Web Toolbar by Wibiya Η κρίση χτυπάει και τον ''καλύτερο φίλο''του ανθρώπου! ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η κρίση χτυπάει και τον ''καλύτερο φίλο''του ανθρώπου!

Καλημερα σας! Σημερα ειχε ωραια μερα, ετσι λοιπον εφτιαξα τον καφε μου και βγηκα στην βεραντα να τον πιω. Ανοιξα να διαβασω μια εφημεριδα η οποια εγραφε για τον καλυτερο φιλο του ανθρωπου!

Το διαβασα λεπτομερως και ειπα να σας ενημερωσω και σας! Το γνωριζετε πως"  1.000.000 αδεσποτα εκτιμαται οτι  κυκλοφορουν πανελλαδικα? 500.000 κυκλοφορουν στους δρομους την αττικης? μονο 2.500 υιοθεσιες πραγματοποιουνται ετησιως? 11 κιλα ξηρα τροφη μηνιαιως χρειαζεται σκυλος βαρους 10 κιλων? και 27 κιλα τροφη  μηνιαιως ενας σκυλος 30 κιλων?  

Λογω της κρισης ειναι σε εξαρση το φαινομενο της εγκαταλειψης μικρων ζωων!! Ακομη και καθαροαιμα ζωα βρισκονται στον δρομο διοτι οι ιδιοκτητες τους αποδειχτηκαν απροετοιμαστοι για τις ευθυνες και το κοστος ενος τετραποδου! Δυστηχως η κριση χτυπαει και τον καλυτερο φιλο του ανθρωπου... Γιαυτο πριν υιοθετησετε σκεφτειτε.... γιατι θελετε να παρετε ενα ζωο? (συντροφια? φυλαξη? κτλ) Συμφωνουν τα υπολοιπα μελη της οικογενειας με την αποκτηση του? ποιος θα αναλαβει την ευθυνη του?

Αν νοικιαζετε διαμερισμα,επιτρεπει ο ιδιοκτητης τη διατηρηση ζωου? εχετε σκεφτει το κοστος διατροφης και εμβολιασμου του ζωου? ποσες ωρες θα μενει μονο του καθημερινα?Εαν υπαρξει καποια αλλαγη στην ζωη σας (ΠΧ. γαμος) ποσο θα ληφθει υποψη η υπαρξη του ζωου? Που θα μενει οταν εσεις θα ειστε σπιτι,οταν λειπετε στην δουλεια,οταν λειπετε για διακοπες? Πολλα τα ερωτηματα και θα πρεπει να τα εχετε απαντησει πριν παρετε μια ζωουλα.

Γιατι αυτη η ζωουλα χρειαζεται και αυτα για να εχει μια καλη ζωη μαζι σας!! ΝΑΙ σωστε ενα αδεσποτο ΝΑΙ αγαπηστε μια αδεσποτη ψυχη αλλα αυτη η ψυχη οταν θα σας κοιταει στα ματια πρεπει να ξερει οτι θα μπορεσετε να της προσφερετε τα απαραιτητα!  

facebook.com