Web Toolbar by Wibiya Μουσείο προσφέρει πίνακες ζωγραφικής ευθανατωμένων σκύλων από καταφύγια ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μουσείο προσφέρει πίνακες ζωγραφικής ευθανατωμένων σκύλων από καταφύγια

5.500 αδέσποτοι σκύλοι ευθανατώνονται κάθε ημέρα στης ΗΠΑ

Ένα μουσείο στην Αμερική γεμάτο από πίνακες ζωγραφικής σκύλων που έχουν ευθανατωθεί σε καταφύγια αδέσποτων και εγκατελειμμένων ζώων είναι αποτέλεσμα κίνησης ομάδας ευημερίας των ζώων, προκειμένου να δώσει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι εκατομμύρια αδέσποτα ζώα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο. Ελπίζουν παράλληλα...

μέσω αυτής της κίνησης να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να σταματήσουν αυτές οι ψυχρές δολοφονίες.
Οι Mark Barone και Marina Dervan που ίδρυσαν τη μη κερδοσκοπική ομάδα An Act of Dog, έχουν στόχο την καταπολέμηση της ευθανασίας των ζώων στα καταφύγια και είναι οι πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας με την έκθεση στο μουσείο. Ήθελαν να παρουσιάσουν αυτή την έκθεση στη Florida, για να ενδυναμώσουν τις εναλλακτικές λύσεις ενάντια στις ευθανασίες.
Το μουσείο διαθέτει 5.500 πίνακες σκύλων ζωγραφισμένων από τον Barone , ενώ περίμεναν την ευθανασία τους. Ο Barone διάλεξε 5.500 λόγω του ότι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει τους σκύλους που ευθανατώνονται στα καταφύγια της Αμερικής κάθε μέρα.
Συγκέντρωσε επί 2 χρόνια τις φωτογραφίες πολλών σκύλων που προβάλλονταν στο διαδίκτυο ως σκύλοι που αν δεν υιοθετούντο θα έπρεπε να φύγουν από τη ζωή και τους ζωγράφιζε.
Στόχος είναι να μαζευτούν 20 εκατομ. δολάρια και η απαραίτητη γνώση για να μετατρέψουν το αρχαίο απαράδεκτο σύστημα των καταφυγίων σε ένα νέο , σύμφωνο με τον 21ο αιώνα.
 Όλα τα εγκατελειμμένα και αδέσποτα ζώα πρέπει να υιοθετούνται ή να επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους που τα έχουν παρατήσει, δήλωσε ο Barone και πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνεται αυτό. 

animalspress