Web Toolbar by Wibiya Μήνυση σε pet shop για το άρρωστο σκυλάκι που της πούλησαν ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μήνυση σε pet shop για το άρρωστο σκυλάκι που της πούλησαν

Οι ζωόφιλοι συμφωνούν ότι τα ζώα έχουν ψυχή και δεν είναι αντικείμενα. Το ίδιο πιστεύει και η Ελενα Ζακάροβα η οποία στη μήνυση της υποστηρίζει ότι τα κατοικίδια δεν πρέπει να θεωρούνται ιδιοκτησία από το νόμο των ΗΠΑ (όπως και στην Ελλάδα) αλλά ότι είναι ζωντανά πλάσματα που νιώθουν την αγάπη και τον πόνο.

Η Ζακάροβα με τη μήνυση της στρέφεται εναντίον ενός πετ σοπ καθώς το σκυλάκι που αγόρασε είχε κατεστραμένα γόνατα και ισχία, που προκάλεσαν πόνο και βασανισμό στο ζώο, σαν να ήταν άνθρωπος.

Ζητά επίσης αποζημίωση για τα αστρονομικά ποσά που πλήωσε στον κτηνίατρο: 4.000 δολλάρια μέχρι σήμερα και προβλέπεται να πληρώσει άλλα τόσα.

Το Γκριφόν Βρυξελλών που αγόρασε από πετ σοπ της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι προέρχεται όπως χιλιάδες άλλα κουτάβια από κάποιο παράνομο/μαζικό εκτροφείο (puppy mill) και γεννήθηκε με προβλήματα στην καρδιά και στα οστά.

Αν και το πετ σοπ έχει πολιτική...επιστροφής ζώων εντός 14 ημερών, η Ζακάροβα λέει πως τα προβλήματα υγείας του κουταβιού εμφανίστηκαν πολλούς μήνες αργότερα.

Το κουτάβι, που αγοράστηκε έναντι 1.650 δολλαρίων, παρά τα επίπονα και δύσκολα χειρουργεία δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά να τρέξει ή να περπατήσει κανονικά.

''Υποφέρει από μία διαταραχή που της προκαλεί πόνο, τα πόδια της πονούν, κλαίει όταν πονά και σέρνεται με τα μπροστινά πόδια. Δεν μπορεί να τρέξει όπως τα άλλα κουτάβια. '' αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Το κατάστημα που πούλησε το κουτάβι αν και πλέον έχει νέα διεύθυνση που υποστηρίζει ότι προσέχουν πολύ από που προμηθεύονται τα κουτάβια τους, είναι ένα από τα 11 που αγοράζει κουτάβια από μαζικό εκτροφείο όπου οι συνθήκες είναι τραγικές,με συνεχή κακοποίηση ζώων, όπως  αποκάλυψε η Φιλοζωϊκή Humane Society με κρυφή έρευνα της.

Στόχος της μήνυσης αυτής είναι να αυξηθούν τα πρόστιμα για τα πετ σοπ ώστε να σταματήσουν να πουλάνε ζώα από μη σωστούς εκτροφείς.

adespoto.gr