Web Toolbar by Wibiya Ιταλίδα στρατιωτική γιατρός έσωζε τη ζωή μιας γάτας και την περνάνε στρατοδικείο ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ιταλίδα στρατιωτική γιατρός έσωζε τη ζωή μιας γάτας και την περνάνε στρατοδικείο

Η Μπάρμπαρα Μπαλαντσόνι, αναισθησιολόγος σήμερα σε νοσοκομείο της Τοσκάνης, υπηρετούσε ως έφεδρη στρατιωτικός ιατρός σε νατοϊκή βάση στο Κόσοβο όταν πήρε την απόφαση να σώσει μια γάτα που ήταν γνωστή στο στρατόπεδο ως Αγκάθα.  

 Η λοχίας, τότε, Μπαλαντσόνι, δεν υπάκουσε στη διαταγή που απαγόρευε να φέρνουν μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις "άγρια, αδέσποτα ή ασυνόδευτα ζώα" και βοήθησε την Αγκάθα να γεννήσει και το τελευταίο από τα επτά γατιά της. Χωρίς τη βοήθεια της Μπαλαντσόνι η γάτα θα πέθαινε σίγουρα.   Η Ιταλίδα γιατρός, όπως γράφουν τα Νέα, ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε καμιά διαταγή. "Αντίθετα, εφάρμοσα τον στρατιωτικό κανονισμό που λέει ότι απουσία κτηνιάτρου ο στρατιωτικός γιατρός υποχρεούται να παρέμβει. Επειτα, εάν πέθαινε η γάτα, θα έπρεπε να κάνουμε γενική απολύμανση", προσθέτει.   

Η Μπαλαντσόνι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και η υπόθεσή της έφθασε μέχρι την Ιταλική Βουλή. Αναμένεται να δικαστεί στις 7 Φεβρουαρίου. Η 39χρονη Μπαλαντσόνι δήλωσε στην εφημερίδα Κοριέρα Ντελα Σέρα ότι εύχεται "Να μπορέσει να συνεχίσει να δουλεύει για τον στρατό, έναν θεσμό που αγαπώ τόσο πολύ όσο τις γάτες".

 Πηγή: www.lifo.gr