Web Toolbar by Wibiya Ο σκύλος στη δουλειά μειώνει το άγχος ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο σκύλος στη δουλειά μειώνει το άγχος

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έδειξε ότι όσοι παίρνουν μαζί τους τα σκυλιά τους στη δουλειά (δυνατότητα που δίνεται από ορισμένες εταιρείες στο εξωτερικό) μειώνουν τα επίπεδα άγχους ενώ παράλληλα αυξάνεται η απόδοση τους ως υπαλλήλων!
 
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Περιοδικό Διαχείρισης Υγείας στο Χώρο Εργασίας και αναφέρει ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου μπορεί να είναι ένα χαμηλού κόστους μέσο για να αισθάνονται καλά οι εργαζόμενοι ενώ μπορεί να ενισχύσει την ικανοποίηση και την υποστήριξη μεταξύ των εργαζομένων.
 
Ο επικεφαλής καθηγητής Μανατζμεντ, Barker, λέει πως είναι σημαντικό να υπάρχουν πολιτικές που επιτρέπουν να υπάρχουν φιλικά, καθαρά και κοινωνικοποιημένα ζώα στους χώρους εργασίας.
 
Η έρευνα διενεργήθηκε σε 550 εργαζόμενους εταιρείας που επιτρέπει να φέρνουν τα ζώα τους στη δουλειά. Διαχωρίστηκαν σε 3 κατηγορίες: αυτούς που έχουν σκυλιά και τα παίρνουν στη δουλειά κάποιες μέρες, αυτούς που έχουν σκυλιά άλλα δεν τα παίρνουν μαζί στη δουλειά και σε σε αυτούς που δεν έχουν σκύλο.
 
Ολοι οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια ενώ έδωσαμν και δείγμα σάλιου για να μετρηθεί το επίπεδο ορμόνης του στρες στον οργανισμό τους.
 
Τα πρωινά και οι τρεις κατηγορίες εργαζόμενων είχαν σχεδόν τα ίδια επίπεδα στρες. Ομως, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι άνθρωποι που έπαιρναν μαζί στη δουλειά τα σκυλιά τους είχαν χαμηλότερα επίπεδα στρες ενώ αντίθετα, οι άνθρωποι που δεν έπαιρναν μαζί το σκύλο στη δουλειά και αυτοί που δεν έχουν σκύλο, είχαν αυξημένο επίπεδο στρες!

Τα ζώα έχουν πολλές θετικές επιδράσεις στον άνθρωπο: προσφέρουν ανοσία έναντι αλλεργιών, ειδικά στα παιδιά, μειώνουν τη χοληστερόλη, μας χαλαρώνουν, μας κρατάνε σε φόρμα (αφού πρέπει να βγάζουμε βόλτα το σκύλο μας!) και μας κάνουν να χαμογελάμε!
 
adespoto.gr