Web Toolbar by Wibiya Σκύλος - οδηγός βοήθησε τυφλή κοπέλα να πάρει το πτυχίο της ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σκύλος - οδηγός βοήθησε τυφλή κοπέλα να πάρει το πτυχίο της

Ο σκύλος της φωτογραφίας περπάτησε στη σκηνή του αμφιθεάτρου φορώντας τύβενο και συνοδεύοντας την 24χρονη τυφλή ιδιοκτήτρια του για να παραλάβει το πτυχίο της, εν μέσω χειροκροτημάτων και συγκίνησης από φοιτητές και καθηγητές που ήταν παρόντες.
 
Η Αμάντα δήλωσε πως δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς το σκύλο της και του χρωστά το ότι κατάφερε να πάρει πτυχίο από τη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.
 
Απ όταν ήταν στο Λύκειο το όνειρό της ήταν να ζήσει στο Μανχάταν. Όμως το να φύγει από την οικογένεια της και να ζήσει μόνη της ήταν σχεδόν αδύνατον λόγω του προβλήματος με την όραση της.
 
Ευτυχώς όταν έκανε αίτηση για σκύλο-οδηγό της έδωσαν ένα κουτάβι που ταίριαξε απόλυτα μαζί της.
 
Περπατούν και οι δύο πολύ γρήγορα και είναι υπερενεργητικοί, έτσι ταίριαξαν!
 
Εφυγαν για το Πανεπιστήμιο της Τάμπα και οι βαθμοί της Αμάντα ήταν τόσο καλοί που την δέχτηκαν στην Νομική Σχολή της Ν.Υ.
 
Παρότι η μεγαλούπολη ήταν πολύ δύσκολη για μία τυφκλή κοπέλα και το να μπεις σε ταξί ή να περπατήσεις στο δρόμο έμοιαζε με μεγάλο κατόρθωμα, η Αμάντα και ο σκύλος της τα κατάφεραν.
 
Στη Σχολή, ο σκύλος είχε πάντα θέση στην τάξη όμως σε εστιατόρια και μαγαζιά ανακάλυψαν ότι πολύς κόσμος δεν ήξερε το νόμο και ήθελαν να τους απαγορεύσουν την είσοδο!
 
Η οργάνωση Seeing Eye που της έδωσε το σκυλί έχει βοηθήσει 6.000 τυφλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν και να ζουν ανεξάρτητοι, παρέα με ένα σκύλο.
adespoto.gr