Web Toolbar by Wibiya Πρόγραμμα προσωρινών φιλοξενειών του σωματείου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα προσωρινών φιλοξενειών του σωματείου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Θέλετε να βοηθήσετε ένα ζωάκι αλλά δε μπορείτενα δεσμευτείτε με τη μόνιμη υιοθεσία του; Το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ|» προτείνει το πρόγραμμα προσωρινών φιλοξενιών  αδέσποτων ζώων!
Η φιλοξενία ενός ζώου για κάποιες μέρες στο σπίτι σας ,λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε φιλοζωικού σωματείου και μας βοηθάτε να αναλαμβάνουμε μεγαλύτερο αριθμό αδέσποτων ζωών. Το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» μέχρι στιγμής δεν διαθέτει χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων ούτε και λειτουργεί κάποιο Δημοτικό καταφύγιο στην πόλη του Ρεθύμνου. Σαν αποτέλεσμα, τα ζωάκια που αναλαμβάνει το σωματείο μας φιλοξενούνται από τα μέλη στα σπίτια τους κι έτσι ο αριθμός των ζώων που μπορούμε να αναλάβουμε είναι πολύ περιορισμένος. Επειδή σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερα μπορούμε,το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» ανακοινώνει πρόγραμμα εθελοντικής προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.
Απαραίτητο  προσόν εθελοντών: η αγάπη προς ταζώα.
Ανταμοιβή:
  • Η προσωρινή συμβίωση με ένα ζωάκι που θα σας προσφέρει τη φιλία και την αφοσίωσή του.
  • Η ικανοποίηση ότι προσφέρατε βοήθεια και σώσατε ένα αδέσποτο ζωάκι.
  • Δυνατότητα για υιοθεσία του ζώου που φιλοξενείτε.
  • Βραβείο «εθελοντή» που σας απονέμει το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» για κάθε ζωάκι που φιλοξενείτε για να το στολίσετε στο σπίτι σας!
Γιατί είναι σημαντική η προσωρινή φιλοξενία;
Όλοι εμείς πιστεύουμε ότι για κάθε ζώο υπάρχει το παντοτινό του σπίτι! Πόσα ζώα δεν έχουν χάσει την ευκαιρία να το βρουν επειδή κανένας δεν τα φιλοξένησε μέχρι να τα ανακαλύψει η οικογένειά τους…Στα περισσότερα ζωάκια που υιοθετούνται,η σωτηρία τους ξεκινάει από τη φιλοξενία τους και όχι από την υιοθεσία. Επίσης,ένα ζώο που ζει με ανθρώπους ή και με άλλα ζώα, κοινωνικοποιείται καλύτερα και οι πιθανότητες να υιοθετηθεί είναι πολύ μεγαλύτερες! Ένα από τα πολυτιμότερα οφέλη της προσωρινής φιλοξενίας είναι ότι μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του ζώου μέσα στο σπίτι και έτσι μπορούμε να το ταιριάξουμε πιο εύκολα με την κατάλληλη οικογένεια.

Πόσο διαρκεί η προσωρινή φιλοξενία;
Η διάρκεια της φιλοξενίας εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέληση και το πρόγραμμα των εθελοντών με μόνη προυπόθεση την έγκαιρη ενημέρωση του Σωματείουώστε να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος για το ζωάκι. Ακόμα και 2-3 μέρες φιλοξενίας μπορεί να σώσουν μια ζωή!

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις τουεθελοντή;
Η αγάπη προς το ζώο, η φροντίδα του,σίτιση, βόλτα, παιχνίδι, χάδια.
Η ενημέρωση του Σωματείου για οτιδήποτε συμβεί στο ζώο (αρρώστια ή αν παρατηρηθεί κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του)
Μεγάλη βοήθεια είναι επίσης η αποστολή ανά τακτά χρονικά διαστήματα φωτογραφιών του ζώου ώστε να γίνεται καλύτερη προώθησή του για υιοθεσία.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»
Tα ζώα θα δίνονται για φιλοξενία αφού έχει προηγηθεί κτηνιατρικός έλεγχος και αποπαρασiτωση
Σας παρέχουμε την τροφή του και τα φάρμακα του αν τυχόν βρίσκεται σε θεραπεία.
Σας εφοδιάζουμε επίσης με κολάρο, ταυτότητα με τηλέφωνοκαι λουρί αν πρόκειται για σκύλο. Επίσης ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί για τη διαμονή του στο σπίτι σας όπως μπολ τροφής και νερού, κρεβάτι κλπ.
Αναλαμβάνουμε τους ιατρικούς ελέγχους, τα εμβόλια και τη μεταφορά του ζώου στον γιατρό όποτε αυτό είναι απαραίτητο.
Αναλαμβάνουμετην προώθηση του ζώου για υιοθεσία ώστε να βρει το συντομότερο ένα μόνιμο σπίτι καθώς και την επιλογή της κατάλληλης οικογένειας.
Το σωματείο θα βρίσκεται δίπλα σας για όποια συμβουλή ή βοήθεια χρειαστείτε. Εξάλλου το ζώο παραμένει στην ευθύνη του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

Το επόμενο βήμα είναι να ρίξετε μια ματιά στα άλμπουμ του Σωματείου και να διαλέξετε τον επόμενο προσωρινό (ή καιπαντοτινό) σας συγκάτοικο! Αμέσως μετά,μας ενημερώνετε με μήνυμα και εμείς αναλαμβάνουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να γίνει η μεταφορά του ζώου στο σπίτι σας.

facebook.com