Web Toolbar by Wibiya Το φίμωτρο στη βόλτα δεν είναι καταπίεση αλλά ασφάλεια! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το φίμωτρο στη βόλτα δεν είναι καταπίεση αλλά ασφάλεια!




Ζώντας σε μια κοινωνία όπου δυστυχώς οι φόλες χρησιμοποιούνται 
ανεξέλεγκτα από ανθρώπους που δεν συμπαθούν τα ζώα, κάνει το φίμωτρο να αποτελεί το μέσο που θα προστατέψει το σκύλο σας!





Στην Ελλάδα δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι ρόδινη όσο αφορά την ασφάλεια των ζώων, κυρίως τωναδέσποτων που καθημερινά η ζωή τους απειλείται από αυτοκίνητα, καιρικές συνθήκες αλλά και από την κακή πρόθεση ανθρώπων που τα αντιμετωπίζουν, στην κυριολεξία, ως μιάσματα. Αυτό τους κάνει να συμπεριφέρονται παράλογα, απαράδεκτα για να ήμαστε ειλικρινείς, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για να εξολοθρεύσουν γάτες και σκύλους στην πλειοψηφία. 

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος από όλους είναι η φημισμένη φόλα, κοινώς δηλητήριο, που το τοποθετούν μέσα σε κιμά. Το ζώο που θα φάει το δηλητήριο θα υποφέρει από ένα φρικτό, αργό θάνατο, αιμορραγώντας από παντού, μη μπορώντας ασφαλώς να καταλάβει τι του συμβαίνει, μέχρι να εκπνεύσει. Δεν είναι λίγες φορές που ακόμα και οικόσιτα ζώα έχουν πεθάνει μ’αυτό τον οδυνηρό τρόπο, τρώγοντας τη τροφή που περιείχε το δηλητήριο, σε κάποια από τις βόλτες τους. 

Μπορεί να συμβεί σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων καθώς κάποια ζώα είναι τόσο λαίμαργα που «φυλακίζουν» τη τροφή στο στόμα τους, με το αφεντικό τους να μην μπορεί να αντιδράσει εγκαίρως. Έτσι λοιπόν το να τοποθετείται φίμωτρο στο σκύλο δεν είναι καταπίεση, όπως υποστηρίζουν πολλοί, αλλά πρόληψη και ασφάλεια. Αρκεί βέβαια να διαλέξετε για το ζώο σας το σωστό μέγεθος έτσι ώστε οι σιαγόνες να είναι χαλαροί αλλά όχι με απόλυτη ελευθερία κινήσεων.
Υπάρχουν πλαστικά και υφασμάτινα φίμωτρα σε κάθε μέγεθος, ξεκινώντας από το Νο1 που αφορά τα μικρόσωμα σκυλιά και φθάνοντας μέχρι το Νο6 που προορίζεται για πολύ μεγαλύτερα. Αν θέλετε μπορείτε να διαλέξετε και ένα πάνινο φίμωτρο, αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Σημασία έχει το σκυλί σας να είναι προστατευμένο από τον κίνδυνο για να μην καταλήξει η βόλτα μία οδυνηρή και δυσάρεστη εμπειρία.

blog.eshopkatoikidio.gr