Web Toolbar by Wibiya Hράκλειο: Παρατάνε τα σκυλιά τους στο αεροδρόμιο ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Hράκλειο: Παρατάνε τα σκυλιά τους στο αεροδρόμιο

Με μήνυμα του προς το cretalive ένας κάτοικος του Ηρακλείου Κρήτης επισημαίνει ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει ανακύψει τον τελευταίο καιρό που δεν είναι άλλο από αυτό των αδεσπότων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Όπως επισημαίνει, το φαινόμενο αυτό είχε εκλείψει για ένα διάστημα, όμως τώρα εμφανίστηκε εκ νέου. Ασυνείδητοι πολίτες, οι οποίοι είχαν υιοθετήσει σκυλάκια με ελαφρά την καρδία, τώρα, καθώς τα βαρέθηκαν ή απλά δεν εξυπηρετούν πια τον σκοπό για τον οποίο τα πήραν, τα παρατάνε στο χώρο του αεροδρομίου.

Διαβάστε το μήνυμα του

«Είμαι εργαζόμενος στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” και θα ήθελα να θίξω ένα σοβαρό θέμα που με λυπεί υπερβολικά.

Πολλοί ανεγκέφαλοι έχουν αρχίσει πάλι να έρχονται στο χώρο του αεροδρομίου, ειδικά τις βραδινές ώρες, παρατόντας μικρά κουτάβια και στη συνέχεια να εξαφανίζονται.

Κάνοντας μία βόλτα στο χώρο του αεροδρομίου θα καταλάβετε τι εννοώ.

Το θέαμα είναι απογοητευτικό και όσο μπορούμε και εμείς βοηθάμε τα συμπαθέστατα τετράποδα.

Ωστόσο, εκτός από την έλλειψη της τροφής και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες κινδυνεύουν τα κουτάβια να παρασυρθούν και από κανένα αυτοκίνητο.

Αυτό το φαινόμενο πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.»

Τα αδέσποτα είναι ένα που μεγάλο ζήτημα που πρέπει όλοι μας ανεξαιρέτως να προσπαθήσουμε να το λύσουμε και όχι να το επιδεινώσουμε με αυτού του είδους τις ενέργειες. Υπάρχουν αμέτρητα αδέσποτα στο Ηράκλειο, τα οποία παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των φιλοζωικών σωματείων και του κυνοκομείου Ηρακλείου, αυξάνονται μέρα με την μέρα με φοβερούς ρυθμούς. 

Και φυσικά η ζωή τους στο δρόμο είναι άθλια... 

Κινδυνεύουν καθημερινά από αυτοκίνητα, από φόλες, δυσκολεύονται να βρουν νερό, φαγητό... Γι' αυτό βοηθήστε τα ουσιαστικά! 

Μην παρατάτε τον σκύλο σας στο δρόμο!