Web Toolbar by Wibiya Νοεμβρίου 2011 ~ Dog Lover Blogspot

Τι να κάνετε αν το ζωάκι σας τρέμει τις βροντές

Αν με την πρώτη βροντή ο σκύλος σας τρέμει σαν... κουτάβι στο χιόνι διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε!!

Δώσε μου μία ευκαιρία! Υιοθέτησε με γιατί:

Διαφέρω - Είμαι Pit Bull - Είμαι ηλικιωμένος - Είμαι τυφλός!! Σε χρειάζομαι πραγματικά!! Χάρισε μου ένα σπίτι και μία αληθινή αγκαλιά!

Kουτί πρώτων βοηθειών: Σωτήριο για το ζωάκι μας

Παντού μπορούν να συμβούν ατυχήματα σε ένα κατοικίδιο. Γι αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να έχουμε μαζί μας ένα πλήρως εξοπλισμένο φορητό φαρμακείο.

Ιδανικός σκύλος δε σημαίνει (μόνο) όμορφο κουτάβι

Το πιο σημαντικό πριν αποκτήσει κανείς σκύλο είναι να γνωρίζει την πορεία εξέλιξής του. Ποιο είναι το μέγιστο βάρος, τι προβλήματα υγείας μπορεί να παρουσιαστούν, τι κλίμα προτιμάει (τα ντόγκο αρτζεντίνο δεν μπορούν το κρύο για παράδειγμα), και πόση ενέργεια έχει..

Διαβάστε: Γιατί όχι στο κόψιμο αυτιών και ουράς;

Σκεφτείτε ότι το μόνο που κάνετε είναι να ακρωτηριάζετε στην κυριολεξία μέλη του σώματος του ζώου σας. Αξίζει για καλλωπιστικό λόγο να του το κάνετε; Αν απλά θελετε να «φαίνεται άγριο»,απλά δεν κάνετε για σκύλο και κακώς πήρατε.

Τι κάνει το πακέτο τσιγάρων μου στα ζώα;;;;

* Το κάπνισμα προκαλλεί καρκίνο των πνευμόνων, του λάρυγγα, της γλώσσας, των σιελογόνων αδένων, του στόματος, του φάρυγγα, και του οισοφάγου και πολλά άλλα...

Μύθοι και αλήθειες για τα ζώα στα καταφύγια

Υιοθέτησε ένα σκυλάκι από ένα καταφύγιο, χάρισε του μία όμορφη ζωή!!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χαρίζεται ο ηρωικός Καίσαρα!!

ο Kαισαρας ενα μικρο πεκινουα, μικρο σε μεγεθος, μεγαλο στην ψυχη και στο πνευμα! αντεξε 4 χρονια δεμενος σε μισο μετρο αλυσιδα, που ειχε σκουριασει στο λαιμο του, μεσα στο κρυο ή την ζεστη, παραπεταμενοσ στο τσιμεντο μιασ αυλης, με καταλυμα ενα σπασμενο κλουβι μεταφορας που εμπαζε απο παντου….ετρωγε οποτε τον θυμοντουσαν αχυροτροφη και δεν ειχε κανει ενα βημα περα απο την μισου μετρου ακτινα του, ολον αυτον τον καιρο!

αιτια της τιμωριας του: δαγκωνε, λενε, τα μεγαλοκαρδα αφεντικα του, που υποτιθεται πως τον ειχαν σωσει απο τον δρομο και επιπλεον ειχε το θρασος να γαυγιζει κιολας…

ο καισαρας απελευθερωθηκε χαρη σε 3 μελη του φιλοζωικου σωματειου π. φαληρου, με την πολυτιμη συνεργασια μιας φιλοζωης κυριας που τον εβλεπε να βασανιζεται για χρονια. του εξασφαλισε μεταφορα και φιλοξενια σε φιλικο της κτημα στο καβουρι, χωρο σωτηριασ και αποκαταστασης πολλων αδεσποτων, μια που ο καισαρας ειχε καταντησει αγριμι γεματο θυμο και επιθετικοτητα, και ηθελε ειδικες συνθηκες ηρεμιας και αγαπησ.

σε 2 εβδομαδες που εμεινε στο κτημα ο καισαρας ειχε γινει κατα 50% ξανα σκυλος! εκανε σαν τρελλος για βολτες, οπου μυριζε λαιμαργα το καθετι, κοντευε να σπασει το λουρι, απο την λαχταρα του να ζησει ολα οσα ειχε στερηθει τοσα χρονια, μεσα σε μια και μονο στιγμη! ωστοσο δεν ηταν πια επιθετικος και μας αφηνε να τον πλησιαζουμε ανετα και χαιροταν και τα χαδια μας, ως ενα σημειο βεβαια!

ετσι πηρε το δρομο για την λουτσα. στο σπιτι αυτο της φιλοζωης κυριας με τον κηπο, τις γατες και την πιτσιρικα λυκοσκυλινα! εκει θα επαιρνε τα τελικα μαθηματα κοινωνικοποιησης, πριν βγει στην δημοσιοτητα για να αναζητησει τους ανθρωπους που θα τον υιοθετησουν και θα τον αγαπησουν ως το τελος της ζωης του, οπως πραγματικα του αξιζει, οπως αξιζει σε εναν πολεμιστη βασιλια….

η γιαννα η λυκοσκυλιτσα με τα ασταματητα παιχνιδια της και η κυρα της με την εκπαιδευση και τις βολτες τους, εχουν πια βαλει τον καισαρα στην τελικη ευθεια για να διεκδικησει το …βασιλειο του! σε λιγες μερες θα ¨αποφοιτησει¨και θα ειναι ετοιμος να αναζητησει τους ανθρωπους και με την αγαπη τους να μπορεσει να ξεχασει τα μαυρα χρονια που περασε δεμενος, πεινασμενος και παρατημενος στο κρυο και στην μοναξια, διπλα σε μια λεωφορο …

θα δοθεί με πιστοποιητικο υιοθεσίας.
τηλ επικοινωνιας: 210-9818037 και 6974702240

ψάχνουμε οικογένεια για τον "Παρουλι" μας!!!!


είναι 4-5 μηνών,υγιέστατος,"αποπαρασιτομενος",τον βρήκαμε χτυπημένο στο ποδαράκι του αλλα τα πάει πολύ καλύτερα....μαθαίνει γρήγορα έχει τρόπους,είναι πολύ αγαπησιάρης και λατρεύει το φαγητό!!!:-)

παρακαλώ βοηθήστε ώστε να κάνει και αυτός "χρισουγεννα" οικογενειακά!!

Επείγει υιοθεσία για κουτάβι που βρέθηκε στα σκουπίδια!!

Αυτο το μια χουφτα σκυλακι βρεθηκε στα σκουπιδια πριν απο 3 ωρες!

Ειναι κουκλι αρσενικο και μεγαλη φατσα!!!
Επειγον να υιοθετηθει γιατι δεν υπαρχει χωρος ουτε για κουνουπι να φιλοξενησω πια....


6945356171
Αναστασια

Βρέθηκε μικρόσωμο στην Δουκίσσης Πλακεντίας! -Υιοθετήθηκε!-

βρεθηκε στην δουκισσησ πλακεντιασ.ειναι μικροσωμη μοιαζει με πεκινουα και ειναι 4 χρονων περιπου.αν δεν βρεθει ο ιδιοκτητησ θα δοθει για υιοθεσια.τηλ.2108134772.

Διεθνώς ρεζίλι για το θέμα ΔΙΚΕΠΑΖ! Επιστολή γερμανικής οργάνωσης στους Υπουργούς μας

Την παρέμβαση γερμανικής φιλοζωϊκής οργάνωσης προκαλούν οι καταγγελίες για το ΔΙΚΕΠΑΖ, που δημοσιεύσαμε στο adespoto.gr. Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε η ETN στους δήμους και τα Υπουργεία σχετικά με το ΔΙΚΕΠΑΖ.








adespoto.gr

Επιστολές, προτάσεις και Δελτία Τύπου Ζωοφιλικών Οργανώσεων

για θέματα των κατοικίδιων ζώων, των ζώων κτηνοτροφίας, αλλά και του επικείμενου νέου ν/σ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από ζωοφιλικά σωματεία , οργανώσεις vegans και υπερασπιστές των δικαιωμάτων της φύσης και της ζωής τα εξής : η Επιστολή προς το Δ.Σ. του ΑLPHA για τον κ. Λάκη Λαζόπουλο και την Αναλγησία του ως προς τα άλλα Είδη του Ζωικού Βασιλείου, η απαντητική Επιστολή προς την Κτηνιατρική Θεσσαλίας για τον Ευνουχισμό Χοιριδίου και η Επιστολή της Κτηνιατρικής, το Δελτίο Τύπου με τις προτάσεις ...

της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων στην Ηλεκτρονική Διαβούλευση Νομοσχεδίου για την Κτηνοτροφία, καθώς και το Δελτίο Τύπου "Ο Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας αγνοεί τις Προτάσεις των Ζωοφιλικών Σωματείων
σχετικά με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο για τα Ζώα Συντροφιάς"

Ακολουθούν αναλυτικά οι Επιστολές και τα Δελτία Τύπου:


Προς το
Διοικητικό Συμβούλιο
του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA
40.2χλμ Αττικής Οδού, ΣΕΑ Μεσογείων,
Κτίριο 6, 19002, Παιανία
Τηλ.: 212-212-4000
Email: pr@alphatv.gr


Κοιν/σεις:
1_Eκπομπή Αλ Τσαντίρι, altsantiri@alphatv.gr
2_ΜΜΕ
Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ:..........................


ΘΕΜΑ: Ο κ. Λάκης Λαζόπουλος και η Αναλγησία του ως προς τα άλλα είδη του Ζωικού Βασιλείου

Κύριοι,

Είναι επανειλημμένη η πρακτική του κου Λάκη Λαζόπουλου να διολισθαίνει σε μοτίβα σκληρού «χιούμορ» με εμπλεκόμενα ζώα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να στείλουμε ανάλογη επιστολή, διαμαρτυρόμενοι για την απροκάλυπτα προβαλόμενη αναλγησία του ως προς τα ζώα. Η τελευταία οπτικοποίηση του γνωστού ανεκδότου με την καμήλα κατέληξε σε εξόφθαλμη πρόκληση κάθε στοιχειώδους αισθητικής και ηθικής. Ακόμα και εν ονόματι του οπαδισμού των αφισιονάδος της Τρίτης, δεν μπορεί κανείς να ανεχθεί τόση σκληρότητα και τόση καταδείξιμη αναίδεια.

