρόαιμο άρρωστο Μπόξερ να επικοινωνήσουν μαζί της στο τηλέφωνο 6938209651. Η εχεμύθεια είναι δεδομένη.
Είναι σημαντικό αυτή η γυναίκα και αυτή η οικογένεια να μην αποκτήσει ξανά ζώο, καθώς είναι ακατάλληλοι γι’ αυτό, αλλά πρέπει και να διωχθούν, όπως ορίζει η νομοθεσία, για την εγκατάλειψη του σκύλου τους.