Web Toolbar by Wibiya Τα κατοικίδια βοηθούν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τη συμβίωση με τον ιό HIV ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα κατοικίδια βοηθούν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τη συμβίωση με τον ιό HIV


Η απόκτηση ενός κατοικίδιου βοηθά τις γυναίκες με τον ιό του AIDS, HIV να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους και ενδεχομένως βοηθά όσες πάσχουν από άλλες χρόνιες νόσους, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές εξέτασαν 12 ομάδες, με 48 γυναίκες με HIV/AIDS, για να ανακαλύψουν πώς παραμένουν υγιείς. Οι γυναίκες των οποίων η μέση ηλικία ήταν 42 ετών, δήλωσαν ότι 5 κοινωνικοί ρόλοι τις βοήθησαν να ρυθμίσουν τη νόσο τους.

Στους ρόλους περιλαμβάνονταν: Το να είναι κάποια ιδιοκτήτρια κατοικίδιου, μαμά ή γιαγιά, θρήσκα και εργαζόμενη.
Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι ο στιγματισμός είχε αρνητική επίπτωση επειδή εμπόδιζε τις γυναίκες από την αποκάλυψη της νόσου και την αναζήτηση κατάλληλης υποστήριξης, ανακάλυψαν ερευνητές του Case Western Reserve University.
Το εύρημα σχετικά με τα οφέλη του να είναι κάποιος ιδιοκτήτης αποτέλεσε έκπληξη, αναφέρει η ερευνήτρια Allison Webel.
Τα κατοικίδια-ιδιαίτερα οι σκύλοι-έδωσαν στις γυναίκες αίσθηση υποστήριξης και ευχαρίστησης, δήλωσε η Webel.

Μιλώντας για τα κατοικίδια, μια ιδιοκτήτρια γάτας δήλωσε ότι όταν πονά το ζώο είναι εκεί, ενώ ένας ιδιοκτήτης σκύλου δήλωσε ότι τα σκυλιά γνωρίζουν πότε κάποιος είναι σε άσχημη διάθεση, ο σκύλος του γνωρίζει ότι αυτός είναι άρρωστος και τον ακολουθεί, για να τον προστατεύσει.

Η Webel σημείωσε ότι ο ανθρώπινος δεσμός με το ζώο στην ίαση και τη θεραπεία αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο και περισσότερα ζώα επισκέπτονται ιδρύματα για να συνδεθούν με ανθρώπους που πάσχουν από άνοια ή παιδιά που νοσηλεύονται καιρό στο νοσοκομείο.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Women's Health Issues.’

iatronet