Web Toolbar by Wibiya Η αγάπη τα πάντα μπορεί ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η αγάπη τα πάντα μπορεί

Μια πραγματική ιστορία από το Καταφύγιο Σκύλων Sirius

Ο Τίμι σήμερα
Όταν ο Τίμι έφθασε στο καταφύγιοSirius είχε τα χάλια του. Είχε πολλαπλά τραύματα που οφείλονταν σε άγριο ξυλοδαρμό, η ουρά του ήταν σπασμένη, είχε σπασμένα πλευρά και άσχημη πνευμονία, γενικά ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το Καταφύγιο προσέφερε όλη την ιατροφαρμακευτική φροντίδα και ο Τίμι μπόρεσε να γίνει καλά. Σωματικά καλά, γιατί παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα συμπεριφοράς. Δεν δεχόταν με κανένα τρόπο να περπατήσει με λουρί και προτιμούσε να μεταφέρεται στα χέρια σαν μωρό παιδί. Έτρεχε συνεχώς σε κύκλους. Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν έδειχνε κανένα αίσθημα αγάπης ή τρυφερότητας, με άλλα λόγια δεν συμπεριφερόταν σαν ένας νορμάλ σκύλος. Το Καταφύγιο πίστευε ότι η συμπεριφορά  του οφειλόταν στο γεγονός ότι χτυπήθηκε άγρια.


Δυο αφοσιωμένοι εθελοντές, η Ιβ και η Ρουθ ανάλαβαν το δύσκολο έργο να βρουν οικογένεια φιλόξενη να τον δεχτεί στο σπίτι τους. Μετά από πολλαπλές διαφημίσεις ανταποκρίθηκε ο Γκλεν. Πέρασε στην αρχή μερικές ώρες στο Καταφύγιο κρατώντας τον Τίμι στα γόνατά του. Επεξηγήθηκε στον Γκλεν ότι ο Τίμι υιοθετήθηκε δυο φορές στο παρελθόν, αλλά επεστράφη στο Καταφύγιο γιατί η συμπεριφορά του δεν είχε τα χαρακτηριστικά του φιλικού και τρυφερού κατοικίδιου. Επομένως ο Γκλεν ήξερε πολύ καλά τι τον περίμενε και με τι δυσκολίες είχε να αντιπαλέψει. Βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τους εθελοντές Ιβ και Ρουθ.

Τώρα ο Τίμι μπορεί και περπατά με λουρί για μικρές αποστάσεις και ανεβαίνει και κατεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού. Στην αρχή μόλις που ανέβαινε τις σκάλες, καθόταν στο πάτωμα και γάβγιζε μέχρι να πάει κάποιος να τον «σώσει». Παίζει επίσης με ένα πιο νέο σε ηλικία σκύλο. Το παιγνίδι είναι πρωτόγνωρο, γιατί ο Τίμι δεν είχε ποτέ στη ζωή του την ευκαιρία να παίξει.

 Ο Τίμι αναγνωρίζει τους νέους του ανθρώπους και τους δείχνει τρυφερότητα. Αυτό είναι το θαύμα της υιοθεσίας ενός αδέσποτου. Στο Καταφύγιο Sirius υπήρχε ο φόβος ότι ο Τίμι δεν θα μπορούσε ποτέ να συμπεριφερθεί φυσιολογικά μετά από την κακοποίηση που του έγινε. Και όμως η αγάπη ακόμη μια φορά έκανε το θαύμα της.

«Αυτό που κάναμε ήταν πολύ απλό», δήλωσε ο Γκλεν, «του προσφέραμε σταθερότητα, ασφάλεια και αγάπη. Μπορεί ο Τίμι να μην εμπιστευτεί ολοκληρωτικά τους ανθρώπους και αυτό είναι κατανοητό. Ξανάγινε όμως ένα μικρό σκυλάκι που απολαμβάνει τη ζωή.»


anthroposkaiskylos.blogspot.com