Web Toolbar by Wibiya Game Over και για το webwar4.org ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Game Over και για το webwar4.org

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με επιστολή τους απευθύνθηκαν σήμερα στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να εντοπιστεί ο διαχειριστής και δημιουργός του διαδικτυακού φόρουμ webwar4.org.

Ο λόγος, που οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων ζητούν να «κατέβει» αυτή η ιστοσελίδα, η οποία προάγει με τη θεματολογία της, τον φασισμό, το μίσος, το έγκλημα, τη βία, είναι και γιατί όσοι συμμετέχουν σε αυτή την διαδικτυακή «παρέα» ανεβάζουν συχνά βίντεο, και φωτογραφίες, που δείχνουν ζώα να κακοποιούνται με ποικίλους τρόπους.
Οι αναγνώστες της σελίδας και ο διαχειριστής επικροτούν αυτές τις εγκληματικές πρακτικές και απολαμβάνουν το φριχτό θέαμα σχολιάζοντας αναλόγως...

Πλέον ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει την ανάρτηση και τη διακίνηση φωτογραφιών και βίντεο, που απεικονίζουν ζώα, τα οποία κακοποιούνται, και αυτό είναι το «όπλο» το οποίο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα χρησιμοποιήσει, για να κλείσει αυτή την ιστοσελίδα και φυσικά για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δημιουργούς της.

Και στο παρελθόν είχαν κινηθεί επιτυχείς διαδικασίες, ώστε αυτή η σελίδα, που προάγει μόνο το μίσος για τους ανθρώπους (Εβραίους, Κομμουνιστές, Μαύρους, Γυναίκες) και τα ζώα να «κατέβει». Γι’ αυτό και από το webwar1 μέχρι σήμερα ακολούθησαν τέσσερις νέες εκδοχές του ίδιου φόρουμ.
Όταν το μίσος γίνεται ιδεολογία

Ο διαχειριστής του φόρουμ στις 17 Αυγούστου 2011 τονίζει αποχαιρετώντας προσωρινά το κοινό του, αφού πλέον δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το www.webwar3.gr:
«Τίτλοι τέλους για το “Webwar 3”! Ενάντια σε όλα, τολμήσαμε αυτό που κανένας άλλος δεν τόλμησε σε ολόκληρο το διαδίκτυο και τα καταφέραμε. Το “Webwar 3” αποτέλεσε από τα γεννοφάσκια του ένα συλλογικό επίτευγμα, ένα πολύ επιτυχημένο, αυτοδιαχειριζόμενο πείραμα, ελευθεριακής έκφρασης πολιτικού λόγου και όχι μόνο, ένα καταστασιακό έργο τέχνης και αποδόμησης του αστικού παραλόγου και “ένα ελπιδοφόρο μήνυμα της νέας οντολογίας που δημιούργησε το διαδίκτυο για την υπόσταση του ανθρώπου”, το οποίο δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητο.

Ως κοινότητα, και παρά τις δυσκολίες και τα αναπόφευκτα λάθη ή τις όποιες σκοπιμότητες κι αν είχαμε, αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει αυτοδιαχείριση, ελευθερία έκφρασης και ριζοσπαστικοποίηση, αψηφώντας τα ψευτοδιλήμματα της αστικής νομιμοφροσύνης, και σε πείσμα των ανηλεών εχθρών μας από βουλευτικά έδρανα, μυστικές υπηρεσίες, εκδοτικά κέντρα, οργανώσεις και ζωοφιλικά σωματεία, δεν υποκύψαμε ποτέ. Εν τέλει, χάσαμε μια μάχη (static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α5Μ639-ΝΣΔ), αλλά όχι και τον πόλεμο• το “Webwar” δεν κλείνει ποτέ!».

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012
Ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ξεκάθαρα ότι:
«α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Ολόκληρη η επιστολή εδώ
Θέμα: Iστοσελίδα (forum) webwar 1-2-3-4 κ.λπ.
Kύριοι,

