Web Toolbar by Wibiya Αλμυρός: Πωλούν ζώα σε υπαίθριο παζάρι παρότι απαγορεύθηκε ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αλμυρός: Πωλούν ζώα σε υπαίθριο παζάρι παρότι απαγορεύθηκε

Η καταγγελία έφτασε στο email του adespoto.gr από φιλόζωη κάτοικο του Βόλου. Μάλιστα η Π. Κ. δεν γνώριζε αν είναι νόμιμο αλλά μας έστειλε για να μας ρωτήσει αν επιτρέπεται γιατί έβλεπε, ως άνθρωπος με απλή λογική, ότι τα ζώα υποφέρουν με τόση ζέστη!
Στο παζάρι του Αλμυρού Μαγνησίας, όπως μας λέει η Π. K., πωλούνται από κουτάβια και πτηνά μέχρι κουνέλια και ψαράκια και τα ζώα είναι μέσα σε κλουβιά σαν άψυχα εμπορεύματα ενώ ο νόμος 4039/2012 απαγόρευσε την υπαίθρια πώληση/έκθεση ζώων. Φυσικά οι νόμοι υπάρχουν αλλά όχι και αρχές να τους εφαρμόσουν αν δεν υπάρξει καταγγελία από πολίτη?!







''Δυστυχώς αρκετά παιδάκια αγοράζουν ζώα από εκεί. Να σημειώσω ότι είναι 2 έμποροι, σε διαφορετικές μεριές του παζαριού και τα ζώα είναι κάτω από την τέντα ενώ έχει 39 βαθμούς'', περιγράφει η Π.K..

Οι έμποροι καμαρώνουν για τα..προϊόντα τους γράφοντας σε πρόχειρες ταμπέλες ''Προσφορά ΣΟΚ'' για τα κουνελάκια ή τα νεροχελωνάκια που πωλούν.

Δείτε και το video που μας έστειλε η Π:

Εκτός από την ταλαιπωρία των ζώων και την αμφίβολη υγεία ή προέλευσή τους, ο νόμος παραβιάζεται κατάφωρα αφού κατά την πώληση τα ζώα πρέπει να φέρουν microchip και βιβλιάριο υγείας, να υπογράφεται Δήλωση Αγοράς από το νέο ιδιοκτήτη κ.α. τα οποία φυσικά δεν εφαρμόζονται σε υπαίθριες αγορές γι αυτό και δεν επιτρέπεται να πωλούνται εκεί.
Παρακαλούμε στείλτε email διαμαρτυρίας στο Δήμο Μαγνησίας: ΔΗΜΑΡΧΟΣ: dhmarxos@almiros.gr,ΤΣΑΜΠΙΡΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ): tsampiras@almiros.gr. Για να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων.
Το adespoto.gr έχει ενημερώσει τοπικο φιλοζωϊκό σύλλογο του Βόλου και αναμένουμε να κινηθούν διαδικασίες αφού το παζάρι τελειώνει στις 30/8.
adespoto.gr