Web Toolbar by Wibiya Σκύλος και ευφυΐα ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Σκύλος και ευφυΐα


Σκύλος και ευφυΐαΟ σκύλος είναι από τη φύση του ένα πολύ έξυπνο ζώο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να διαβεβαιώσουν αυτόν τον ισχυρισμό, ειδικά όσοι εκπαίδευσαν το σκύλο τους έστω για τα απαραίτητα της βασικής εκπαίδευσης. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα ο σκύλος μας είναι ικανός να καταλάβει και να ανταποκριθεί σε κάποιες λέξεις και εντολές που του δίνουμε. Για παράδειγμα όταν του λέμε “έλα” το καταλαβαίνει και έρχεται, όταν του λέμε “πάμε βόλτα” το καταλαβαίνει και τρέχει χαρούμενος στο λουρί του ή χοροπηδάει σαν “τρελός” απ’ τη χαρά του και τρέχει στην εξώπορτα. Επίσης, όταν ακούει τη λέξη “φαγητό” ξέρει ότι ήρθε η ώρα να γευματίσει. Όταν φωνάζουμε “μπάνιο” ξέρει πως είναι η ώρα για το μπάνιο του.
Ο σκύλος έχει την ικανότητα να μάθει να αντιλαμβάνεται από 60 έως και 100 λέξεις!
Σας κάνει αλήθεια εντύπωση ο αριθμός αυτός; Μήπως τελικά είχατε υποτιμήσει τις ικανότητες του τετράποδου φίλου σας ή μήπως είχατε επαναπαυτεί οι ίδιοι γιατί πιστεύατε πως ο σκύλος σας δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας;
Μπορείτε από αύριο λοιπόν να ξεκινήσετε την εκπαίδευση του αγαπημένου σας τετράποδου φίλου για να γίνει η ζωή και των δυο σας καλύτερη και η “σχέση” ακόμα πιο ισχυρή.
 Θα πρέπει να ξέρετε πως όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με το σκύλο σας είτε παίζοντας μαζί του είτε στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπαιδεύοντας τον τόσο πιο πολύ συμβάλλει ο τρόπος αυτός στο να αποκτήσετε έναν “καλύτερο” και πιο συνεργάσιμο “σύντροφο” ο οποίος θα είναι δίπλα σας για όλη την υπόλοιπη ζωή του!

webpet.gr