Web Toolbar by Wibiya SOS! Ο Δήμος Κατερίνης πετάει τα ζώα του κυνοκομείου στο βουνό! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

SOS! Ο Δήμος Κατερίνης πετάει τα ζώα του κυνοκομείου στο βουνό!

Για το κυνοκομείο Κατερίνης έχω αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο.

Χώρος παράνομος, από το Άφα ως το Ωμέγα.
Δεν θα αναφερθώ στα λεφτά που εξαφανίστηκαν, ούτε στο γεγονός πως τρία χρόνια τώρα μας έχει φάει τα σωθικά η όλη ιστορία. Ισχύει και εδώ, ότι ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η λέξη που ταιριάζει στη συγκεκριμένη κατάσταση είναι μια: κόλαση!

Ο Δήμος Κατερίνης το τελευταίο διάστημα έκανε όλα αυτά τα οποία είναι υποχρεωμένος να κάνει δια νόμου και που δεν έκανε για τρία χρόνια.
Δηλαδή να στειρώσει - εμβολιάσει - αποπαρασιτώσει - τσιπάρει, τα έγκλειστα σκυλιά.
Δεν θα του πω μπράβο που τελικά το έκανε, πρώτον γιατί είναι καθήκον του να πράξει τα δέοντα και δεύτερον γιατί το θυμήθηκε ολίγον αργά.

Μη φανταστείτε πως τους έπιασε κανένας φιλοζωικός οίστρος, ούτε τους ήρθε θεία επιφοίτηση για τη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Υποχρεώθηκαν και το έκαναν, γιατί δεν το λέω εγώ που είμαι τρελή και γραφική, αλλά ο νομοθέτης.
Βέβαια η ατζέντα τους αποκαλύφθηκε πλήρως όταν έπεσε το παρασύνθημα, που δεν είναι άλλο από την επανένταξη των έγκλειστων και το άδειασμα του κυνοκομείου, προκειμένου να πάρει άδεια το μπουρδ…με συγχωρείτε, «καταφύγιο».

Ο νόμος ορίζει τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς να περισυλλέγονται, να γίνονται όλα αυτά που είναι απαραίτητα για το καλό το δικό τους και το δικό μας και στη συνέχεια να επανεντάσσονται στις περιοχές που περισυλλέχθηκαν, σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Επί τρία χρόνια 150 σκυλιά μέσο όρο, ήταν εγκλωβισμένα στο κυνοκομείο του Δήμου Κατερίνης, χωρίς να γίνεται τίποτα απολύτως. Ούτε εμβόλια, ούτε αποπαρασιτώσεις, ούτε στειρώσεις.
Γινόντουσαν μόνο τα ελάχιστα που κάναμε εμείς οι εθελοντές, με τα περιορισμένα μέσα, χρήματα και δυνατότητες που διαθέτουμε.

Δεν μπορείς να έρχεσαι να επανεντάσσεις ζώο μετά από τρία χρόνια, γιατί τώρα εδέησε ο Δήμος να κάνει αυτά που πρέπει, για τον απλούστατο λόγο πως το ζώο έχει ασυλοποιηθεί σε αυτό το διάστημα.
Αυτό σημαίνει μηδέν πιθανότητες επιβίωσης στον έξω κόσμο. ΜΗΔΕΝ!

Δηλαδή, όλα αυτά τα ζώα που έχουμε φτύσει αίμα για να τα κρατήσουμε ζωντανά, με προσωπικό κόστος και χίλιες δυο στερήσεις, έρχεται ένας ανεκδιήγητος για να τα σκοτώσει δια της πλαγίας οδού.
Δεν ήταν αρκετά τα δεκάδες ζώα που είναι θαμμένα στον περιβάλλοντα χώρο λόγω της απαράδεκτης διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια και τα έχουμε θάψει εμείς με τα χέρια μας.
Πρέπει να «ξεκάνουμε» και τα υπόλοιπα, τώρα.

