Web Toolbar by Wibiya Και πάλι φόλες στην Αριδαία ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Και πάλι φόλες στην Αριδαία


Την τελευταία της πνοή μέσα σε αφόρητους πόνους και σπασμούς, με το δηλητήριο να καίει αργά τα σωθικά της, άφησε μια αδέσποτη σκυλίτσα κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Αριδαίας, την προηγούμενη Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012.

Κάποιοι απολίτιστοι υπάνθρωποι, αποφάσισαν να βάλουν με αυτόν τον τραγικό και επώδυνο τρόπο, τέλος στην ζωή της σκυλίτσας αυτής, η οποία ήταν κατά κοινή ομολογία των φιλόζωων ανθρώπων που την ταΐζανε και την φροντίζανε, ένα πολύ ήσυχο και καλό ζώο που ποτέ δεν είχε πειράξει κανέναν.
Είχε όμως ένα κακό: ήταν αστείρωτη και όταν ήρθε σε οίστρο, αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσει αρσενικά ζώα και κάποιοι να ενοχληθούν από την αγέλη που δημιουργήθηκε.

Μέλη του συλλόγου έτρεξαν να βοηθήσουν το ζώο με ενέσεις ατροπίνης, όμως δυστυχώς δεν κατάφεραν να το σώσουν. Άλλη μία τραγική εικόνα, άλλη μία ψυχοφθόρα περίπτωση που βίωσαν αυτοί οι άνθρωποι, παλεύοντας με την απόλυτη ανικανότητα της πολιτείας να προστατεύσει τα αδέσποτα ζώα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον άγνωστο δολοφόνο εγκληματία που σκότωσε αυτό το άκακο αδέσποτο ζώο και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον δήμο Αλμωπίας, εφόσον ευθύνεται για το ότι η σκυλίτσα αυτή δεν είχε στειρωθεί, με αποτέλεσμα να προκληθούν τα δολοφονικά ένστικτα κάποιου «ανθρώπου».

Καταγγέλλουμε επίσης ότι το σημείο που πέθανε το ζώο, δεν απολυμάνθηκε, δεν περιφράχθηκε, ούτε απομονώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ως ήταν υποχρεωμένες να πράξουν. Φανταζόμαστε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αλμωπίας γνωρίζουν ότι η χρήση δηλητηριωδών ουσιών (ποντικοφάρμακων, φυτοφαρμάκων ή άλλων τοξικών ουσιών) απαγορεύεται ρητώς σε δημόσιους χώρους καθώς θέτει ουσιαστικό θέμα δημόσιας υγείας και βάζει σε ιδιαίτερο κίνδυνο τα μικρά παιδιά. 

Το μόνο που φρόντισαν να κάνουν είναι να στείλουν το απορριμματοφόρο για να πετάξουν το «σκουπίδι» του δήμου!

Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι: Σε τι ενέργειες προχώρησε ο δήμος Αλμωπίας; Απέστειλε δείγματα των σπλάχνων του ζώου για τοξικολογική ανάλυση; Κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Αριδαίας; Ζήτησε εκτενή αστυνομική έρευνα (βάσει των οδηγιών που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Αύγουστο του 2010, τον Φεβρουάριο του 2011 και ξανά τον Μάρτιο του 2012 προς όλα τα Α.Τ. της χώρας), ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στην Αστυνομία και να τιμωρηθούν; Έκανε μήνυση κατά αγνώστων;

Και ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι: τι θα συμβεί και με τα άλλα αστείρωτα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στην Αριδαία και στα χωριά της; Αυτή την τύχη θα έχουν; Αυτή θα είναι η «πολιτισμένη» και ανθρώπινη λύση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων του δήμου Αλμωπίας; Θα καταλήγουν θύματα της ανευθυνότητας και της αδιαφορίας, επειδή οι αρμόδιοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά;

Από το δ.σ. του Συλλόγου Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα»