Web Toolbar by Wibiya ΦΩΤΟ: Το τρίποδο κουταβάκι από την Χαλκιδική στην Ελβετία ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΦΩΤΟ: Το τρίποδο κουταβάκι από την Χαλκιδική στην Ελβετία

ΦΩΤΟ: Το τρίποδο κουταβάκι από την Χαλκιδική στην ΕλβετίαΤο κουταβάκι, που βλέπετε, εντοπίστηκε να στέκεται με κομμένο το ποδαράκι του στη μέση ενός δρόμου ακριβώς πάνω στη διαχωριστική λωρίδα στις 27 Φεβρουαρίου 2012 στο χωριό Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.


Το Φιλοζωικό Σωματείο Νικητής Χαλκιδικής «Άνθρωποι και Ζώα» φρόντισε, ώστε το ζώο να μεταφερθεί στον κτηνίατρο, αφού το οστό από το κομμένο πόδι του εξείχε και ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν δεδομένος.
Ο κτηνίατρος, που εγχείρησε το κουταβάκι, αφαίρεσε το υπόλοιπο του ποδιού από την κλείδωση. Στο μικρό σκυλάκι προσφέρθηκε κάθε φροντίδα και τα κατάλληλα φάρμακα. Μέσα σε μερικές μέρες με τη φροντίδα εθελοντή – φιλόζωου κοιμήθηκε καλά έφαγε και έπαιξε. Στη συνέχεια οι φωτογραφίες του τρίποδου κουταβιού ανέβηκαν στο διαδίκτυο, αναφέρει το zoosos.gr, ώστε να προωθεί η αγγελία του.


Αυτό το μικρό τριποδάκι δεν θα είχε σχεδόν καμιά ελπίδα, να υιοθετηθεί ακόμα και από φιλόζωες οικογένειες στην Ελλάδα. Και τους ανάπηρους ανθρώπους και τα ανάπηρα ζώα τυγχάνουν στη χώρα μας «ιδιαίτερης» μεταχείρισης. Όμως μια οικογένεια από τη Ελβετία ενδιαφέρθηκε μάλιστα διάνυσε 400 χιλιόμετρα για να πάει να πάρει το μικρό αυτό πλάσμα από την Στουτγκάρδη της Γερμανίας, αφού εκεί εστάλη.


Η Ελένη Γερνά, που εκπροσωπεί το Φιλοζωικό Σωματείο Νικητής Χαλκιδικής «Άνθρωποι και Ζώα» μας έστειλε τις φωτογραφίες του μικρού Έρικ, που έγινε κανονικό μέλος – και ας του λείπει ένα δικό του – σε αυτή την οικογένεια στην Ελβετία. Η κα Γερνά εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι μετά από έρευνα η ίδια εντόπισε και την μάνα αυτού του κουταβιού και τα υπόλοιπα αδέρφια του.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας αποφάσισε μετά την πίεση που του ασκήθηκε να στειρώσει το ζώο του. Ένα από τα κουταβάκια θα κρατήσει εκείνος, ένας θα υιοθετήσει ένας κύριος από το Φίλυρο Θεσσαλονίκης και δύο ακόμα η Έρικα και ένα αρσενικό κουτάβι δίνονται για υιοθεσία από το Φιλοζωικό Σωματείο Νικητής Χαλκιδικής «Άνθρωποι και Ζώα».
skylaki1
skylaki3
skylaki copy
πηγη: tsantiri.gr