Web Toolbar by Wibiya Σκληρότριχο Γκριφόν ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σκληρότριχο Γκριφόν

Διασταύρωση του Μπαρμπέ και του γαλλικού Μπρακ, αυτό το τραχύτριχο γκριφόν είναι ικανό να εργάζεται στο νερό αλλά και τη στεριά. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, α­ποτελεί όμως ένα πολύστροφο εργάτη. Ονομάζεται επίσης και Γκριφόν του Κόρθαλς από τον Έντουαρντ Κόρθαλς (Korthals), ο οποίος δημιούργησε τη ράτσα στην Ολλαν­δία και τη Γερμανία το 19ο αιώνα.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Παρόλο που το σκληρότριχο γκριφόν ζει ευχαρίστως στην πόλη για σύντομα χρονικά διαστήματα, αρκεί να γυ­μνάζεται επαρκώς, απολαμβάνει την ύπαιθρο και προτιμά τη ζωή στην εξοχή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κατοικί­διο που μπορεί να προσφέρει άφθονη ψυχαγωγία.

Περιγραφή

Χαρακτηριστικά μαλλιαρός, έχει φουντωτό τρίχωμα στο πρόσωπο και αστείο μουστάκι. Ο μακρύς, σκληρός μανδύ­ας του είναι ανθεκτικός στις δύσκολες καιρικές συνθήκες· είναι είτε εν μέρει λευκός και εν μέρει καστανόχρυσος εί­τε γκρίζος του ατσαλιού. Δεν πρέπει να έχει εριωδη υφή. Ο υπομανδύας είναι μαλακός. Έχει λαμπερά, έξυπνα μάπα που σκιάζονται από μεγάλα φρύδια. Τα αυτιά του είναι χαλαρά, αρκετά μακριά και εκφραστικά. Η χοντρή, γερή ουρά του κόβεται από ορισμένους εκτροφείς. Έχει γερά, στρογγυλεμένα πόδια που τον μετακινούν αποτελεσματικά και επιδέξια. Ο κορμός του είναι αρκετά μακρύς και σε σχετικά μικρό όψος από το έδαφος. Οι ώμοι του έχουν μία ομαλή κλίση και η στάση του είναι κομψή.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 10/11 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Άφθονη
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια
ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Εντρόπιο και εκτρόπιο, προσοχή στις δερματικές αλλεργίες
ΥΨΟΣ 51-60 εκατοστά
ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI