Web Toolbar by Wibiya Πώς θα εξοικειώσετε το σκύλο σας με το φίμωτρο ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πώς θα εξοικειώσετε το σκύλο σας με το φίμωτρο

Οι περισσότεροι φοράμε για πρώτη φορά το φίμωτρο στο σκύλο μας,όταν πραγματικά μας χρειαστεί. Τότε όμως,βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα προβληματάκι...

Με την πρώτη προσπάθεια να το περάσουμε,ο σκύλος αντιδρά βίαια,χτυπιέται προσπαθώντας να το βγάλει και καταλήγουμε με το κεφάλι του κεφαλοκλείδωμα ανήμποροι να κάνουμε κάτι. Και όταν τελικά τα καταφέρουμε και στα χείλη μας σχηματιστεί το χαμόγελο το νικητή,διαπιστώνουμε ότι ο σκύλος κυλιέται στα πατώματα προσπαθώντας να το βγάλει. Αυτό φυσικά έχει και άλλη μια συνέπεια. Για να ξαναβάλεις φίμωτρο σε σκύλο που είχε τέτοια εμπειρία,πρέπει πρώτα να τον πιάσεις! Προς αποφυγή όλης αυτής της μάχης λοιπόν, καλό είναι να εξοικειώνουμε το σκύλο μας με το φίμωτρο όσο ακόμη είναι νωρίς. Πριν το χρειαστούμε δηλαδή. 

Η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή.Αφού αγοράσουμε το φίμωτρο της επιλογής μας,πρέπει να του το ''πασάρουμε'' σαν κάτι ευχάριστο. Και τι πιο ευχάριστο απ'τη βόλτα; Πρίν από κάθε βόλτα, κρεμάμε το φίμωτρο στο λαιμό του και το αφήνουμε να κρέμεται σε όλη τη διάρκειά της. Μόλις τελειώσει, το βγάζουμε. Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε μέσα μερικές λιχουδιές και να τον παροτρύνουμε να τις φάει. Όταν έχει εξοικειωθεί κάπως με το άγνωστο αυτό αντικείμενο ,του φοράμε το φίμωτρο με μια γρήγορη κίνηση και αμέσως το βγάζουμε και επιβραβεύουμε. Μετά ισχύουν όσα ήδη ξέρετε. Επανάληψη!! Μετά από αρκετές επαναλήψεις αυξάνουμε το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι να το βγάλουμε,έως ότου φτάσουμε σε σημείο που ο σκύλος δέχεται το φίμωτρο αδιαμαρτύρητα,για όση ώρα χρειαστεί. 

Με αυτή την απλή διαδικασία θα γλυτώσουμε τις επικές μάχες κατά την επίσκεψη στον κτηνίατρο ή όπου αλλού χρειαστεί η χρήση φιμώτρου και επιπλέον δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουμε το ζώο μας σε μια αγχωτική,δυσάρεστη εμπειρία. Προσοχή θα πρέπει να δώσετε στη σωστή εφαρμογή του φιμώτρου. Θα πρέπει να είναι όσο σφιχτό χρειάζεται ώστε να μή βγεί, χωρίς όμως να πιέζει σφιχτά τη μουσούδα του. Και τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: ΠΟΤΕ δεν φοράμε φίμωτρο σε σκύλο χωρίς συνεχή επίβλεψη. Μπορεί το ζώο να κάνει εμετό και να πνιγεί αφού το στόμα του θα είναι κλειστό. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι να το βγάλουμε άμεσα αν αυτό χρειαστεί.

blog.eshopkatoikidio.gr