Web Toolbar by Wibiya Τι να κάνετε αν το ζωάκι σας τρέμει τις βροντές ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τι να κάνετε αν το ζωάκι σας τρέμει τις βροντές

Αν με την πρώτη βροντή ο σκύλος σας τρέμει σαν... κουτάβι στο χιόνι, τρέχει πανικόβλητος να βρει τρύπα να μπει ή κολλάει πάνω σας και δεν σας αφήνει λεπτό τότε πρέπει να εξετάσετε κάποιες από τις παρακάτω λύσεις για να τον βοηθήσετε να το αντιμετωπίσει:
Πρώτα απ' όλα δεν πρέπει να τον μαλώσετε. Εχει που έχει τον τρόμο του μην αισθανθεί ότι κι εσείς τον αποχωρίζεστε και τον αφήνετε να τα βγάλει πέρα μόνος με τον... χειρότερο εφιάλτη του. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε εσείς...

Κλείστε καλά πόρτες και παράθυρα ώστε να μην ακούγεται έντονα ο ήχος της βροντής. Στην ανάγκη ανεβάστε την ένταση του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης. 

Προσπαθήστε να τον απασχολήσετε παίζοντας μαζί του.
Φτιάξτε του ένα... καταφύγιο. Ένα προστατευμένο μέρος σαν φωλιά και δώστε του καμμιά λιχουδιά.

Δοκιμάστε κάποιο σπρέι ή κολάρο ή και συσκευή πρίζας που παράγει φερομόνη. Η ουσία αυτή δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας. Είναι η ορμόνη που εκκρίνει η μαμά σκυλίτσα και αισθάνονται ασφαλή τα κουταβάκια της
.
Μαγνητοφωνήστε ή βρείτε ήχους βροντής και βάλτε να ακούει ο σκύλος σας ενώ τον επιβραβεύεται με λιχουδιές που του αρέσουν ιδιαιτέρως. Σιγά σιγά- θέλει υπομονή- μπορεί ο σκύλος σας να συνηθίσει και να βελτιώσει τη συμπεριφορά του.

Αν τίποτα από αυτά δεν πιάσει, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας μπας και του δώσει φαρμακευτική αγωγή με κάποια ελαφρά ηρεμιστικά που θα αμβλύνουν το αίσθημα του τρόμου ώστε να μη ταλαιπωρείται.