Web Toolbar by Wibiya Σκυλόσπιτα - παλάτια ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σκυλόσπιτα - παλάτια

Διαθέτουν θέρμανση, τρεχούμενο νερό, μόνωση ακόμα και... πισίνα! Υπάρχουν σπιτάκια για σκύλους τόσο χλιδάτα που τα τετράποδα ζουν σε αυτά σαν άρχοντες.


Μήπως η «σκυλίσια ζωή» δεν είναι αυτό ακριβώς που νομίζουμε; Γιατί παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν κάποια τετράποδα που ζουν σαν... βασιλιάδες. Όχι στα απλά και ταπεινά σκυλόσπιτα που συνηθίζουμε να τους παρέχουμε εμείς οι κοινοί «θνητοί» αλλά σε μινιόν... επαύλεις, ή κάστρα που κατασκευάζονται από την αρχή για να φιλοξενήσουν τα ζωάκια εκκεντρικών εκατομμυριούχων και όσων έχουν λεφτά για σκόρπισμα. Μάλιστα ορισμένες από αυτές τις «κατοικίες» είναι τόσο πολυτελείς ώστε πολλοί από εμάς ευχαρίστως θα μετακομίζαμε σε αυτές χωρίς δεύτερη σκέψη. Ας δούμε όμως τα 10 πιο glamorous σπιτάκια που προκαλούν με την υπερβολική χλιδή τους:   


Μια Paris Hilton δεν θα μπορούσε να ανεχθεί κάτι λιγότερο... κραυγαλέο για τα σκυλιά της! Η διάσημη κληρονόμος, σε συνεργασία με την επίσης κοσμική διακοσμήτρια Faye Resnick κατασκεύασε τη συγκεκριμένη έπαυλη για τα τετράποδά της. Είναι διώροφη, διαθέτει θέρμανση, κλιματισμό, κήπο ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα ακόμα και... πολυελαίους ενώ στοίχισε 325.000 δολάρια! Όσο για το τι ακριβώς προσφέρουν αυτές οι ανέσεις σε ένα ζωάκι, κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό της Paris Hilton για να δώσει τη σωστή απάντηση. 

 
Η μοντέρνα κατοικία της φωτογραφίας είναι αρκετά πιο απλή από την προηγούμενη καθώς δεν διαθέτει περιττές πολυτέλειες. Έχει πιο μίνιμαλ design και κοστίζει μόλις... 2.799 ευρώ.  


Ο εμπνευστής του συγκεκριμένου σπιτιού ήθελε το ζωάκι του να νιώθει σαν πρίγκηπας ή σαν πριγκίπισσα μέσα σε παραμυθένιο κάστρο. Γιατί υπάρχουν τετράποδα με... ευγενική καταγωγή και τρόπους που θυμίζουν... Μαντάμ Σουσού! 


Τα σκυλάκια που κατοικούν σε αυτήν την έπαυλη η οποία παραπέμπει σε αντίστοιχες του Αμερικανικού Νότου πρέπει να νιώθουν σαν τον Ρετ Μπάντλερ και την Σκάρλετ Οχάρα! Η μόνωση από ασφαλτόπανο, τα άθραυστα τζάμια και η αφαιρούμενη στέγη (για τον ευκολότερο καθαρισμό της) την καθιστούν ιδανική για εξωτερικό χώρο.  
     

Αυτή η κομψή οικία με τούβλα, σχεδιάστηκε από τον Alan Mowrer, αρχιτέκτονα που ειδικεύεται στην κατασκευή σκυλόσπιτων. Κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια και διαθέτει τρεχούμενο νερό, ρεύμα, κλιματισμό και θέρμανση.  

   
Η ηθοποιός και μοντέλο Rachel Hunter, πρώην σύζυγος του Rod Steward, παρήγγειλε στους σχεδιαστές της εταιρείας «La Petite Maison» να κατασκευάσουν ένα ακριβές αντίγραφο του δικού της σπιτιού. Κοστίζει 30.000 δολάρια, έχει στέγη από κεραμίδια και πλακάκια στο πάτωμα. Μάλιστα είναι τόσο ευρύχωρο ώστε να χωρά μέσα έναν άνθρωπο. 

     
Τα λόγια είναι περιττά όταν η εικόνα μιλά από μόνη της: Μέχρι και πισίνα σε σχήμα... κόκαλου έχει το κατοικίδιο που διαμένει στο σπίτι της φωτογραφίας. Βέβαια, αν όντως απολαμβάνει τις βουτιές ή δεν είναι και πολύ fan του νερού, ουδείς γνωρίζει!


Η εκκεντρική αυτή κατοικία παραπέμπει σε πολυτελές κτίριο του διάσημου αρχιτέκτονα William Pedersen στη Νέα Υόρκη. Δημοπρατήθηκε στην τιμή των 15.000 δολαρίων προκειμένου να υποστηριχθεί το Ιατρικό Κέντρο Ζώων της αμερικανικής μεγαλούπολης. 
     
 
Όταν ήταν ακόμη παιδί, ο Jim Berger έγραψε στο διάσημο αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright, ο οποίος είχε σχεδιάσει και το σπίτι των γονιών του, ζητώντας του να του στείλει σχέδια για το σπίτι του σκύλου της οικογένειας. Ο Wright το έκανε, πέρασαν όμως αρκετά χρόνια μέχρι καταφέρει ο Berger να το κατασκευάσει. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι τελικά το δημιούργημά του να καταλήξει σε κάποιο μουσείο.  
     

Ο Ιταλός σχεδιαστής Marci Morosini παρουσίασε μια μοντέρνα σειρά για τη συλλογή του «Ο σκύλος είναι Θεός». Ο Morosini ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο σκυλόσπιτο τοποθετεί τους τετράποδους φίλους μας εκεί που τους αξίζει, δηλαδή σε βάθρο!