Web Toolbar by Wibiya Παράπονα του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Παράπονα του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου

Αφού, ταλαιπωρηθήκαμε επί ενάμισι έτος μέχρι να εκδοθεί μια υποτυπώδης άδεια από το Δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία, μεταβήκαμε την 1η Ιουλίου στο σημείο που αναφέρεται στην άδεια και όπου είμαστε επί 15 συναπτά έτη...
προκειμένου να τοποθετήσουμε το τραπεζάκι και το ενημερωτικό υλικό. Στόχος μας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κυνοκομείο, ώστε να αποσυμφορηθεί και να καταστεί δυνατή η φιλοξενεία και η περίθαλψη και άλλων αδεσπότων. Την περασμένη Κυριακή 1 Ιουλίου, καθώς και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 2 Ιουλίου, δεχθήκαμε φραστική επίθεση και απειλές από τους μικροπωλητές, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως με την παραμονή μας εκεί θα εμποδίζαμε την πρόσβαση πελατών στους πάγκους τους. Παρά την εισήγηση της εθελόντριας δικηγόρου μας κ. Αργυρώς Παντελίδη στη Δημοτική Αστυνομία για το γεγονός, δυστυχώς δεν βρέθηκε καμία λύση στο πρόβλημα. Ζητήσαμε από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να οριοθετήσουν το χώρο μας, με βάση τα όσα προβλέπει η άδεια που μας έχει χορηγηθεί, κάτι που δεν έγινε.

Όπως θα σας είναι γνωστό, ο χώρος του Κυνοκομείου είναι περιορισμένος και δεν θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε άλλα αδέσποτα, εάν δεν βοηθηθούμε στην αποσυμφόρηση του από τους συμπολίτες μας και τους αρμόδιους φορείς. Ειδικότερα, από χθες έως σήμερα δεχθήκαμε 24 τηλεφωνήματα, για την περισυλλογή τουλάχιστον 25 κουταβιών και περισσότερων από 20 ενήλικων ζώων. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως εάν δεν καταστεί δυνατή άμεσα η παρουσία μας στο Μανδράκι, εμείς δεν θα μπορέσουμε να αναλάβουμε άλλα ζώα, εκτός από κάποια έκτακτα περιστατικά. Το γεγονός αυτό σας το αναφέρω με μεγάλη μου λύπη. Αφού ο Ροδιακός λαός δεν αντιλαμβάνεται πως δεινοπαθούμε, ώστε το νησί μας να μην παρουσιάζει την εικόνα ενός τριτοκοσμικού τόπου, θα θέλαμε τη βοήθεια όλων ώστε να καταστεί αυτό εφικτό.

Με εκτίμηση,

A. Σταματίου

Για R.A.W.S



parapona-rodou.blogspot.com