Web Toolbar by Wibiya Σηλύχαμ Τέρριερ ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σηλύχαμ Τέρριερ

Κατάγεται από την ύπαιθρο της Ουαλίας, από το ομώνυμο χωριό, όπου αναπαρσχθηκε ειδικά για τον αποφασιστικό χαρακτήρα του. Προοριζόταν για το κυνήγι, γιατί ήταν δυνατό και συγχρόνως αρκετά μικρόσωμο για να ακολουθήσει ένα ασβό στη φωλιά του.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ένας ευπροσάρμοστος μικρόσωμος σκύλος, ευτυχισμένος τόσο στην εξοχή όσο και στην πόλη. Το Σηλύχαμ Τέρριερ λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι δραστήριο στην ύπαιθρο και ήρεμο μέσα στο σπίτι. Επίσης γίνεται εξαιρετικός σκύλος φύλαξης. Γοητευτικός και αξιαγάπητος σκύλος, μπορεί να είναι ισχυρογνώμων, γι’αυτό χρειάζεται εκπαίδευση από νεαρή ηλικία. Πρόκειται για έναν ευφυή σκύλο που μαθαίνει εύκολα.

Περιγραφή

Ο μακρύς και τραχύς μανδύας του Σηλύχαμ, με ένα υπομανδύα ανθεκτικό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χρειάζεται συστηματικό καλλωπισμό για να μην δημιουργούνται κόμποι, ενώ το τράβηγμα με το χέρι πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Τα μάτια είναι σκούρα, καλά τοποθετημένα και μέσου μεγέθους. Τα αυτιά έχουν στρογγυλές άκρες και φέρονται πλαγίως στα μάγουλα. Η ουρά κραηέται ψηλά και οι γοφοί πρέπει να προεξέχουν πίσω από τη βάση της ουράς. Τα πόδια είναι στρογγυλά, με συμπαγή πέλματα. Η ράχη είναι επίπεδη και οι πλευρές καλά εκτεταμένες. Ο ευρύς θώρακας πρέπει να φέρεται μεταξύ των πρόσθιων άκρων του σκύλου.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 15 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Ελάχιστη
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή
ΘΟΡΥΒΟΣ Μέτριος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνιστάται οφθαλμολογική εξέταση
ΥΨΟΣ 31 εκατοστά
ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Μερικές φορές
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC