Web Toolbar by Wibiya Βαφές σκύλων: Μια απαράδεκτη «μόδα» ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Βαφές σκύλων: Μια απαράδεκτη «μόδα»

Η νέα «μόδα» που κάνει το γύρο του κόσμου: Είναι οι βαφές που κυριολεκτικά μεταμορφώνουν τα ζωάκια μας σε πλάσματα, τα οποία μόνο σκύλους δεν θυμίζουν... 

Περίπλοκα αξεσουάρ, ιδιαίτερα ρούχα, εξειδικευμένα κομμωτήρια και σπα... Οι υπηρεσίες που αφορούν στους τετράποδους φίλους μας είναι πια αμέτρητες, όπως και τα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τον καλλωπισμό και την γενικότερη περιποίησή τους. Ορισμένα από όλα αυτά είναι χρήσιμα, ενώ κάποια άλλα ικανοποιούν περισσότερο τη ματαιοδοξία των ιδιοκτητών με χρήματα για σκόρπισμα, παρά τις ουσιαστικές ανάγκες των μικρών μας φίλων. 
Ωστόσο, παρά τα όσα περίεργα και εκκεντρικά έχουμε ακούσει ή δει κατά καιρούς, υπάρχει μια νέα «μόδα» που φαίνεται να εξαπλώνεται με επικίνδυνους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, με αφετηρία τις HΠΑ και την Κίνα: Είναι οι βαφές τους τριχώματος των σκύλων! Όσο κι αν μας φαίνεται παράξενο, υπάρχουν κάποιοι που δεν διστάζουν να ζητήσουν από τον groomer να βάψει το τρίχωμά του κατοικιδίου τους σε φλούο χρώματα, ή ακόμα και να το «μεταμορφώσει» από αρκουδάκι Πάντα μέχρι... χελωνονιντζάκι! 

Οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων και των σπα που εφαρμόζουν αυτές τις υπηρεσίες, επιχειρηματολογούν υπέρ τους λέγοντας πως οι βαφές είναι ακίνδυνες. Παράλληλα, ισχυρίζονται πως όταν τα ζώα είναι όμορφα τα επαινούμε, αυτά το αντιλαμβάνονται και συνεπώς γίνονται... ευτυχισμένα.

Φυσικά, η απαράδεκτη αυτή μόδα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων. Ειδικοί και φιλόζωοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αμφισβητώντας πως οι βαφές είναι «αθώες», καθώς υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να προκαλέσουν παρενέργειες στο τρίχωμα και το δέρμα του ζώου. Εκτός από τα θέματα υγείας πάντως, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το αποτέλεσμα είναι αποκρουστικό και φυσικά δεν αξίζει καθόλου να ταλαιπωρήσουμε το ζωάκι μας επειδή κάποιοι σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να βγάλουν χρήματα.