Web Toolbar by Wibiya Έρευνα: Ο σκύλος σας κλέβει φαγητό όταν δεν κοιτάτε! ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Έρευνα: Ο σκύλος σας κλέβει φαγητό όταν δεν κοιτάτε!

Οι κατοικίδιοι σκύλοι είναι πολύ πιο πιθανό να κλέψουν φαγητό όταν νομίζουν πως κανείς δεν τους βλέπει υποστηρίζει μια νέα έρευνα, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά πως οι σκύλοι μπορούν να κατανοήσουν την ανθρώπινη αντίληψη.
Επί σειρά ετών, οι ιδιοκτήτες σκύλων υποστήριζαν πως τα κατοικίδιά τους είναι έξυπνα και καταλαβαίνουν τη σκέψη τους, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί. Οι ειδικοί ωστόσο έρχονται να επιβεβαιώσουν τις υποθέσεις αυτές, αφού όπως ανακάλυψαν, οι σκύλοι είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να παρακούσουν τις εντολές του αφεντικού τους σε ένα σκοτεινό δωμάτιο απ’ ότι σε ένα φωτεινό.
Η έρευνα διεξήχθη με μια σειρά από τεστ, όλα σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Συνολικά συμμετείχαν 42 θηλυκά και 42 αρσενικά σκυλιά μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Σε κάθε τεστ, οι σκύλοι έμπαιναν σε ένα δωμάτιο με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τους απαγόρευαν να φάνε φαγητό από το μπολ που βρισκόταν μέσα.
Όταν το δωμάτιο ήταν σκοτεινό, οι σκύλοι έπαιρναν περισσότερο φαγητό και με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι όταν το δωμάτιο ήταν φωτεινό. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις για το πώς τα σκυλιά βλέπουν στο σκοτάδι, η έρευνα απέδειξε με σιγουριά πως αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ ενός φωτισμένου και ενός σκοτεινού χώρου.
Η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Τζουλιάν Καμίνσκι του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, δήλωσε για τα ευρήματα της έρευνας: «Τα αποτελέσματα των τεστ μας υποδεικνύουν πως τα σκυλιά αποφασίζουν πως είναι πιο ασφαλές να κλέψουν φαγητό όταν το δωμάτιο είναι σκοτεινό, επειδή κατανοούν τη διαφορά στην οπτική του ανθρώπου».

koolnews.gr