Web Toolbar by Wibiya Οι σκύλοι μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι σκύλοι μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις

Ένας σκύλος όπως απέδειξε μία νέα έρευνα αποτελεί σωτήρα για το αφεντικό του αφού σύμφωνα με τους ειδικούς μειώνεται κατά 15% ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι...

οι ιδιοκτήτες σκύλων σημείωσαν κατά 8,6% υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης ύστερα από καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσους δεν είχαν σκύλο.

Φαίνεται ότι ο σκύλος βοηθάει επίσης σημαντικά στην ταχύτερη ανάρρωση και προειδοποιεί για αρχικά συμπτώματα καρκίνου, υπογλυκαιμίας και επιληπτικών κρίσεων.

Oι ιδιοκτήτες σκύλων όχι μόνο πραγματοποίησαν κατά 32% λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία αλλά επιπλέον παρουσίασαν κατά 70% μεγαλύτερες πιθανότητες να αρχίσουν να γυμνάζονται εξαιτίας του κατοικίδιου τους.

Διάφορες κλινικές μελέτες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχουν αποδείξει ότι τα κατοικίδια έχουν ευεργετικές επιδράσεις σε πολλούς άλλους τομείς της σωματικής και ψυχολογικής υγείας μας.

Παιδιά που εκτίθενται σε ζώα από το πρώτο έτος της ζωής τους παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα αλλεργικής ρινίτιδας και άσθματος, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικά σε σχέση με άλλα, συνομήλικά τους, και διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

newsbeast