Επειδή η ευκολία της απάντησης περί αλλαγής της εικόνας απο τον χρήστη του τηλεχειριστηρίου είναι προφανής, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως πρέπει να υπάρχει και κάποια εσωτερική αυτοτακτοποίηση στα των δημοσίων θεαμάτων, πέραν και πάνω από ΕΣΡ και δεοντολογίες κανονιστικού τύπου, αφού αυτό που διακυβεύεται τελικά είναι η στοιχειώδης αξιοπρέπεια του ανθρώπου ως βιολογικού είδους απέναντι στα άλλα συγγενή βιολογικά είδη που τόσο αδίκησε και συνεχίζει να αδικεί.

Παρακαλούμε λοιπόν να διορθώσετε το δυνατόν συντομότερον αυτά τα στοιχεία εικονοπλαστικού διασυρμού, άλλως προτιθέμεθα να προσφύγουμε στα αρμόδια Ευρωπαικά Όργανα για ζητήματα διαπόμπευσης ανυπεράσπιστων ζώων.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη
Ρεγγίνα Αργυράκη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6976489349

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Διοικητήριο, Λάρισα 411 10
Υπόψη κου Χαραλαμπίδη Χριστόδουλου
Τηλ.: 2413506348
Email: ktin@thessaly.gov.gr,
h.haralampidis@thessaly.gov.gr, xristodoulos25@yahoo.gr

Κοιν/ση: ΜΜΕ
Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ:..........................
ΘΕΜΑ: Ευνουχισμός Χοιριδίου
ΣΧΕΤ: α) Επιστολή μας από 20/9/2011 με Υπηρεσιακό Πρωτόκολλο 3809/21/9/2011, β) Επιστολή σας από 21/11/2011 με Υπηρεσιακό Πρωτόκολλο 4676


Αξιότιμε κύριε Χαραλαμπίδη,

Από την επιστολή σας με αριθμ. πρωτ. 4676/21-11-2011 έγινε σαφές ότι προσπαθήσατε να μην αναμοχλεύσετε προβλήματα ενός ήδη κλειστού εργαστηρίου. Φυσικά, είναι απολύτως σωστή η παράθεση των προϋποθέσεων ευζωίας των ζώων που προσπαθούν να διασφαλίσουν οι Κοινοτικές Οδηγίες. Επιπλέον, η Οδηγία 2008/120/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Δεκεμβρίου 2008, για τους στοιχειώδεις κανόνες για την προστασία των χοίρων αναφέρει:

«οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιγραφόμενες διαδικασίες διενεργείται μόνο από κτηνίατρο ή καταλλήλως καταρτισμένο άτομο όπως προβλέπεται στο άρθρο 6, με πείρα στην εκτέλεση των εφαρμοζόμενων πρακτικών με τα κατάλληλα μέσα και με καλές συνθήκες υγιεινής. Εφόσον ο ευνουχισμός ή η αποκοπή της ουράς πραγματοποιούνται μετά από την έβδομη ημέρα από τη γέννηση, πρέπει να διενεργείται μόνο από κτηνίατρο, χρησιμοποιώντας αναισθητικό, καθώς και παρατεταμένη χορήγηση παυσίπονων».

Όμως δεν είναι αυτονόητο, όπως αναφέρετε, πως ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη συμβαίνει κατ' ανάγκη και στη χώρα μας, το αντίθετο μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε ότι η επιβολή κυρώσεων δεν αποτελεί αυτοσκοπό για κανέναν. Ας μην ξεχνούμε όμως ότι βρισκόμαστε στη χώρα που καμία κύρωση δεν επιβάλλεται ποτέ, γεγονός που αιτιάται και το σημερινό κατάντημά μας.

Επισημαίνουμε, βέβαια, ότι η απόφανσή σας πως οι «κλαυθμοί του χοιριδίου που ακούγονται στο επίμαχο βίντεο, είναι η φυσιολογική συμπεριφορά αντίδρασης σε κάθε επώδυνο αλλα και μη χειρισμό των ζώων αυτών, στην ηλικία αυτη και δεν μπορεί να θεωρηθεί τεκμήριο κακοποίησης», αποτελεί πρότυπο κατάργησης κάθε λογικής αναγωγής, αφού μπορεί εξίσου καλά να θεωρηθεί τεκμήριο κακοποίησης.

Δεν θα εμμείνουμε σε μια στείρα ανταλλαγή ασκήσεων στοιχειώδους λογικής και δεν θα φεισθούμε ούτε καταγγελιών προς τα διεθνή εξελεγκτικά όργανα, ούτε προσφυγής στην αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Γνωρίζετε όμως μόνο το εξής: παρόμοιες δραστηριότητες είχαν, έχουν και θα έχουν την αμέριστη προσοχή μας και την άγρυπνη παρακολούθησή μας. Επομένως, εάν υποπέσει εκ νέου στην αντίληψή μας παρόμοιο περιστατικό, τότε θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο και εξώδικο μέσο προκειμένου να εφαρμοσθούν οι νόμοι της προστασίας και ευζωίας των ζώων.

Ευχαριστούμε για την διάθεση συνεργασίας σας και την ευπροσηγορία σας.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη
Ρεγγίνα Αργυράκη
Μάριζα Χριστοδούλου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6975-309846



EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, 21/11/2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 4676
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ:
Ταχ.Δ/νση : Διοικητήριο Μαρίζα Χριστοδουλου
Ταχ.Κώδ. : 411 10 Αγ Κωνσταντίνου 11
Πληροφορίες : Χαραλαμπίδης Χριστόδουλος 19005 Νέα Μάκρη
Τηλέφωνο : 2413506348
E mailktin@thessaly.gov.gr
h.haralampidis@thessaly.gov.gr
ΘΕΜΑ : Ευνουχισμός χοιριδίου .
Σχετικά: Επιστολή σας από 20/9/2011 με Υπηρεσιακό Πρωτόκολλο 3809/21/9/2011
 
Σε απάντηση του από 20/9/2011 αιτήματος σας, η υπηρεσία μας προέβη σε έρευνα για την καταγγελλόμενη
πράξη . Σχετικά σας γνωρίζουμε τα παρακάτω :
Η πράξη δεν εμπίπτει στην περί προστασίας πειραματόζωων νομοθεσία ,δεδομένου ότι βάση του καταστατικού του εν
λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος, στη μικρή εκμετάλλευση χοίρων, είναι προσαρτημένη στο Ίδρυμα αυτόνομα δεν
εκτελούνται πειραματικά πρωτόκολλα . Ούτε εμπίπτει στον Νόμο 2017/1992 ΦΕΚ Α31 περί προστασίας ζώων συντροφιάς
αφού αναφερόμαστε σε μια μικρή χοιροτροφική εκμετάλλευση..
Η νομική βάση προσέγγισης του εν λόγω ζητήματος είναι ο Ν 1444/1984 ΦΕΚ Α 78 που εναρμονίζει το άρθρο 87 της
Ευρωπαϊκής Σύμβασης περί προστασίας των ζώων στις εκτροφές και τελικά ειδικά το ΠΔ 215/2003 ΦΕΚ Α 181 που
εναρμονίζει την οδηγία 91/630/Ε.Ο.Κ όπως αυτά συμπληρώνονται και ισχύουν με σχετικές κανονιστικές
πράξεις- αποφάσεις εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και εγκυκλίους του ΥΑΑΤ. Πίο ειδικά στο ΠΔ 215/2003 στο
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι σημείο 8 εδάφιο α β γ και δ , ορίζεται το νομικό πλαίσιο της εν λόγω πρακτικής.
Σε έρευνα που κάναμε με συντελεστές του Ιδρύματος μας διαβεβαίωσαν, ότι είχαν δοθεί όλες σχετικές οδηγίες στους
καθηγητές των εργαστηρίων ,ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει διακοπεί από διετίας για λόγους πρακτικής (τεκμηριώσεις
διαδικασιών κτλ) και ότι το Ίδρυμα σε συνεργασία και με την Υπηρεσία μας , θα εκπονήσει σειρά πτυχιακών εργασιών που
στοχεύουν την παραγωγή εγχειριδίων ορθών πρακτικών (G.A.P) για την εκτροφή και χειρισμό των παραγωγικών ζώων,
τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και λειτουργικούς σκοπούς . Αριθμός Πρωτοκόλλου Πρακτικού 4451/11/8/2011.
Για λόγους αντικειμενικότητας οφείλουμε να καταθέσουμε ,ότι κλαυθμοί του χοιριδίου που ακούγονται στο επίμαχο
video ,είναι η φυσιολογική συμπεριφορά αντίδρασης σε κάθε επώδυνο αλλά και μη χειρισμό των ζώων αυτών ,στην ηλικία
αυτή και δεν μπορεί να θεωρηθεί τεκμήριο κακοποίησης . Ακόμη ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια σε όλες τις Χώρες της
ΕΕ ώστε να ενσωματωθούν τα πρότυπα welfare στη βιομηχανία των ζώων, προκειμένου να αυξηθεί η διεθνής
ανταγωνιστικότητα του παραγόμενου κρέατος στην κοινότητα ,η οποία οφείλει να συνάδει με τις εκάστοτε υφιστάμενες
κοινωνικές αντιλήψεις και ευαισθησίες των καταναλωτών .Παράγεται τεράστιο Επιστημονικό και Κανονιστικό έργο δυναμικά
στην ΕΕ καθώς και καταβάλλεται προσπάθεια εμπέδωσης στις παραγωγικές διαδικασίες σε όλες τις χώρες της ΕΕ και
στην Χώρα μας. Η διαδικασία τυχών κυρώσεων δεν αποτελεί αυτοσκοπό και έπεται συγκεκριμένης μεθοδολογίας
συμμόρφωσης και πρακτικών κλιμακωτής πίεσης .
Ανεξαρτήτως της αφετηρίας της καταγγελίας σας, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ζύμωση που
προκάλεσε ,στην ανάπτυξη των πρακτικών welfare στις εκτροφές παραγωγικών ζώων και να σας παρακαλέσουμε για την
απόσυρση του σχετικού video απο το διαδίκτυο , αφού επετεύχθη το επιθυμητό αποτέλεσμα και περαιτέρω η παραμονή
του μόνο Εθνικό διασυρμό προκαλεί ..
Τέλος είμαστε στην διάθεση σας για όποια περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της προστασίας των ζώων.
ο προϊστάμενος τμήματος ΚΑΦΕ
Δ/νσης Κτηνιατρικής
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΑΣΣΑΛΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ





