Web Toolbar by Wibiya Φοξ Χάουντ (Αλεποθήρας) και Χάριερ ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Φοξ Χάουντ (Αλεποθήρας) και Χάριερ

Ο Αγγλικός Φοξ Χάουντ χρονολογείται από τον 13ο αιώνα περίπου, όταν το κυνήγι της αλεπούς καθιερώθηκε σαν διασκέδαση. Το Χάριερ έχει μικρότερες αναλογίες, ενώ ο Αμερικανικός Φοξ Χάουντ έχει δεχθεί ευρωπαϊκές επιδράσεις και είναι ψηλότερος. Και οι δύο φυλές έχουν τις ίδιες κυνηγετικές ικανότητες και το ίδιο χαρακτηριστικό γαύγισμα.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Αυτές οι ανεξάρτητες φυλές γίνονται εξαίρετα οικογενειακά κατοικίδια όταν μεγαλώνουν στο σπίτι. Προσηλωμένοι στο στόχο τους, αλλά σπανίως επιθετικοί, οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται εκπαίδευση και θέλουν να αισθάνονται την ανθρώπινη οικογένεια σαν την αγέλη τους. Είναι φιλικοί, αν και μερικές φορές επίμονοι. Τα λαγωνικά της φυλής έχουν χαρακτηριστική φωνή που αναγνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους.

Περιγραφή

Το τρίχρωμο τρίχωμα συναντάται συχνά σης φυλές αυτός, ενώ το λευκό επικρατεί. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και ανθεκτικό. Τα μέσου μεγέθους καστανά ή ανοιχτά καστανά μάτια τους έχουν μία τρυφερή έκφραση. Τα αυτιά ενός Αγγλικού Φοξ Χάουντ κάθονται στις άκρες κατά 2,5 εκατοστά, έτσι ώστε να μην τραβιούνται ή σχίζονται όταν τρέχει μαζί με την αγέλη. Η ουρά είναι μακριά και τα πόδια σκληρά, στρογγυλά και γατίσια. Ο Αγγλικός Φοξ Χάουντ έχει ευρύ θώρακα, με συμμετρική εμφάνιση και καλές αναλογίες. Ο Αμερικανικός έχει πιο ψηλά άκρα και λεπτότερο σκελετό.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Λίγα χιλιόμετρα καθημερινά
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη
ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί
ΥΨΟΣ Αμερικάνικος 63 εκατοστά· Αγγλικός Φοξ Χάουντ 61 εκατοστά· Χάριερ 49 εκατοστά
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC, AKC, CKC, FCI