Web Toolbar by Wibiya Αριδαία: Παιδιά έσωσαν νεογέννητα κουτάβια! ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αριδαία: Παιδιά έσωσαν νεογέννητα κουτάβια!

Η ελπίδα της σημερινής κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο!

Προ ολίγων ημερών, τέσσερα παιδιά ανακάλυψαν στο Μοναστηράκι Αριδαίας 7 νεογέννητα κουτάβια, πεταμένα από κάποιον που τα μεταχειρίστηκε σαν να ήταν σκουπίδια. Σε αντίθεση με αυτόν τον "άνθρωπο", αυτά τα παιδιά έκαναν κάτι που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο για τον οποιονδήποτε: Δεν τους γύρισαν την πλάτη, δεν τα εγκατέλειψαν στην τύχη τους και δεν τα παρέδωσαν στον φιλοζωικό σύλλογο.
Αυτά τα ευαισθητοποιημένα παιδιά, αποφάσισαν από κοινού να αναλάβουν την ευθύνη να τα φροντίσουν και να τα μεγαλώσουν, έως ότου μπορέσουν να δοθούν για υιοθεσία! Τα ταΐζουν με σύριγγα, τα κρατούν ζεστά και ασφαλή και παλεύουν να τα κρατήσουν στην ζωή.

Μάθημα ζωής και ανθρωπιάς από ανήλικους, προς όλους τους ενήλικες. Το μεγαλείο της ανθρώπινης παιδικής ψυχής ορθώνεται μπροστά στην σκληρότητα των «μεγάλων», μπροστά στην απάθεια και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: Εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι αυτά, εμείς οφείλουμε να τα προστατεύουμε. Και οφείλουμε πάνω απ’ όλα να είμαστε συμπονετικοί και να μην δείχνουμε το σκληρό μας πρόσωπο σε αθώα πλάσματα.
Εσείς παιδιά, είστε το φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Το ότι σας χαρακτηρίζει η αποφασιστικότητα και η ανάληψη ευθυνών, κάνει περήφανους όχι μόνο τους γονείς σας και τους δασκάλους σας, αλλά και όλους εμάς που ασχολούμαστε ενεργά. Μ’ αυτή σας την πράξη διδάσκετε σε πολλούς τις πραγματικές ηθικές αξίες, σε μια εποχή που όλα γύρω μας καταρρέουν μέσα από μια κρίση ηθικών και πολιτιστικών αξιών.

Ένα μεγάλο εύγε λοιπόν σ’ εσάς, που σίγουρα θα κάνετε πολλούς να ντρέπονται και να κατεβάζουν το κεφάλι! Τουλάχιστον όλους όσους έχουν ακόμα μερικά δείγματα ανθρωπιάς μέσα τους.
Και σας ευχόμαστε στην ζωή σας, να έχετε πάντα σαν οδηγό σας την συμπόνοια και την αλληλεγγύη! Να είστε πάντα έτσι: ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σύλλογος Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα»