Web Toolbar by Wibiya Τι εκπαίδευση μπορώ να κάνω στο σκύλο μου κατά την βόλτα; ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τι εκπαίδευση μπορώ να κάνω στο σκύλο μου κατά την βόλτα;

Ετοιμαστείτε για βόλτα με το σκύλο σας.

Αφού έχετε εκπαιδεύσει το σκύλο σας στις εντολές «έλα –κάτσε μείνε» τώρα ήρθε η ώρα να μάθει την εντολή «κοντά» για να είναι η βόλτα μαζί του εφικτή, χωρίς να σας ταλαιπωρεί τραβώντας το λουρί.

1) Πάντα με περιλαίμιο και λουρί και μια λιχουδιά στο χέρι ξεκινάτε την εκπαίδευση. Είστε ακίνητος δεξιά από το σκύλο. Με το δεξί χέρι κρατάτε λιχουδιά, και την άκρη από το λουρί. Με το αριστερό κρατάτε χαλαρά το λουρί.

2) Δώστε εντολή «εντάξει» και ξεκινάτε να προχωράτε με το αριστερό πόδι. Ο σκύλος πρέπει να αισθάνεται ελάχιστο μόνο τράβηγμα από το λουρί. Καθώς ο σκύλος πηγαίνει μπροστά δώστε την εντολή «κοντά». Αν τραβήξει μπροστά, γλιστρήστε το χέρι σας στο λουρί μέχρι το περιλαίμιο και τραβήξτε απαλά πίσω και πείτε την εντολή «αργά».

3) Αφού κάνετε μερικά βήματα, σταματήστε και δώστε αμέσως την εντολή «μείνε». Δώστε στο σκύλο τη λιχουδιά με προφορικό έπαινο, και επαναλάβετε τη διαδικασία. Κάντε συχνά την άσκηση, μεγαλώνοντας την απόσταση.

4) Όταν υπακούει, στην εντολή «κοντά», αρχίστε τις στροφές προς τα δεξιά. Όπως προχωράτε μπροστά χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι για να οδηγήσετε απαλά προς τα δεξιά και όπως αρχίζει να στρίβει δώστε την εντολή «κοντά».

5) Οι αριστερές στροφές είναι πιο δύσκολες. Όπως ετοιμάζεστε να στρίψετε αριστερά , περπατήστε πιο γρήγορα και γλιστρήστε το αριστερό σας χέρι στο περιλαίμιο του σκύλου για να έχετε τον έλεγχο. Κρατήστε τον κοντά στο αριστερό σας πόδι και δώστε την εντολή «αργά» καθώς θα τον κάνετε να επιβραδύνει πριν στρίψετε.
 
puppy-doggy.blogspot.com