Δελτίο Τύπου

Ο Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας αγνοεί τις Προτάσεις των Ζωοφιλικών Σωματείων σχετικά με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο για τα Ζώα Συντροφιάς


Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2011

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση για τον εμπαιγμό, διαβάσαμε την απάντηση του Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Δριβελέγκα, δια χειρός των γνωστών κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, σε αναφορά του βουλευτή κ. Νικολόπουλου σχετικά με τις διατάξεις του πολυαναμενόμενου υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που λαμβάναμε από το Υπουργείο όλο αυτό το διάστημα, ότι στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθεί η πλειονότητα των αιτημάτων που τέθηκαν μέσα από την εντυπωσιακή σε συμμετοχή πολιτών διαβούλευση και στη συνέχεια από τις φιλοζωικές Οργανώσεις στις κατ’ ιδίαν συσκέψεις με τους αρμόδιους, διαφάνηκαν τελικά οι πραγματικές σκέψεις των υπευθύνων.
Με ποια λογική αποφασίζουν κάποιοι που κάθονται στα γραφεία τους, που αγνοούν την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των ζώων, που αναφέρουμε στην αρχή των θέσεών μας και μπερδεύουν την παγκόσμια θέση του φιλοζωικού κινήματος για ζώα που θα αναπαράγονται ελεύθερα και όχι μέσα σε κλουβιά και κατά παραγγελία, με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας, που δεν έχουν ιδέα από την βαρβαρότητα των νεοελλήνων απέναντι στα ζώα, που αποφασίζουν, ότι η εγκατάλειψη ενός ζώου ή η παραβίαση των κανόνων ευζωίας του δεν πρέπει να συνιστούν ποινικό αδίκημα, αλλάζοντας επί το χείρον, σε ορισμένα σημεία την ισχύουσα νομοθεσία;
Δεν μπορούν να έχουν διαβαθμίσεις τα ποινικά αδικήματα; Εάν στη θέση ενός αδύναμου ζώου έβαζαν έστω για μια στιγμή ένα παιδί θα έλεγαν τα ίδια; Ότι δηλαδή το να σκοτώσεις ή να βασανίσεις ένα παιδί είναι βαρύ, ενώ εάν το πετάξεις στον δρόμο ή το αφήσεις να πεινάει ή το δέσεις με αλυσίδες δεν έγινε και τίποτα, αρκεί μόνο ένα πρόστιμο;
Πώς και γιατί αφαιρέθηκε από το αρχικό νομοσχέδιο της κ. Αποστολάκη ο όρος “μη μετατρέψιμη ποινή”; Ο τραυματισμός ή η θανάτωση ενός ζώου από αυτοκίνητο γίνεται χωρίς πρόθεση από την πλευρά του οδηγού και επομένως δεν χρήζει τιμωρίας, ενώ όταν ένας οδηγός τραυματίζει και σκοτώνει ανθρώπους το κάνει με πρόθεση και γι’ αυτό τιμωρείται;
Μήπως κάποιος πρέπει να ενημερώσει το Υπουργείο για την έννοια του όρου αντικειμενική ευθύνη; Μήπως η εγκατάλειψη του τραυματισμένου ζώου αβοήθητου στον δρόμο, που πολλές φορές ο τραυματισμός του είναι απόλυτα συνειδητός, χάριν μαγκιάς, δεν χρήζει τιμωρίας;
Ποιος μπορεί να είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι η παραβίαση της υποχρέωσης των Δήμων να μεριμνήσουν για τα αδέσποτα θα αντιμετωπισθεί με κινήσεις αγανακτισμένων φιλόζωων πολιτών;
Γιατί οι εθελοντές αλλοδαποί ευρωπαίοι κτηνίατροι ενώ κρίνονται ικανοί να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις είναι ανίκανοι να πιστοποιηθούν και να βάλουν ένα απλό τσιπάκι; Μήπως και πάλι συνειδητά, όπως και μέχρι σήμερα, θα εμποδιστεί από τα γνωστά συμφέροντα το ευεργετικό για την χώρα μας ζήτημα των δωρεάν στειρώσεων;
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι γι’ αυτό. Πάνω από 10 φορές μας διαβεβαίωσε ο κ. Δριβελέγκας ότι θα απαλειφτεί η επίμαχη φράση “με την συνεργασία πιστοποιημένου κτηνιάτρου” αλλά και πάλι επικράτησαν τα κυκλώματα μέσα από το υπουργείο, που έκαναν το δικό τους, αγνοώντας το αίτημα χιλιάδων φιλόζωων πολιτών χάριν μιας μικρής μειοψηφίας.
Με ποια επιστημονική τεκμηρίωση αντιμετωπίζεται η λεϊσμανίαση ως οιονεί πανούκλα από την οποία κινδυνεύουν οι άνθρωποι; Είναι αλήθεια άκρως (!) παρακινδυνευμένο να αφαιρεθεί η ασφαλιστική δικλείδα της “κατ’ επανάληψη” επιθετικής συμπεριφοράς ενός ζώου ώστε να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και κατά συνέπεια να ευθανατωθεί και δεν είναι άδικο να ευθανατωθεί ένα ζώο ως επικίνδυνο επειδή “αμύνθηκε” σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που δέχθηκε αναίτια επίθεση ανθρώπου;
Αυτά και άλλα ευτράπελα διαβάσαμε στην απάντηση του Υπουργείου. Πιστεύετε αλήθεια κ.κ. του Υπουργείου ότι συνομιλείτε τόσο καιρό με άτομα που δεν αντιλαμβάνονται τον εμπαιγμό σας;
Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι το νομοσχέδιο για τα ζώα είναι ανθρωποκεντρικό και ζωοφοβικό, και όχι ένα σχέδιο που θα προστατεύει τα ζώα από την ασυδοσία του ανθρώπινου είδους. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο χάριν των μερικών θετικών διατάξεων του, πλην όμως καλούμε έστω και την ύστατη αυτή ώρα την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και την Επιτροπή Εμπορίου να προχωρήσουν σε περαιτέρω βελτιώσεις του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις προτάσεις μας καθώς και στην άμεση ψήφισή του από την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου.
Έχουμε απόλυτη συναίσθηση του ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και την επαύριον της ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρις ότου οι πολίτες αυτής της χώρας αποκτήσουν φιλοζωική συνείδηση και κουλτούρα ικανή να αντιστρέψει τη σημερινή επονείδιστη κατάσταση.
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη
Βάσω Τάκη


Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6976-489349

 www.pansyn.org
 sinzoofilikon@gmail.com
 pfpomospondia@gmail.com




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το Νομοσχέδιο περί Κτηνοτροφίας

Aθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011

Στα πλαίσια της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις» (http://www.opengov.gr/ypaat/?p=421) οι προσυπογράφουσες φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις κατέθεσαν τις ακόλουθες προτάσεις:

Άρθρο 3
Η βιομηχανοποιημένη εκτροφή απέβη καταστρεπτική για τις τοπικές κτηνοτροφικές μονάδες και τα ίδια τα ζώα.

Παρ. 1 εδ. γ: Κατάργηση των σύγχρονων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εκτροφών εντατικής μορφής, καθώς αυτές έχει αποδειχθεί σύμφωνα με τη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) ότι η μαζική εκτροφή ζώων που προορίζονται για την κατανάλωση κρέατος, ευθύνεται περίπου για το ένα πέμπτο των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Επιπλέον, συμβάλλει στην αποδάσωση και την ερημοποίησή της, τη διάβρωση του εδάφους, τη σπατάλη των υδάτων της, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τα ζωικά απόβλητα και το υψηλό κόστος ενέργειας που απαιτείται κατά τη βιομηχανοποίηση των ζώων και τη μεταφορά τους.

Όσον αφορά τα ζώα, η εντατική κτηνοτροφία συνεπάγεται συνθήκες συνωστισμού, μόνιμου περιορισμού και εγκλεισμού των ζώων που οδηγούν στη μετάδοση των ασθενειών και κατά συνέπεια στην αλλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων. Επίσης, αυτού του είδους η μεταχείριση είναι απάνθρωπη ως προς τα ζώα αφού τους στερεί τη δυνατότητα εκδήλωσης κάθε φυσικής συμπεριφοράς και τα μετρατρέπει σε μηχανές παραγωγής ζωικών προϊόντων. Η εντατική εκτροφή αμφισβητείται και κατακρίνεται παγκοσμίως και οι σύγχρονες τάσεις ενθαρρύνουν τη σταδιακή κατάργηση και αντικατάστασή της.

Οι δε κατηγορίες πρώτη και δεύτερη πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια για την υγιεινή και καλή διαβίωση των ζώων (Οδηγία 98/58 του Ε. Συμβουλίου).

Άρθρο 6
Η δεύτερη και η τρίτη κατηγορία εγκαταστάσεων να υπάγονται σε αυστηρές περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Παρ. 6: Σε περιοχές που είναι ενταγμένες στο κοινοτικό δίκτυο Natura 2000, σύμφωνα με τον ν. 3937/2011 (ΦΕΚ Α΄60), να μην επιτρέπεται κανενός είδους κτηνοτροφικής εγκατάστασης, ούτε η εκμετάλλευση μικρής και μεσαίας δυναμικότητας ανεξαρτήτως από το αν τηρούν τους ειδικούς περιβαλλοντικούς όρους ή όχι.

Σύμφωνα με τις καταστροφικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον, την υγεία και τη διαβίωση των ζώων, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ενθαρρύνεται αυτή με τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών και με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης.

Στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία εγκαταστάσεων να τοποθετηθεί απαραιτήτως σύστημα κάμερας παρακολούθησης και εποπτείας (CCTV) για τον έλεγχο της εφαρμογής των κανόνων ευζωίας.
Άρθρο 9
Να αφαιρείται προσωρινά η άδεια και να διακόπτεται η λειτουργία της εγκατάστασης σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας των ζώων.

Άρθρο 10
Επιτόπιοι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων να διενεργούνται και από ιδιώτες εθελοντές μέλη φιλοζωικών σωματείων ή οργανώσεων.

Άρθρο 11
Η μη τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων να επισύρει τις ανώτατες διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα και συγκεκριμένα την παρ. 1 εδ. γ (διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης και επιβολή ανώτατου προστίμου).

Παρ. 8: Οι ιδιώτες εθελοντές μέλη φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων να εξαιρούνται από την καταβολή παραβόλου για την υποβολή καταγγελίας.

Μείωση του χρονικού διαστήματος χορήγησης άδειας από 3 χρόνια σε 6 μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Θεωρούμε ότι καμία εγκατάσταση που ευθύνεται για περιβαλλοντικές καταστροφές, δεν πρέπει να εξαιρείται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες από όλη την Ελλάδα, τα ζώα εκτροφής, εννοώντας αυτά που δεν προορίζονται για ιδία χρήση, δεν οδηγούνται πάντα σε σφαγείο, όπως θα έπρεπε, αλλά σφάζονται έχοντας πλήρεις τις αισθήσεις τους στις κατά τόπους κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (π.χ. στάνες κ.λπ.). Επειδή η σφαγή δίχως ακαριαία αναισθητοποίηση είναι όχι μόνο αποτρόπαιη αλλά και παράνομη, καλούμε το Υπουργείο να επιβάλει τον ανάλογο νόμο με αυστηρές ποινές και πρόστιμα, όπου και όταν συντρέχει μια τέτοια περίπτωση, εφαρμόζοντας τις παρακάτω διατάξεις:

α) Τα άρθρα 1 και 3 του Νόμου 1197/81 ΦΕΚ 240 Α΄: «Περί Προστασίας των Ζώων» προστατεύουν και τα ζώα εκτροφών από βασανισμούς και κακοποιήσεις.

β) Το Προεδρικό Διάταγμα 327/1996 ΦΕΚ Α 221 199660910: «Προστασία των ζώων κατά τη σφαγή και/ή τη θανάτωσή τους, σε συμμόρφωση προς την οδηγία 93/119/Έκτου Συμβουλίου», στο άρθρο 9, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ, καθορίζει υπό ποιους όρους μπορεί να γίνει σφαγή και θανάτωση εκτός σφαγείου. Ήτοι αναφέρει, επί λέξει:

1. Όταν τα ζώα που αναφέρονται στο άρθρο 5 παρ.1 του παρόντος Π.Δ. σφάζονται εκτός σφαγείων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 5, παρ. α1, εδ. β, γ και δ.
2. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης χορηγεί με αποφάσεις τις παρεκκλίσεις από τις διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, όσον αφορά την σφαγή ή την θανάτωση πουλερικών, κουνελιών, χοίρων και αιγοπροβάτων εκτός σφαγείου από τον ιδιοκτήτη για ιδία κατανάλωση, υπό τον όρο ότι τηρούνται οι απαιτήσεις του άρθρου 3 του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος και ότι οι χοίροι και τα αιγοπρόβατα έχουν προηγουμένως αναισθητοποιηθεί.

Εν κατακλείδι, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι το Υπουργείο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αδυναμία του να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τις αρνητικές και ολέθριες επιπτώσεις της κτηνοτροφίας, αφού το εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνο δεν εναρμονίζεται με το οικολογικό πνεύμα των καιρών, αλλά είναι και εκ διαμέτρου αντίθετο. Και αυτό διότι ενθαρρύνει και ενισχύει μια οικονομική δραστηριότητα η οποία έχει ολέθριες επιπτώσεις στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία και την ευζωία των ζώων, καθώς και στην κατασπατάληση των φυσικών πόρων (γη, καλλιέργειες, νερό, ενέργεια) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των λαών του τρίτου κόσμου.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο στοχεύει στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών και απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη στιγμή που θα έπρεπε να προωθεί τη μείωση ζωικού κεφαλαίου και κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και την ανάπτυξη οικολογικών μορφών αγροτικής οικονομίας (π.χ. βιολογικές καλλιέργειες), εάν ήθελε να ήταν συνεπές με την «Πράσινη Ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται.

Το Υπουργείο επιδεικνύει, επίσης, παντελή έλλειψη ευαισθησίας για την τρομακτική εκμετάλλευση και κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα, προωθώντας ακόμη και την εντατική εκτροφή τους, μία δραστηριότητα που αποτελεί τη χειρότερη και μαζικότερη μορφή κακοποίησης ζώων. Εντατική εκτροφή σημαίνει ζώα στοιβαγμένα σε πολύ μικρούς χώρους, πράγμα το οποίο συνεπάγεται μαζική χρήση αντιβιοτικών και φαρμάκων σε μία προσπάθεια να προληφθούν διάφορες ασθένειες (στις οποίες τα ζώα είναι επιρρεπή, λόγω της αφύσικης ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο είναι αναγκασμένα να ζουν) για να αποφευχθούν καταστρεπτικές επιδημίες.

Η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων και των ζώων. Είναι πια καιρός να προχωρήσουμε σε ένα διατροφικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα σέβεται τις ζωές των άλλων όντων και δεν θα τα χρησιμοποιεί ως αντικείμενα για τις δικές μας ανάγκες. Τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα και έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όπως και οι άνθρωποι.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ BIΓΚΑΝΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
 
animalspress.blogspot.com

Γκριφονίτσα μικρόσωμη ψάχνει σπίτι!!(Αθήνα-Χαϊδάρι)

Τη λένε STAR και είναι πραγματικά αστεράκι. Την είχε μια κυρία,αλλά ο γιος της δεν την ήθελε και την πέταξε στο δρόμο. Η κυρία τη θέλει πάλι,αλλά δε θέλουμε να γυρίσει πάλι εκεί,γιατί ο γιος της προφανώς την κακοποιούσε και σίγουρα θα την ξαναπετάξει στο δρόμο.

Είναι περίπου 9 μηνών κουκλίτσα ΓΚΡΙΦΟΝ ΤΕΡΙΕ,φοβερά ήσυχη και υπάκουη. ΜΟΛΙΣ 8 ΚΙΛΑΚΙΑ,δε θα μεγαλώσει άλλο,ιδανική για σπίτι,μαθημένη μέσα,δεν ενοχλεί καθόλου και της αρέσει πολύ να χουζουρεύει στο κρεβατάκι μαζί σας αγκαλίτσα. Έχει ένα υπέροχο χρώμα-μαύρο με γκρι ανταύγειες. Το μόνο που θέλει είναι μια γωνιτσα στο σπιτι σας και πολλή πολλή αγάπη. Υιοθετήστε τη Σταρ και θα είστε πολύ περήφανοι.

Περιοχή:Αθήνα-Χαϊδάρι
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:6945-619344,6947-

526189.

Υπέρ της ευθανασίας των αδέσποτων σκύλων το ρουμανικό κοινοβούλιο

Την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του κοινοβουλίου της Ρουμανίας υπέρ της ευθανασίας των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν στους δρόμους.
Μόνο στην πρωτεύουσα το Βουκουρέστι υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στους δρόμους 50.000 αδέσποτα σκυλιά.
Το πρόβλημα ανάγεται … στην εποχή του Νικολάε Τσαουσέσκου ο οποίος ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκατασταθούν σε μικρά διαμερίσματα, όπου δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα ζώα τους.


Τη δεκαετία του ’80, ο Τσαουσέσκου διέταξε να κατεδαφιστούν πολλές μονοκατοικίες στην πρωτεύουσα ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την οικοδόμηση συγκροτημάτων με διαμερίσματα. Έκτοτε το πρόβλημα των αδέσποτων δεν αντιμετωπίστηκε και χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται νοσηλεία κάθε χρόνο για δαγκώματα σκύλων.
Με το νέο νόμο που θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου, επιτρέπεται στις δημοτικές αρχές να στέλνουν τα ζώα για ευθανασία εάν δεν βρεθεί κανείς να τα υιοθετήσει μέσα σε 30 ημέρες.
Ωστόσο, οι δήμοι θα πρέπει να κάνουν τοπικά δημοψηφίσματα ή έρευνες της κοινής γνώμης αν θέλουν να εφαρμόσουν αυτήν την πρακτική.

planetmag.gr

ΕΠΕΙΓΕΙ η υιοθεσια του Παυλου!!!


Γεια σας !!!

Το όνομα μου είναι Παύλος κ είμαι 4 χρονών περίπου! Όλοι μου λένε πως είμαι ένας ΚΟΥΚΛΟΣ κ έχω πολύ καλό χαρακτήρα αλλά κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί για μένα κ στεναχωριέμαι πάρα πολύ εδώ στο καταφύγιο.....

Τρελαίνομαι για βόλτες κ δε τραβάω κιόλας, να δείτε τι καλό παιδί που είμαι !! Τα κορίτσια στο καταφύγιο λένε οτι έχω λίγο απο Pointer αλλά η Άρτεμις λέει οτι εγώ είμαι πολύ πιο όμορφος απο ένα Pointer κ πολύ ξεχωριστός!!

Λοιπόν το μόνο που θέλω απο σας είναι να με προωθήτε όσο μπορείτε γιατί θέλω επιτέλους να βρω έναν άνθρωπο που να με αγαπάει κ να μη με εγκαταλείψει ποτέ.....
Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να με δεί απο κοντά για να καταλάβει πόσο καλό χαρακτήρα έχω κ πόσο όμορφος είμαι..!!!






Παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση κηδεμόνα για αρμονική συμβίωση με το σκυλάκι χωρίς καμία μορφή βίας!


Πληροφορίες στο τηλ 6977407833

Χαρίζεται ένα πραγματικός κούκλος!

