Web Toolbar by Wibiya Δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον αδέσποτα κατοικίδια σε πειράματα στη Μεγ.Βρετανία (;) ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον αδέσποτα κατοικίδια σε πειράματα στη Μεγ.Βρετανία (;)


Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά με "παραθυράκια" ;

Μετά τις πιέσεις και των συμβούλων για θέματα ζώων, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα απαγορεύει τη χρήση αδέσποτων και εγκατελειμμένων κατοικίδιων ζώων σε επιστημονικά πειράματα. 

Παρά την απαγόρευση, η μεταφορά των ευρωπαϊκών κανονισμών στη βρετανική νομοθεσία θα μπορούσε τον επόμενο χρόνο... να απαλείψει εν μέρει τη ρύθμιση αυτή και συγκεκριμένα σε κάποιες περιπτώσεις (παραθυράκια) , οπότε θα χρησιμοποιούνται για πειράματα αδέσποτα ζώα (εγκατελειμμένοι σκύλοι και γάτες), όπως εξάλλου γίνεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. 

Υπάρχουν πολλές ενστάσεις και μεταξύ αυτών είναι και εκείνη της βρετανικής Ένωσης κατά των πειραμάτων στα ζώα (BUAV), η οποία προώθησε καμπάνια με στόχο να προστατέψει τους αδέσποτους σκύλους και τις γάτες από τα εργαστήρια πειραμάτων. Αυτό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και τη στήριξη του κοινού αλλά και αρκετών πολιτικών. 
Τα νούμερα που δείχνουν τον αριθμό των κατοικίδιων πειραματόζωων σοκάρουν, από το 1986 μέχρι σήμερα. Παρά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στη Μ.Βρετανία για τα αδέσποτα ζώα , η BUAV επισείει την προσοχή στα όποια "παραθυράκια" των νόμων καθώς και στην ανάγκη πλήρους απαγόρευσης των άχρηστων και απίστευτα σκληρών και άδικων πειραμάτων στα ζώα.


animalspress