Web Toolbar by Wibiya Τα έξι στάδια της κουταβο-αγάπης! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τα έξι στάδια της κουταβο-αγάπης!

Κάθε άνθρωπος που έχει μεγαλώσει κουτάβια, είτε το δικό του σκυλί είτε αδέσποτα ξέρει ότι η αγάπη τους είναι μοναδική! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ιδιοκτήτης ενός κουταβιού περνά από 6 στάδια.
Το πρώτο στάδιο είναι εύκολο. Η αγάπη. Οι βούλες του κουταβιού σας είναι οι πιο όμορφες του κόσμου ενώ όταν βλέπει τηλεόραση νομίζετε ότι το κάνει μόνο εκείνο...

Το δεύτερο στάδιο είναι το ...σοκ! Όταν συνεδιητοποιείτε τις υποχρεώσεις που δημιουργεί ένα ζώο, το χρόνο που απαιτεί να του αφιερώνετε για καθαριότητα, βόλτα, παιχνίδι...

Το τρίτο στάδιο ίσως είναι ο τρόμος!Όταν αρχίζουν οι καταστροφές παπουτσιών ή του κήπου ή όταν σας ξυπνά με το κλάμμα του στις 5 το πρωϊ. Τα ''κακάκια'' του δεν είναι πια χαριτωμένα και όλα μοιάζουν δύσκολα.

Μέχρι που ξαφνικά περνάτε στο στάδιο τέσσερα! Με την υπομονή σας και την αγάπη σας, το μικρό ξαφνικά μαθαίνει να τα κάνει έξω, ακούει στο όνομα του, δεν πειράζει πια τα παπούτσια σας και χοροπηδά χαρούμενο κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι.

Ακολουθεί το στάδιο πέντε, της αποδοχής. Ξέρετε ότι ακόμα και αν το τραπεζάκι σας έχει λίγα σημάδια από τα δοντάκια του ή πετάξετε ένα ολόκληρο χαλί, αξίζει. Γιατί το ζωντανό αυτό πλασματάκι είναι εκεί, σας λατρεύει, σας βλέπει σαν Θεό και σας κρατά παρέα χωρίς ανταλλάγματα.

Όσο για το στάδιο έξι, έχετε φτάσει σε αυτό όταν οι φίλοι σας θα σας πουν ότι μοιάζετε με το..σκύλο σας. Και δεν θα σας πειράξει καθόλου.

adespoto