Εδώ και αρκετά χρόνια, δραστηριοποιείται στην χώρα μας μία ιστοσελίδα (forum) με την ονομασία Webwar, που εκτός της υπόλοιπης θεματολογίας της, συμπεριλαμβάνει και σκηνές βίας εναντίον ζώων, ακόμα και κτηνοβασίας, με σκοπό τη σεξουαλική ικανοποίηση διαταραγμένων ατόμων που την επισκέπτονται.
Τέτοιες πράξεις, καθώς και η προβολή τους, θίγουν όχι μόνο τον πολιτισμό μας, αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Επιπροσθέτως, προάγουν την κακοποίηση των ζώων και την εκμετάλλευσή τους ως αντικείμενα για τις διάφορες ανάγκες μας, ακόμα και για τις πιο φαύλες. Ωστόσο, έρευνες από διάφορες επιστήμες, απέδειξαν πλέον ότι τα ζώα είναι νοήμονα και συναισθανόμενα όντα, με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, πράγμα που δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε και για όσους τα κακοποιούν σωματικά ή σεξουαλικά.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να «κατεβάσετε» τη εν λόγω ηλεκτρονική σελίδα και να διεξάγετε έρευνα ώστε να συλληφθούν οι δημιουργοί της. Η πολιτεία έχει ευθύνη όχι μόνο απέναντι στα ζώα, τα οποία καλείται να προστατεύσει, αλλά και απέναντι στα ανήλικα άτομα που, ενδεχομένως, διαθέτουν πρόσβαση στη σελίδα. Οι εικόνες κακοποίησης, συνοδευόμενες από ευτελή σχόλια θαυμασμού, μπορεί να προκαλέσουν σύγχιση και αναστάτωση στον ψυχικό κόσμο ενός νεαρού ατόμου.

Βάσει του νέου νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόµενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκµετάλλευση ή τη χρησιµοποίηση µε κερδοσκοπικό σκοπό», απαγορεύεται η διακίνηση σκηνών βίας κατά των ζώων στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο άρθρο 16 παρ. Β, προβλέπεται ότι: «Απαγορεύεται η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά».

Παρακαλούμε άμεσα να επιληφθείτε του καταγγέλοντος, ήτοι της οριστικής παύσης λειτουργίας του συγκεκριμένου ιστότοπου και της απόδοσης ποινών στους δημιουργούς του, δυνάμει του ισχύοντος νόμου.

Με εκτίμηση
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

www.webwar2.gr και www.webwar3.gr
Στις 16-09-2010 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων έστειλε φαξ στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το οποίο κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια χρήστη του webwar2.gr (κάψιμο μικρού γατιού σε κλουβί και απαθανάτιση της όλης «διαδικασίας») και ζητούσε να γίνει σχετική έρευνα και να γίνουν σχετικές ενέργειες, προκειμένου να ευρεθεί και τιμωρηθεί ο άρρωστος πνευματικά και ψυχικά εγκληματίας.

Στις 18-09-2010 το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απάντησε με φαξ με αρ. πρωτ. 7519/3/3140-γ' με το οποίο ενημέρωνε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων, ότι: «η υπηρεσία μας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες για την διακρίβωση στοιχείων ταυτότητας των υπευθύνων-διαχειριστών της ιστοσελίδας webwar2.gr, η οποία και φιλοξενείται σε διακομιστή εκτός Ελλάδος.

Η σχετική δικογραφία έχει υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αρ. πρωτ. 7519/3/3140-α'/ 21-07-2010, από όπου μπορείτε να αιτηθείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της». Το εν λόγω φαξ το υπέγραφε ο Τμηματάρχης, Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Αστυν. Υποδιευθυντής και υποδείκνυε σαν αρμόδιο για το θέμα τον Ανθυπαστυνόμο Τσάτσαρη.

Θυμίζουμε ότι και στις 09-12-2010 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων έστειλε φαξ με αρ. πρωτ. ΦΣΧ 202 στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με το οποίο κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια χρήστη του webwar3.gr («αστεία θανάτωση σκύλου με φτυάρι» και απαθανάτιση της όλης «διαδικασίας») και ζητούσε να γίνει σχετική έρευνα και να γίνουν σχετικές ενέργειες, προκειμένου να ευρεθεί και τιμωρηθεί ο εγκληματίας.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ανοησίας, που δέρνει, και τον δημιουργό και όσους συμβάλλουν σε αυτή τη διαδικτυακή παρέα πατήστε εδώ. Ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, όμως πληθώρα παραβάσεων έχουν διαπράξει διαχειριστής και αναγνώστες του συγκεκριμένου φόρουμ (βίντεο με κακοποιήσεις ζώων έως και συνταγές για φόλες) από τις 2 Φεβρουαρίου 2012 και μετά δηλαδή από την ημέρα, που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4039/2012.

Ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, αλλά οι προβολές όλων αυτών των βίντεο, των εικόνων, των προτροπών για κακοποίηση ζώων, συνεχίζουν να υπάρχουν και παραμένουν δημοσιευμένες, για να εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό! Αφού συνεχίζουν να προβάλλονται, εξακολουθούν να έχουν την ίδια επιρροή στους αναγνώστες!