Web Toolbar by Wibiya Βάζει τέλος η Βρετανία στην εξάμηνη καραντίνα - «Ελεύθερη είσοδος» για τα κατοικίδια ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βάζει τέλος η Βρετανία στην εξάμηνη καραντίνα - «Ελεύθερη είσοδος» για τα κατοικίδια



Η Βρετανία χαλαρώνει από την 1η Ιανουαρίου 2012 τους κανόνες για είσοδο στη χώρα ζώων συντροφιάς -σκύλοι, γάτες- καταργώντας την εξάμηνη καραντίνα που επιβάλλεται από τον 19ο αιώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος "δεν είναι πλέον απαραίτητο να επιβάλλεται καραντίνα έξι μηνών στα ζώα συντροφιάς, μία πρακτική που προέρχεται από τη δεκαετία του 1880, χάρη στις προόδους που έχουν γίνει στον τομέα των εμβολίων κατά της λύσσας και των θεραπειών".

Τα ζώα συντροφιάς πρέπει απλώς να εμβολιάζονται κατά της λύσσας πριν ταξιδέψουν στη Βρετανία, όμως είναι απαραίτητο να περάσει διάστημα 21 ημερών μεταξύ του εμβολιασμού και της εισόδου στη χώρα.

Μέχρι τώρα οι γάτες και οι σκύλοι προτού εισέλθουν στη Βρετανία υποβάλλονταν σε αιματολογικό έλεγχο και παρέμεναν σε καραντίνα για έξι μήνες.

Ο αιματολογικός έλεγχος και η καραντίνα ήταν υποχρεωτική για όλα τα ζώα συντροφιάς που προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και κάποιες άλλες χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.

Για τις υπόλοιπες χώρες ο αιματολογικός έλεγχος εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικός, όμως η καραντίνα μειώνεται στους τρεις μήνες.

Η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σουηδία, που μέχρι τώρα ακολουθούσαν διαφορετικούς κανόνες από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στο θέμα των ζώων συντροφιάς, εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

"Το βρετανικό σύστημα της καραντίνας δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα με στόχο την καταπολέμηση της λύσσας και είναι πλέον ξεπερασμένο χάρη στην πρόοδο της επιστήμης", επισημαίνει η βρετανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Κάρολιν Σπέλμαν.

 real.gr