κοιταξτε τι κουκλος ειμαι!!! ειμαι εδω σασ περιμενω σασ αγαπω!! εσεισ;;

επειδη εχω 3 ποδαρακια ???ε! και. θα ειμαι για παντα ο πιστος φιλος σας....  
6974672808

Δείτε: Εικόνα αγάπης! - Ποιος είπε ότι είναι εχθροί;

Έλα, μην κλαις .
Σε παρατήσανε και εσένα, έτσι;;;.
Καημενούλι μου, θα σε προσέχω εγώ.

Θεσσαλονίκη: Το Grey's Anatomy των ζώων


Ενα λευκό κανίς ηλικίας δέκα ετών νοσηλεύεται στην εντατική έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Στον διπλανό θάλαμο αναρρώνει ένα κουνάβι με κάταγμα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και μια άγρια νεροχελώνα, ενώ λίγο πιο δίπλα μια οικογένεια σκαντζόχοιρων έχει τα μωράκια της σε θερμοκοιτίδα έως ότου μπορέσουν να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο. Στον διάδρομο, ένας σκύλος ξαπλωμένος πάνω σε φορείο, με δεμένο το δεξί του «χέρι», περιμένει καρτερικά την ώρα που θα τον εξετάσουν οι γιατροί, ενώ μια γάτα με διαβήτη νοσηλεύεται στη μονάδα παθολογίας.

Επείγοντα, μονάδα εντατικής θεραπείας, νευρολογικό και οφθαλμολογικό τμήμα. Η κλινική ζώων συντροφιάς του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης είναι ένα κανονικό νοσοκομείο, με τη διαφορά ότι οι ασθενείς της είναι τετράποδα, πτηνά, ερπετά ή ακόμη και εξωτικά ζώα.

Το θέαμα είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό για όσους δεν έχουν ξαναπεράσει το κατώφλι της κλινικής ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου. Αρρωστα και χτυπημένα ζώα δέχονται την περιποίηση των γιατρών και οι ιδιοκτήτες τους αγωνιούν για την τύχη τους σαν να πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους. Και παρά το γεγονός ότι πολλά ζώα από διαφορετικές ράτσες και είδη βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο, η ησυχία που επικρατεί δεν θυμίζει σε τίποτα τα… κανονικά νοσοκομεία.

«Ο Καίσαρας έπαιζε στην αυλή του σπιτιού μας στο Πανόραμα και ένα ξένο σώμα μπήκε στο μάτι του. Το σκυλί έχει αναρρώσει μετά τη φαρμακευτική αγωγή που μας έδωσαν. Θα του βάζω μια αλοιφή στο μάτι και έπειτα από μερικές μέρες θα τον φέρω για επανεξέταση» λέει  η ιδιοκτήτρια ενός πανέμορφου μπουλντόγκ, όταν τη συναντήσανε με το τραυματισμένο κατοικίδιό της στο οφθαλμολογικό της κλινικής της Κτηνιατρικής Σχολής.


Ο πρώτος ασθενής που συναντάμε είναι ένα κουνάβι. «Το ζώο μάς το έφερε ένας κύριος που το βρήκε σε μια ορεινή περιοχή της Δράμας. Ενας σκύλος δάγκωσε το κουνάβι και του προκάλεσε κάταγμα βραχίονα» εξηγεί στη «δημοκρατία» η επίκουρη καθηγήτρια οφθαλμολογίας και υπεύθυνη για τα εξωτικά ζώα, Νατάσα Κομνηνού.

 Στην απέναντι γωνία του θαλάμου υπάρχει μια θερμοκοιτίδα με μια οικογένεια σκαντζόχοιρων. «Ενας οδηγός βρήκε τον έναν σκαντζόχοιρο στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και μας τον έφερε. Το ζώο, που ήταν θηλυκό, γέννησε τη νύχτα εδώ, και τώρα μεγαλώνουμε τα μικρά του. Βρίσκονται εδώ για έναν μήνα. Θα έρθουμε σε συνεννόηση με το δασαρχείο και με τη βοήθεια κάποιου ζωοφιλικού συλλόγου θα γίνει η απελευθέρωσή τους με τον τρόπο που θα διασφαλίζει ότι θα επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον» εξηγεί η γιατρός.

 Ενας από τους μακροβιότερους ασθενείς της κλινικής είναι μια σπάνια ελληνική νεροχελώνα. «Η χελώνα αυτή είναι υδρόβια και ζει σε ποτάμια. Εχει ένα κάταγμα και περιμένουμε να γίνει καλά» προσθέτει η υπεύθυνη της κλινικής και μας δείχνει έναν κούνελο που μας παρατηρεί ήσυχα μέσα από το κλουβάκι του. «Αυτόν τον βρήκαμε ένα πρωί στην πόρτα του νοσοκομείου. Είχε ένα σημείωμα που έλεγε ”παρακαλώ, φροντίστε τον, έχει σπασμένο πόδι”».


 Πιο πρόσφατος ασθενής είναι ένα άσπρο κανίς που το έφεραν βαριά τραυματισμένο από τροχαίο ατύχημα.
«Το ζώο είναι σε κατάσταση σοκ. Προσπαθούμε να το σταθεροποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε άμεσο πρόβλημα απειλεί τη ζωή του, ώστε στη συνέχεια να ελέγξουμε τυχόν άλλα προβλήματα που δεν είναι τόσο σοβαρά» μας εξηγεί ένας από τους κτηνιάτρους που αντιμετωπίζει το έκτακτο περιστατικό.

 Στην ακριβώς διπλανή αίθουσα βρίσκεται ο χώρος προετοιμασίας για το χειρουργείο. Η κλινική διαθέτει επίσης και νοσηλευτήριο παθολογίας, όπου εκεί μπαίνουν ζώα με ασθένειες και προβλήματα υγείας που ορισμένοι πιστεύουν ότι μόνο ανθρώπους ταλαιπωρούν.

 «Υπάρχει εδώ περιστατικό ζώου με νεφρική ανεπάρκεια, σκύλος με ναρκοληψία (υπερβολική και ξαφνική υπνηλία ακόμη και κατά τη διάρκεια του βαδίσματος) και γάτα με σακχαρώδη διαβήτη. Δυστυχώς, τα περισσότερα ζώα μάς τα φέρνουν όταν η ασθένειά τους βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο» τονίζει η γιατρός.

 Το κτηνιατρικό νοσοκομείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαθέτει μονάδα παθολογίας, χειρουργικής και μαιευτικής αναισθησιολογίας και εντατικής θεραπείας, μονάδα απεικονιστικής διαγνωστικής, εξωτικών ζώων, ενώ εμείς είμαστε υπεύθυνοι και για τα ιπποειδή. «Πρωταρχική αποστολή των κλινικών της κτηνιατρικής σχολής, εκτός από την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας στα ζώα, είναι η εκπαίδευση των φοιτητών. Τα ζώα εξετάζονται από τους φοιτητές κάτω από την παρακολούθηση και την ευθύνη του ιατρικού προσωπικού της κλινικής που φτάνει τα 35 άτομα» λέει ο διευθυντής της κλινικής των ζώων συντροφιάς του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Ραπτόπουλος, και προσθέτει: «Τα μηχανήματά μας είναι υπερσύγχρονα και μπορούμε να φέρουμε σε πέρας πολύ λεπτές και δύσκολες επεμβάσεις. Κάθε χρόνο στα ιατρεία μας εξετάζονται περίπου 3.500 ζώα. Η θέση μας είναι πολύ λεπτή, γιατί δεν θέλουμε να λειτουργούμε ανταγωνιστικά με τον ιδιωτικό τομέα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε έναν συγκεκριμένο αριθμό ζώων για την εκπαίδευση των φοιτητών μας. Ετσι, προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή».

Ενδεικτικά, όπως μας λέει ο καθηγητής, το κόστος μιας εξέτασης είναι 20 ευρώ. Μια καισαρική τομή κοστίζει 100 με 150 ευρώ, ενώ για σοβαρότερες χειρουργικές επεμβάσεις το κόστος φτάνει τα 200 με 300 ευρώ. «Ανάλογα με τη δυσκολία της επέμβασης η τιμή μπορεί να φτάσει βέβαια και τα 1.000 ευρώ. Ομως, αν και κανονικά πρέπει να επιχορηγούμαστε από το υπουργείο, τα χρήματα καθυστερούν, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές οι λειτουργικές μας δαπάνες να καλύπτονται από τα έσοδα νοσηλίων» αναφέρει ο κ. Ραπτόπουλος.


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου και τη μείωση του χρόνου αναμονής στην αίθουσα υποδοχής, η εξέταση των ζώων γίνεται με ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 994 403 (9.00-12.00). Δεκτά χωρίς ραντεβού γίνονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.


dimokratianews.gr
adespoto.gr

Βρέθηκε και χαρίζεται η όμορφη γατούλα Όντιλ!!

Η εντυπωσιακή Οντίλ βρέθηκε πεταμένη στο οικόπεδο της Πατησίων. Είναι νεαρή, όχι πάνω από δύο ετών, ημιμακρύτριχη, ολόλευκη με γαλανά μάτια (ναι, ακούει κανονικά) και -αν και λιγάκι ταραγμένη από τη φωτογράφιση- πολύ φιλική και χαδιάρα.

Για πληροφορίες 6938117816

Δείτε: Τι σημαίνει puppy mills;


...ένοιωσα έντονα την ανάγκη να βοηθήσω, έστω κ με αυτό το βιντεάκι κ να ενημερώσω για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που κρύβονται πίσω από μια βιτρίνα με ένα κουταβάκι...

σκοπός μου είναι να βάλω ένα λιθαράκι βοήθειας κ να μιλήσω, εγώ που έχω φωνή, εκ μέρους όσων υποφέρουν σιωπηλά...

...ας μην γινόμαστε ο συνδετικός κρίκος σε αυτήν την απάνθρωπη αλυσίδα κ ας δούμε κ πέρα από την βιτρίνα...

