Web Toolbar by Wibiya Σκωτικός Τέρριερ ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σκωτικός Τέρριερ

Η ανάπτυξη του Σκωτικού Τέρριερ καταγράφηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά πιστεύεται ότι η φυλή χρονολογείται από πολλές εκατοντάδες χρόνια. Όλα τα Τέρριερ από τα Χάιλαντς, κατάγονται από το Τέρριερ της περιοχής και έχουν θαρραλέο χαρακτήρα. Αυτός ο σκύλος δεν αποτελεί εξαίρεση, είναι πιθανότερο όμως να τον δούμε σε εκθέσεις παρά σε περιβάλλον εργασίας.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Τυπικό Τέρριερ, δεν είναι σε καμία περίπτωση σκύλος για δειλούς. Απολαμβάνει το κυνήγι, αλλά δεν επιτίθεται γρήγορα. Μερικές φορές δύστροπος με τους ξένους, το Σκωτικό Τέρριερ είναι πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος που λατρεύει το σπίτι του και το φυλά με ευσυνειδησία. Έχει χαρούμενο και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.

Περιγραφή

Το τρίχωμα του Σκωτικού Τέρριερ είναι μαύρο, ραβδωτό ή αχυρένιο. Έχει μαλακό, κοντό υπομανδύα και πυκνό, τραχύ μανδύα. Τα μάτια είναι σκούρα, βαθιά τοποθετημένα και σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Τα αυτιά δεν πρέπει να βρίσκονται πολύ κοντά και πρέπει να φέρονται όρθια στην κορυφή της κεφαλής. Η ουρά φέρεται όρθια, είτε κατακόρυφα είτε με ελαφριά κάμψη. Τα πόδια έχουν γερά πέλματα, ενώ τα πρόσθια πόδια είναι ελαφρά μεγαλύτερα από τα οπίσθια. Η ράχη είναι ίσια, οι πλευρές είναι καλά στρογγυλεμένες και φέρονται προς τα πίσω. Τα οπίσθια πόδια είναι δυνατά.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική
ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ “κράμπα του Σκωτικού Τέρριερ” (“Scottie cramp”)
ΥΨΟΣ 25-28 εκατοστά
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC