Web Toolbar by Wibiya Ο Δήμος Πατρέων ζητάει την εθελοντική βοήθεια των κτηνιάτρων ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο Δήμος Πατρέων ζητάει την εθελοντική βοήθεια των κτηνιάτρων

Η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, Μ.Κ.Ο., Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη με ανοιχτή επιστολή, που απευθύνει στους ιδιώτες κτηνιάτρους της Πάτρας ζητά εκ μέρους του Δήμου Πατρέων τη συνδρομή τους για την αντιμετώπιση των άρρωστων, των κακοποιημένων, των αστείρωτων ζώων, τα οποία εμφανίζονται παντού στον νομό, συχνά σε άθλια κατάσταση.

Συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος τονίζει και το πρόβλημα και την έλλειψη πόρων γι’ αυτό ζητά την βοήθεια τους για την διαχείριση του ζητήματος. Στην επιστολή εξηγεί:
«Αγαπητοί Κύριοι, Η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν επιτρέπει στον Δήμο Πατρέων να αναλάβει την περισυλλογή, στείρωση, ηλεκτρονική ταυτοποίηση και επανένταξη των αδέσποτων ζώων του Δήμου όπως ορίζει ο ν.4039/2012.

Όμως σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την προστασία των ζώων ο Δήμος προχωρά σε ενημερωτικές εκστρατείες προωθώντας την στείρωση των ιδιόκτητων ζώων και ως εκ τούτου την μείωση των ανεπιθύμητων νεογέννητων αλλά και την εξάλειψη της εικόνας των άρρωστων αδέσποτων εντός και εκτός πόλης.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πατρέων δεν έχουν τους πόρους για να αναλάβουν πλέον την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Έτσι παρατηρούνται πολλά περιστατικά ανεπιθύμητων, άρρωστων, χτυπημένων ζώων που παραμένουν αβοήθητα.

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ζητάμε να παρέχετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας στο πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης και ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα ζητάμε να παρέχετε δωρεάν δύο ή και περισσότερες στειρώσεις τον μήνα για θηλυκές σκύλες ή γάτες.

Ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τον Αχαϊκό Σύλλογο για την Μέριμνα των Ζώων θα φροντίσει να μεταφέρονται τα ζώα σ’ εσάς καθώς και για την επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον».

zoosos.gr