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

 
Διαβάστε επίσης:  

Κατερίνη: Χωρίς Κτηνίατρο τα αδέσποτα

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΓΙΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 

Έντονη είναι η ανησυχία στους κύκλους των φιλόζωων ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του κυνοκομείου και της κτηνιατρικής κάλυψης του δήμου Κατερίνης. Οι κτηνίατροι με τους οποίους υπήρχε συνεργασία έχουν διακόψει για το λόγο ότι ο δήμος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ενώ παρά την αρχική προθεσμία που υπήρχε για αδειοδότηση του κυνοκομείου, κάποιες προϋποθέσεις δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί.
 
Το κυνοκομείο, μπορεί να αποτελεί ένα νέο κτίσμα που εν δυνάμει αποτελούσε πρότυπο, ωστόσο η λειτουργία του είναι προβληματική. Οι φιλόζωοι έχουν αναφέρει επανειλημμένως ότι δεν έχει συμμορφωθεί με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί ώστε να λάβει οριστική άδεια λειτουργίας, με την προθεσμία που είχε δοθεί να έχει εκπνεύσει με το τέλους του Οκτωβρίου. 
 
Αυτές οι προϋποθέσεις έχουν να κάνουν με την έλλειψη κτηνιάτρου, φαρμάκων, εμβολιασμών, βιβλίου εξόδου-εισόδου ζώων, μη ύπαρξη τριμελούς επιτροπής με σκοπό την επιτήρηση του κυνοκομείου κτλ. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι του δήμου που απασχολούνται στο κυνοκομείο είναι απλήρωτοι για εφτά μήνες.
 
Πέραν του κυνοκομείου, προσφάτως προέκυψε πλήγμα και στην υγειονομική περίθαλψη αδέσποτων στο δήμο Κατερίνης, καθώς η κτηνίατρος Ασημίνα Λιμπανοβνού που συνεργαζόταν με το δήμο αποφάσισε να διακόψει, καθώς δεν είχε πληρωθεί από την αρχή της σύμβασης. Η κα Λιμπανοβνού έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα σχετική επιστολή στο δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο και πλέον έχει σταματήσει στειρώσεις και θεραπείες, έχοντας να πληρωθεί εδώ και τρία χρόνια.
 
Πλέον θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ το τι θα γίνει με τις καθημερινές ανάγκες είναι άγνωστο. Όσοι ασχολούνται καθημερινά με τα αδέσποτα ζώα ξέρουν ότι τα περιστατικά που παρουσιάζονται είναι πολλά και πλέον είναι ανάστατοι.
 
Με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και τις καταγγελίες από ζωόφιλους, έχει κινητοποιηθεί και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, ζητώντας διευκρινήσεις για τους όρους αντιμετώπισης των αδέσποτων. Αιτία υπήρξε και η επιστολή του κτηνιάτρου, Ιορδάνη Χουτουρίδη, που εστάλη στους αρμόδιους φορείς στις 12 Ιουλίου 2011, και κατήγγελιε την επιλεκτική σωτηρία σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης ... λόγω οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για κάτι που είχε αναφερθεί και από τον Θανάση Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑΟΣ σε σχετική ερώτησή του.
 
Για τη λειτουργία του κυνοκομείου οι φιλόζωοι αντιπαραθέτουν την εποχή του παλιού κυνοκομείου με την τωρινή. Τότε, επί εφτά χρόνια η ετήσια επιχορήγηση ήταν 57.000 ευρώ, τα ζώα 230 περίπου και υπήρχε μέχρι και θέρμανση για το χειμώνα. Τώρα, από τα μέσα του 2008 έχουν δοθεί λίγο λιγότερο από 230.000 ευρώ για 130 ζώα που διαχειρίζεται η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή. Τότε υπήρχαν τρεις κτηνίατροι τώρα κανένας και με το χειμώνα να έρχεται τα σκυλιά κοιμούνται στα τσιμέντα.
 
Φωνές ακόυγονται και για αρκετούς θανάτους ζώων μετά τη στείρωσή τους, λόγω έλλειψης εμβολιασμού. Η κατάσταση από την μετεγκατάσταση και έπειτα, το Σεπτέμβρη του 2010, δημιουργεί απορίες στους φιλόζωους γιατί θα πρέπει μια εταιρεία που δεν συστάθηκε για αυτό το σκοπό να έχει τη διαχείριση των ζώων. 
 
Θεωρούν ότι η σύγκριση ευνοεί τη δική τους διαχείριση και το παλιό κυνοκομείο παραθέτοντας δηλώσεις του κ. Αμοιρίδη, «τα ζώα στους φιλόζωους. Είναι κάτι που μπορούν να διαχειριστούν» και του κ. Σατραζέμη «κυνοκομεία σαν το συγκεκριμένο πρέπει να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση». 
 
Το παλιό κυνοκομείο είχε, εκτός από θέρμανση και μεγάλο χώρο όπου αυλίζονταν τα ζώα που βρίσκονταν εκεί, το επισκέπτονταν σχολεία και δεχόταν ετήσιους ελέγχους από επιτροπή της κτηνιατρικής υπηρεσίας για έγγραφα και την γενική κατάσταση του χώρου.

adespoto.gr

Επείγει υιοθεσία για την Λαίδη την τριποδούλα!

***ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ, ΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!***

Η Λαίδη είναι ένα από τα πιο τρυφερά και καλοσυνάτα πλάσματα που έχουμε γνωρίσει. 


Μπορεί η θέα της αναπηρίας της να προκαλεί λύπη, όμως αρκεί μια καλύτερη γνωριμία με τη χαμογελαστή φατσούλα της και τη μονίμως κουνιστή ουρά της για να σας γεμίσει χαμόγελα. Είναι πολύ κοινωνική, χαδιάρα και φιλική με τα άλλα σκυλιά. 

Μια γλύκα μόλις 1 έτους και 15 περίπου κιλά, έτοιμη να σκορπίσει χαρά στο σπίτι σας με μόνο αντάλλαγμα μια θέση στην καρδιά σας!

Πληροφορίες: 6982977330, huppydogs@yahoo.gr, www.fazoo.gr

Δώρο σε όποιον την υιοθετήσει ένα μάθημα εκπαίδευσης (ισχύει εντός Αθηνών)


Αποστεωμένο κυνηγόσκυλο χρειάζεται τη βοήθεια μας

Η Ιωάννα Περπερίδου έκανε έκκληση για το σκελετωμένο ζώο που εντόπισε κάπου στην Καβάλα. Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» κάνει λόγο για ακόμη ένα αποστεωμένο κυνηγόσκυλο και ζητά κάποιον φιλόζωο που θα μπορέσει να προσφέρει στο ζώο φιλοξενία μέχρι το πλάσμα αυτό, που λιμοκτονεί από την ασιτία, να συνέλθει και να δοθεί για υιοθεσία.
Η φωτογραφία «περιγράφει» την κατάσταση του ζώου όσο χίλιες λέξεις…
Διαβάστε εδώ την έκκληση της Ιωάννας Περπερίδου
«Εδώ και δύο εβδομάδες το αδεσποτάκι αυτό τριγυρνάει κοντά στο σπίτι μου, στο χωριό μου. Βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, είναι τρομερά αδυνατισμένο και έχει χτυπημένο το αριστερό ποδαράκι του. Είναι πολύ φοβισμένος αλλά από την δεύτερη φορά που το τάισα άρχισε να είναι φιλικός μαζί μου. Αν και δεν ξέρω από σκυλάκια πρέπει να είναι ράτσας και μερικά σημάδια αποδεικνύουν ότι είναι από σπίτι.
Λογικά κάποιος το παράτησε και δυστυχώς έγινε έτσι. Σας γράφω διότι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τον έχω ταΐσει 3 φορές και έχει ζωντανέψει λίγο. Αν και ακόμη δεν έχει δύναμη ούτε να γαβγίσει! Επισκέπτομαι το χωριό μου μόνο τις Κυριακές και κάθε φορά που πάω αυτός με περιμένει!
Δυστυχώς δεν μπορώ να τον υιοθετήσω ούτε να επιβάλλω στον παππού μου να τον φροντίζει διότι έχει αναλάβει τις τρεις γατούλες μου και ήδη μου έχει πει να μην τον πηγαίνω σπίτι γιατί δεν μπορεί να τον προσέχει. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να επιβιώσει έτσι. Με μία φορά την εβδομάδα φαγητό. Γιατί είμαι σίγουρη ότι μόνο εγώ το έχω ταΐσει. Λυπάμαι πάρα πολύ που τον βλέπω έτσι. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Βοηθήστε με!!».
Αν μπορείτε να βοηθήστε καλέστε τους ανθρώπους του «Αίσωπου» στo τηλέφωνοo: 2510222254, email: help@aesops.gr, gitisogloukonstantinos@yahoo.gr, lilantapele@hotmail.com, ιστοσελίδα: www.aesops.gr/


zoosos.gr

Οι καλύτεροι φίλοι!

Οι καλύτεροι φίλοι έγιναν ένας σκύλος και μία τίγρης. Δείτε το!

 

pinokio

Δείτε: Η γάτα που «σκάλωσε»

Τι να είδε άραγε;;


Διαρρήκτες έκλεψαν κουτάβι από διαμέρισμα στο Άργος

«Το γλυκύτατο σκυλάκι της φωτογραφίας είναι η Άλεξ, πρόκειται για σκυλάκι της 10χρονης κόρης μου. Η Άλεξ που είναι μόλις 3,5 μηνών και ανήκει στη ράτσα Σιχ - τσού. Την Άλεξ την έκλεψαν την Πέμπτη 24\11 μέσα από το σπίτι μας (!!) στο Άργος. Το τρίχωμα της είναι άσπρο, καφέ και μαύρο.
Αν νομίζετε ότι μπορείτε κάπως να βοηθήσετε ακόμη και με ιδέες, περιμένω με αδημονία τη συμβολή σας. Δίνεται και αμοιβή. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936994870, email: argopolis@gmail.com, Facebook: https://www.facebook.com/argopolis».

