Web Toolbar by Wibiya Τον «έφαγε» η γάτα ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τον «έφαγε» η γάτα

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η αστυνομία της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στη νότια Κίνα ερευνά την υπόθεση θανάτου του δισεκατομμυριούχου Λονγκ Λιγιουάν και υποψιάζεται δηλητηρίαση.
Ο 49χρονος επιχειρηματίας απεβίωσε στις 23 Δεκεμβρίου μετά από επαγγελματικό γεύμα στο οποίο το κύριο πιάτο ήταν… γάτα.

Δυστυχώς στην αχανή χώρα το αγαπημένο τετράποδο αποτελεί λιχουδιά και όσο και να μας φέρνει αποστροφή η σκέψη, παραμένει πραγματικότητα.

Η δηλητηρίαση πάντως δεν προήλθε από το… κυρίως πιάτο αλλά από τα συνοδευτικά. Και συγκεκριμένα το τοξικό βότανο με την ονομασία Τζελσέμιουμ, που προέρχεται από το γιασεμί.

Η κατηγορία βαρύνει τον Χουάνγκ Γκουάνγκ, συνδαιτυμόνα του αποθανόντος και γενικού γραμματέα αγροτικής πολιτικής στην επαρχία.

Οι δύο τους συνέφαγαν, παρέα με τρίτο άντρα –φίλο του θύματος, συζητώντας για δουλειές. Ο Λιγιουάν ήθελε να αγοράσει ένα τμήμα δάσους της περιοχής και να το αναπτύξει. Είχε παλιότερα διαφορές με τον Γκουάνγκ και η συνάντηση έγινε για να λυθούν οι παρεξηγήσεις.

Η αστυνομία κατηγορεί τον Γκουάνγκ ότι έριξε υπερβολική ποσότητα από το βότανο στο φαγητό και δηλητηρίασε τον άτυχο 49χρονο.

Τόσο ο φερόμενος ως θύτης όσο και ο τρίτος της παρέας νοσηλεύτηκαν αλλά διέφυγαν τον κίνδυνο αφού η ποσότητα που κατανάλωσαν ήταν μικρή.


tromaktiko