Web Toolbar by Wibiya Κινδυνεύει εξατίας της φιλόζωικής της δράσης η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Κινδυνεύει εξατίας της φιλόζωικής της δράσης η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας


Η Νατάσα Μπομπολάκη , Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», καθώς και ιδρυτικό μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Ζωοφιλικών Σωματείων, είναι γνωστή για την φιλοζωική της δράση.

Η κ. Μπομπολάκη  αγωνίζεται εδώ και πολύ καιρό για να  καταργηθεί, ειδικά σε περιοχές της Κρήτης, το μεσαιωνικό φαινόμενο των βαρελόσκυλων , που αποτελεί μια  διεθνή  ντροπή για τον τόπο μας, όπου  ξεχασμένα  σκυλιά  στο πουθενά, αλυσοδεμένα , χωρίς κατάλυμα  πολλές φορές  ή μέσα σε σαπισμένα  βαρέλια, χωμένα αυτή την στιγμή  στα χιόνια  περιμένουν  τον θάνατο τους για να αντικατασταθούν σε λίγο από άλλα δύστυχα ζώα κοκ.

Η δράση της αυτή έχει «ενοχλήσει» διαφόρους μεταξύ των οποίων και έναν βοσκό,ο οποίος – όπως δηλώνει – έχει θιχθεί από τη φιλοζωική δράση των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, γιατί του έχει αφαιρεθεί το «βαρελόσκυλο» που κατείχε και έχει εξαγριωθεί, επειδή τα κατσίκια του χωρίς την παρουσία του καθηλωμένου σκύλου του τρώνε τις ελιές των γειτόνων του.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδηλώσει όλο το μένος του προς το πρόσωπο της Νατάσας Μπομπολάκη, απειλώντας την τηλεφωνικά με συνεχείς κλήσεις προς το κινητό της και προς άλλα μέλη του συλλόγου Χανίων. Δύο φορές μετέβη στο σπίτι της κρατώντας ένα ξύλο και σε κατάσταση αμόκ κτυπούσε  ο,τι έβλεπε μπροστά του , απειλώντας και βρίζοντας ταυτόχρονα  ότι  θα “ τους κάψει ζωντανούς” , ότι ” θα βάλει φωτιά  στο σπίτι  της” ” ότι ” θα σακατέψει εκείνη και τον σύζυγο” της, ότι ” θα σκοτώσει τα ζώα της “, ότι “θα χυθεί πολύ αίμα”, ενώ οι περίοικοι έχουν αντιληφθεί ότι  καιροφυλακτεί έξω από το σπίτι της.



Ο ίδιος  στα διάφορα τηλεφωνήματα σε όλους τους τόνους διαλαλεί ότι ο νόμος  είναι αυτός, ο δικαστής  είναι αυτός και θα κάνει ο, τι  νομίζει εκείνος.

  Η Αστυνομία, η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν, έκανε συστάσεις στο εξαγριωμένο βοσκό, αλλά δυστυχώς η προκλητική συμπεριφορά του συνεχίζεται.

Η  κ. Νατάσα Μπομπολάκη αυτή τη στιγμή έχει βρεθεί στο στόχαστρο εξαιτίας της φιλοζωικής δράσης της, καθώς έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως αντικείμενα. Οι αρχές οφείλουν να προστατέψουν εκείνη και την οικογένεια της, αλλά και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον κτηνοτρόφο, που αν και έχει παρανομήσει ήδη κακοποιώντας έναν σκύλο, απειλεί, ότι θα εγκληματήσει και εις βάρος ανθρώπων.


Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Ελένη Γερνά,
Μαρία Χουστουλάκη
Μάριζα Χριστοδούλου

pansyn.org