Δημήτρης Γαλάνης

Η Μπουλίνα ζητάει τη βοήθεια σας! - Ψάχνει σπίτι

29.11.11
Ηρθε η στιγμή που η Μπουλίνα μας πρέπει οπωσδήποτε να χειρουργηθεί και στο άλλο της πόδι. Το χειρουργείο θα το κάνει ο κτηνίατρος κ. Ν. Καραμήτσος, στο Χαλάνδρι και θα στοιχίσει 800 Ευρώ. Το ΚΑΖ, που έχει αναλάβει το δεύτερο της χειρουργείο, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σ' αυτό το έξοδο, τα οικονομικά είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο.

 Το Μπουλινάκι, η Μίρα μας, όμως χρειάζεται το χειρουργείο κι αν καθυστερήσουμε κι άλλο σε λίγο δεν θα μπορεί να περπατήσει. Με λίγα χρήματα απ' όλους θα μπορέσει το μωρό να γίνει ένα κανονικό σκυλάκι.

Όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν τη Μπουλίνα παρακαλώ όπως καταθέσουν στον λογαριασμό του Καταφυγιου στην :

Alpha Bank - Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων 118 002002 009146
IBAN: GR 76 0140 1180 1180 0200 2009 146
SWIFT ή BIC: CRBAGRAA XXX
με αιτιολογία "Μπουλίνα"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
(Παρακαλούμε να στείλετε το καταθετήριο της Τράπεζας με όνομα και διεύθυνση για αποστολή απόδειξης, στο Φαξ 210 80 12 149 ή στο email kazshelter@gmail.com ).


**************************
*********************************************

***στις 10.11.11 η Μπουλινα μας στειρώθηκε, μετα την στείρωση της και την αποθεραπεία της, θα δρομολογηθεί και το δευτερο χειρουργείο***


** 29.10.11**
το 2ο χειρουργειο της Μπουλινας, που ηταν να γινει μεσα στον Οκτωβριο, εχει λιγακι καθυστερησει :)
για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσουμε συντομα :)**


*****
20.09.11
Η μικρή Μπουλίνα μετά απο το πρωτο της χειρουργείο παει πολυ καλά :)
Μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει και το δευτερο χειρουργείο για το αλλο της ποδι.
Τα νέα προς το παρόν ειναι ευχαριστα μιας και όλα δείχνουν οτι το πρωτο χειρουργείο έχει πετυχει :).
Ευχαριστουμε το Stray Surgery της Αδέσποτης Ζωής που καλύπτει τα έξοδα του χειρουργείου της.
Διαβάστε πιο κάτω το πως μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά για τα χειρουργεία της Μπουλίνας μας :)

*******
**
Η Μπουλίνα παει καλύτερα! Φαινεται άλλωστε :)

http://www.youtube.com/watch?v=eXwOrtkmAoQ

http://www.youtube.com/watch?v=ncTVGgvDjRk

**
♥ Η Μπουλίνα μας μετα το χειρουργείο ♥
http://www.youtube.com/watch?v=K9B9cRQcoUw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gbgVZjkyInM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zZE4FRtyzWU&feature=related

***ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΙΡΑ!***
Αντιγραφη απο την προωθηση του Stray-Life
ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ
marina@stray-life.gr

H Mικρή Μπουλίνα είναι μια σκυλίτσα πιτμπουλ, που είχε την ατυχία να γεννηθεί με πολύ σοβαρό και εξελισσόμενο πρόβλημα στα πίσω άκρα. Η κατάσταση της, επιδεινώνεται όσο περνάει ο καιρός και κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να περπατήσει πια.

Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που βρέθηκε στο δρόμο, 4 μηνών κουτάβι, απισχνασμένο και με ψώρα. Ήταν ένα "άχρηστο" αντικείμενο που θα κόστιζε ακριβά....

Το ΚΑΖ την περιέθαλψε, την γιάτρεψε από την ψώρα κι εκεί που η μικρή ήταν πια έτοιμη για υιοθεσία, αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχει.

Έχοντας εμπειρία με παρόμοια περιστατικά, η ομάδα Stray Surgery της Αδέσποτης Ζωής, προσφέρθηκε να αναλάβει την μικρή, η οποία έχει πολλές ελπίδες να μπορέσει να περπατήσει κανονικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, εάν υποβληθεί σε ένα δαπανηρό χειρουργείο.

Η Αδέσποτη Ζωή / Stray-Life.gr, δεν μπορεί να το καλύψει χωρίς την βοήθειά σας, αφού το κόστος ανέρχεται περίπου στα 1.800 ευρώ για το κάθε πόδι, δηλαδή σύνολο 3.600 ευρώ. Θα χρειαστεί διορθωτική οστεοτομή και στα δύο της ποδαράκια, για να μπορεί να περπατάει κανονικά.

Κάθε προσφορά όσο ασήμαντη κι αν φαίνεται, είναι για την Μπουλίνα ανεκτίμητη.

Η Μπουλίνα θα φιλοξενηθεί κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας της στο ΚΑΖ, όπου και θα μπορείτε να την επισκεφθείτε για να της δώσετε κουράγιο.

Δείτε βίντεο της Μπουλίνας πριν το χειρουργείο:
http://www.youtube.com/watch?v=uaWVduKhgLI

Για Περισσότερες πληροφορίες για τη Μπουλίνα και για να κάνετε τη δωρεά σας, επικοινωνήστε στο marina@stray-life.gr
Link του αλμπουμ με φωτογραφιες : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.209715785736270.47321.152602784780904

*************************************************************
Αυτη ειναι η Μπουλινα Μιρα ημερομηνια γεννησης Δεκεμβριος 2010, που μας εφεραν με ψωρα, ειναι αγαπησιαρα και σκετο γλυφιντζουρακι που περιμενει πως κ πως να μπεις στο κλουβι να της κανεις παρεα!
Μολις γινει καλα θα ειναι κ ετοιμη να ερθει στο σπιτι σας :)

Πληρ: 6976 510568- 6977 846783 και info@kazshelter.org

Δικαίωση για την PETA το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία των τσίρκο!

Πρόστιμο 270.000 δολαρίων για τις κακοποιήσεις των ελεφάντων σε τσίρκο ( Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus) 


Η Μεγαλύτερη ποινή που έχει δοθεί στις ΗΠΑ σε τσίρκο στα χρονικά,  για παραβάσεις τους νόμου και κακοποιήσεις των ζώων από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι και τον ¨Αύγουστο του 2011. κάτι που δικαιώνει τους αγώνες της PETA που συνεργάστηκε  με το Υπουργείο Γεωργίας, και η οργάνωση  έδωσε στοιχεία σχετικά  με περιστατικά ανάμεσα τους δολοφονίες ζώων ( ακόμα και ένα μωρό ελέφαντα ), ξυλοδαρμούς, μέχρι και την εκμετάλλευση ενός ανάπηρου ελέφαντα αλλά και πολλά άλλα.



Εκτός από το τσίρκο σειρά έχουν και οι υπάλληλοι ξεχωριστά αλλά για την ώρα αυτό είναι σε εξέταση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σύμφωνα με την οργάνωση είχε αμελήσει να ενεργήσει, αλλά τώρα έχει δοθεί τέλος στην δράση των βασανιστών ζώων. Φυσικά μερίδιο ευθύνης πάντα έχει και ο κόσμος που πληρώνοντας το εισιτήριο σε τσίρκο με ζώα, δελφινάρια, και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, καλό θα είναι να δουν την εκπαίδευση των ζώων, τις συνθήκες που ζουν, και άλλα.

Χαρίεται ο Λάμπρος!

γεια σας φιλαρακια με λενε λαμπρο. σημερα 29/11/11 ηρ8ε η ωρα να σω8ω κ εγω κανωντας το με τον δικο μου ξεχωριστο τροπο.ακουστε λοιπον: οπως περπατουσε η τζινα τον δρομο πεταχτηκα κατω απο ενα αμαξι εκατσα μπροστα στα ποδια της και αρχισα να φωναζω με ολη μου τη δυναμη...

η8ελε κοτσια αυτο που εκανα γιατι κανας αλλος μπορει να με ειχε σουταρει κιολας αλλα ουφ ημουν τυχερος.... εκανα μπανακι πηρα το χαπι ενδοπαρασητωσης την παρασκευη 8α κανω και τα πρωτα μου εμβολια και 8α ειμαι ετοιμος να χαρισω τα υπεροχα χαδακια και γουργουριτα μου σε οποιον με 8ελησει. ειμαι καπου 6μηνων και οποιος με αγαπησει με την πρωτη ματια 8α με βρει στο 6934776301

ΣΟΚ: Πυροβόλησε λυκόσκυλο και το άφησε να πεθάνει

Ρεσιτάλ απανθρωπιάς σε βάρος άτυχου ζώου Τις αρρωστημένες διαθέσεις
...


του «ξέσπασε» άγνωστος δράστης σε ένα άτυχο λυκόσκυλο, το οποίο βρέθηκε χτυπημένο και ανήμπορο να μετακινηθεί λόγω της πληγής που του προκάλεσε ο πυροβολισμός από καραμπίνα. Ο άτυχος σκύλος, όταν τελικά εντοπίστηκε από περαστικούς, ήταν ξαπλωμένος κι έγλυφε την πληγή που του προκάλεσε ο πυροβολισμός.



Ο άγνωστος δράστης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, άφησε το σκύλο να υπομένει το μαρτύριό του. Το ζώο μεταφέρθηκε αργότερα σε κτηνιατρείο, όπου του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο κινδυνεύει να χάσει το δεξί του πόδι.



Όπως διαβάζουμε στο «CretaLive», η αρχική πρόταση του κτηνιάτρου, για να σωθεί η ζωή του σκύλου, ήταν ο ακρωτηριασμός, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει μια προσπάθεια να σωθεί το πόδι του λυκόσκυλου.



Σε τέσσερις ημέρες ο κτηνίατρος θα μπορεί να κρίνει, αν τελικά το χτυπημένο πόδι θα αιματώνεται κανονικά, σε αντίθετη περίπτωση στο λυκόσκυλο θα γίνει ακρωτηριασμός.

tsekouratoi.gr

Χαρίζεται κουτάβακι 45 ημερών!!!

Το μπουρμπουληθράκι είναι νέα παραλαβή... μόλις 45 ημερών αγοράκι, θα γίνει μεσαίου μεγέθους και είναι πολύ κολλιτσίδας!! Αποπαρασιτώθηκε και απο βδομάδα θα εμβολιαστεί. θα δωθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας σε υπευθυνους ανθρώπους.