Φυσικά, το γεγονός πως μειώθηκαν οι θάνατοι και βελτιώθηκε η εικόνα που είχε το κυνοκομείο -σε σχέση με άλλα- οφείλεται αποκλειστικά σε εμάς τους ηλίθιους εθελοντές, που πηγαίνουμε κάθε μέρα και καταφέραμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουμε τα περισσότερα ζώα ζωντανά.
Το αναφέρω όχι για τα «εύσημα», αλλά για την ασέβεια που δείχνουν στο εθελοντικό μας έργο, στο οποίο σίγουρα θέλαμε και μπλεχτήκαμε, αλλά από ένα σημείο και μετά, δεν γινόταν και να κάνουμε πίσω.

Κι έρχεται σήμερα ο Δήμος, να κάνει επανένταξη σε ασυλοποιημένα ζώα, χωρίς να έχει ιδέα για τους χαρακτήρες και τις συμπεριφορές τους και μάλιστα, θα τα πάει σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά του Δήμου να τα εγκαταλείψει!
Αλλά η επανένταξη πρέπει να γίνεται στο σημείο περισυλλογής, δηλαδή στην περιοχή που γνωρίζει το ζώο και ενδεχομένως φροντίζεται από φιλόζωους και όχι στο βουνό για να μην ενοχλούνται οι δημότες που τους ψηφίζουν και δεν συμπαθούν τα αθώα ζώα.

Το βουνό και το δάσος δεν συμπεριλαμβάνονται στις επανατοποθετήσεις ως περιοχές.
Και εδώ δεν μιλάμε για κανένα αστείο βουνό, αλλά για Όλυμπο και Πιέρια όρη.
Τα σκυλιά μπορεί να γλυτώσουν από τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα, σίγουρα όμως δεν θα επιβιώσουν χωρίς τροφή και μάλιστα σε περιοχές με πλούσια άγρια ζωή.
Τα σκυλιά αυτά είναι καταδικασμένα να πεθάνουν, από την πρώτη μέρα.

Σκυλιά που τα κρατήσαμε με νύχια και δόντια ζωντανά, σκυλιά που ήταν άρρωστα και τα κάναμε καλά, σκυλιά που έχουν ονόματα και ιστορίες.
Γι' αυτούς είναι απλά 70 αδέσποτα, είναι αριθμοί που δεν έχουν καμία αξία και καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο «καταφύγιο».

Αν ήθελε ο Δήμος να κάνει έργο, θα έκανε αυτό που κάνουμε και εμείς.
Θα έκανε πρόγραμμα για να εξασφαλίσει υιοθεσίες και φιλοξενίες. Δεν θα τα πετούσε στο βουνό.
Εάν πάλι ήθελε να πατάξει τις εγκαταλείψεις των ζώων συντροφιάς, θα φρόντιζε να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα. 
Νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά συνήθως η επιβολή του νόμου, τους κάνει ζημιά στην κάλπη...
Τα αδέσποτα και τα έγκλειστα ζώα όμως, δεν χρωστάνε τίποτα να πληρώσουν με τις πολύτιμες ζωές τους, την κακοδιαχείριση και την ανεπάρκεια του Δήμου.

Κάνουμε έκκληση σε όλη την Ελλάδα, για προσωρινές φιλοξενίες ή υιοθεσίες των έγκλειστων σκυλιών που πρόκειται να επανενταχθούν.
Στο σύνολο είναι περίπου 70.
Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί, ας επικοινωνήσει με τη σελίδα μας στο facebook. 

Πολλά από τα σκυλιά αυτά είναι εγκλωβισμένα όλη τους τη ζωή, τα περισσότερα έχουν γλυκύτατους χαρακτήρες.
Σας παρακαλώ μη σταθείτε σε λεπτομέρειες τύπου "χρώμα, ράτσα, κιλά" και σε όλα αυτά τα ασήμαντα.
Εκείνο που έχει σημασία είναι να σωθούν αυτά τα πλάσματα, που προφανώς στο Δήμο μας περισσεύουν.
Για εμάς όμως, κάθε ψυχή μετράει και είναι μονάκριβη.
Κι αν κάθε Αρχή στην Ελλάδα αποτελεί τριτοκοσμικό καθεστώς, εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλουν στη χώρα, στον πολιτισμό, στα ζώα μας, ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!


Η ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης είναι αυτή εδώ.


eyedoll.gr