τηλ 6972267075

Χαρίζεται η Βέρα - Βρέθηκε παρατημένη στη Μαρίνα Αλίμου

Το σκυλάκι είναι θυληκό, βρίσκεται παρατημένο στην Μαρίνα Αλίμου.. Άνοιξε μια πόρτα αυτοκινήτου κάποιος και το παράτησε με ένα κορδονάκι και ένα χαρτονάκι που έγραφε απλά ένα όνομα "ΒΕΡΑ".

Φεύγωντας από τον Άλιμο πετάχτηκε μπροστά στο αυτοκίνητο και παραλίγο να το πατήσω!

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το σκυλάκι είναι πανέξυπνο, υγειέστατο και ζωηρότατο.

Τηλέφωνο για το που μπορειτε να το βρείτε 6944358144.

Ο Άργος μας περιμένει...

Οχι, ο Άργος δεν ήταν αδέσποτο. Είχε σπίτι, είχε οικογένεια, είχε τους ‘δικούς του’ ανθρώπους που τον κρατούσαν μόνιμα δεμένο σε μια κοντή αλυσίδα, απομονωμένο από τα πάντα, και ατάιστο ποιος ξέρει για πόσο. Είχε τους δικούς του ανθρώπους που τον βασάνιζαν για χρόνια.

Βρέθηκε λίγο πριν πεθάνει, μοιάζοντας με σκελετό. Απομακρύνθηκε με εντολή εισαγγελέα, και έδωσε μάχη για να γίνει ο πανέμορφος σκύλος που είναι σήμερα.
Έχουν περάσει 8 μήνες από τότε, και ο Άργος ακόμη περιμένει. Περιμένει στο κλουβί μιας πανσιόν, ακόμα μόνος.

Είναι 5 ετών και δεν έχει υπάρξει ποτέ ευτυχισμένος. Του έχω υποσχεθεί ότι θα κάνω ότι περνά απ’το χέρι μου για να νιώσει επιτέλους πώς είναι να σ’αγαπούν, να σε χαϊδεύουν, να σε νοιάζονται, να σε προσέχουν, να σε σέβονται. Έχει ανάγκη από έναν πραγματικά ‘δικό του’ άνθρωπο αυτή τη φορά, που θα του δώσει όσα έχει στερηθεί και όσα αξίζει. Ένα σπιτάκι για τον Άργο δεν υπάρχει πουθενά;

Επικοινωνία:
τηλ: 6937166320, Μαρία | e-mail: m-karyda@hol.gr | Facebook: Maria Karyda B

Δηλητηρίασαν αδέσποτα στο Κιλκίς

Εικόνα
Ένα οικόσιτο σκυλάκι, τρία αδέσποτα και δυο γάτες δηλητηριαστήκαν στο Κιλκίς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kilkistoday.gr.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ζώα που έπεσαν θύματα της απάνθρωπης επίθεσης ήταν πολλά περισσότερα, ωστόσο κάποιοι φρόντισαν να τα εξαφανίσουν.
Έπειτα από προσπάθειες του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, τα τρία αδέσποτα σκυλιά και η μια γάτα, σώθηκαν, ωστόσο τα υπόλοιπα δεν είχαν την ίδια τύχη.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς απευθύνει έκκληση σε όσους έχουν πληροφορίες για το αποτρόπαιο περιστατικό να επικοινωνήσουν μαζί του.

Πηγή: Εικόνα - ourdogs.gr

Χαρίζεται η κακοποιημένη Τάρα (10 kg)

Η Τάρα είναι μια ασπρομαυρίτσα μόλις 10 μηνών και 10 κιλά (το πολύ). Δεν μεγαλώνει άλλο, είναι γλυκύτατη, χαδιάρα και πανέξυπνη. Έχει μεγάλη ανάγκη από ανθρώπινη παρουσία και αναζητά συνέχεια αγκαλιές και φιλιά. Δυστυχώς αυτό κάποιοι δεν το εκτίμησαν, αντίθετα το εκμεταλεύτηκαν κόβοντας της τα αυτιά και την ουρά (προφανώς με ψαλίδι απ' ότι είπε ο κτηνίατρος). Εάν εσύ κάνεις την διαφορά, στείλε email στο zoofilossullogosxalkidas@windowslive.com για να την υιοθετήσεις.
Περιοχή - Διεύθυνση : Χαλκίδα
Πόλη : Χαλκίδα

Πρόσωπο Επαφής :
Τηλέφωνο : 6973088557

Φύλλο : Θηλυκό
Μέγεθος : Μικρό

9 ορφανά ψάχνουν σπίτι..

Στη μέση του πουθενά... Και μετά; κάπως θα εξαφανιστούν.. Θα αφανιστούν για την ακρίβεια.

Δεν μπορούμε να τα πάρουμε, δεν έχουμε άλλο χώρο, αν δεν φύγουν κάποια άλλα...
Προωθείστε, ένα σπίτι προσωρινό αναζητούν. Πόσο μάλλον αν βρεθεί ένα μόνιμο χαρές που θα κάνουν..

Είναι 6 θηλυκά και 3 αρσενικά.
Θα γίνουν μεγαλόσωμα, δε θα μείνουν για πάντα μωρά, υπενθυμίζουμε για κάποιον που ίσως δεν το ξέρει....

6984174296, 6980172327, 6983601105 


Περισσότερα εδώ

Χάθηκε σκυλάκι στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής

παιδια ειχε βρεθει το σκυλακι στο σταυρο αγ.παρασκευησ.χτεσ το βραδυ χαθηκε οπου το φιλοξενουσαν η τουσ εφυγε.σασ παρακαλω ειναι πολυ μικρο δεν μπορει να επιβιωσει στο δρομο.αν το βρειτε παρτε μασ τλ.δεν φοραει λουρακι ουτε εχει τσιπακι.σασ ευχαριστω.6945534118

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Επείγον: Ο Ερμής χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας!!!

“Στις 05-05-2011 ο πανέμορφος σκύλος της φωτογραφίας βρέθηκε πεταμένος, μαζί με την αδερφούλα του, σε κάδο σκουπιδιών στο κέντρο. Ήταν μόλις 30 ημερών. Ευτυχώς η τύχη τους χαμογέλασε, και τυχαία τους βρήκε ο Παναγιώτης, που τους φιλοξένησε προσωρινά. Στις 07-05-2011 τα δυο αδερφάκια χωρίστηκαν και το αγοράκι υιοθετήθηκε από τον Αργύρη. Ονομάστηκε ΕΡΜΗΣ και είναι ο σκύλος της φωτογραφίας, ενώ η αδερφούλα του υιοθετήθηκε μετά από μερικές μέρες. Σήμερα ο Ερμής είναι 6,5 μηνών, περίπου 30 κιλά, υγιέστατος και πολύ ευτυχισμένος. Δεν χορταίνει να απολαμβάνει την αγάπη, την φροντίδα, τα χάδια, τα παιχνίδια! Εύχομαι και τα υπόλοιπα ζωάκια που βρίσκονται στο δρόμο να έχουν την τύχη του.

Εγώ ο Αργύρης ευχαριστώ πολύ τον Παναγιώτη που είχε την ευαισθησία να τους φιλοξενήσει προσωρινά, και την κ Ιζαμπέλα για το σπουδαίο έργο που παρέχει. Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους απολαμβάνω σήμερα το βλέμμα του Ερμή.”

http://www.love4pets.gr/?p=3747

Αυτά έγραφε ο Αργύρης για τον Ερμή, το σκύλο που έβαλε μέσα στην καρδιά του και αποφάσισε να του προσφέρει μια ζωή γεμάτη ευτυχία και αγάπη... όμως η μοίρα του επεφύλλασσε άσχημες εκπλήξεις, καθώς o Ερμής πρόσφατα παρουσίασε εκφυλισμό στα πίσω του άκρα και θα χρειαστεί να μπει άμεσα στο χειρουργείο, για να προλάβουν τα χειρότερα (παράλυση) το οποίο θα κοστίσει περίπου 600 € (η πρώτη φάση, η δεύτερη θα κοστίσει άλλα 600 €).

Ο Αργύρης ζητά τη βοήθεια όλων μας, καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στο κόστος του χειρουργείου που χρειάζεται ο Ερμής κι έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Έστω και ένα μικρό ποσό από τον καθένα θα είναι σημαντικό στην προσπάθεια που καταβάλει να προσφέρει στο σκύλο του την ποιότητα ζωής που του αξίζει! Σώθηκε απο βέβαιο θάνατο, και εφόσον έζησε και υιοθετήθηκε από έναν άνθρωπο που τον αγαπάει τόσο πολύ, ας κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε για να ζήσει ευτυχισμένος και με αξιοπρέπεια!!
Τηλ. επικοινωνίας: 6977951694
Email: spazth@hotmail.com

Δείτε: Ο σκύλος και η πάπια!!

Ένα πολύ ωραίο video...
 
Μετά απ' αυτό πιστεύεται ακόμα πως τα pit bulls είναι επικίνδυνα και δολοφόνοι;




Νέα ραδιοφωνική εκπομπή - Συντονιστείτε!

Η νέα εκπομπή "Κουνώντας την Ουρά" στον FM 100.6 του Δήμου Θεσσαλονίκης! Συντονιστείτε!
 

Ο ολοκαίνουργιος FM 100,6 του Δήμου Θεσσαλονίκης (πρώην «Λόγου και Τέχνης») είναι έτοιμος να «βγει στον αέρα» από τις 28 Νοεμβρίου 2011, δίνοντας μικρόφωνο σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

 Με χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα ραδιοφωνική εκπομπή "Κουνώντας την Ουρά" που ξεκινά το φιλοζωικό σωματείο ''Η Αγάπη'', με την ευγενική υποστήριξη του FM 100,6.

Πρώτη εκπομπή την Τετάρτη 30/11/2011 και ώρα 15.00 με πλούσια θεματολογία για τα αγαπημένα μας τετράποδα, μουσική και πολύ κέφι!

Συντονιστείτε στους FM 100,6 ή μέσω ίντερνετ media.fm100.gr
 
Dog Lover Blogspot